Αυτή η ζυμαρόπιτα με φέτα είναι από τις πιο εύκολες και παραδοσιακές πίτες. Μία πίτα που σου ξυπνάει αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια.
Θυμάμαι όταν ακόμα ήμουν παιδάκι, είχα ακούσει τη γιαγιά μου να αναφέρει μία πολύ νόστιμη πίτα, τη ζυμαρόπιτα. Δεν είχα δοκιμάσει μέχρι τότε τι είναι αυτή η πίτα, αλλά μετά από λίγο καιρό μου έφτιαξε η μητέρα μου και την ευχαριστήθηκα.
Αμέσως κατάλαβα ότι είναι από τις πιο εύκολες αλλά και τις πιο παραδοσιακές πίτες που φτιάχνεται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Χωρίς φύλλο, με ελάχιστα υλικά και κόπο, αυτή η πίτα θα σου ξυπνήσεις όμορφες αναμνήσεις. Και αν δεν την έχεις γευτεί ποτέ, ήρθε η ώρα να τη φτιάξεις μόνη σου. Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις ζυμαρόπιτα με φέτα στον φούρνο.
Μπατζίνα Με Κολοκύθι – Η Πίτα Χωρίς Φύλλο: Η Απόλυτη, Εύκολη Πίτα Για Το Τάπερ Της Παραλίας
Αυτή είναι μία πανεύκολη πιτούλα που θα μπορείς να τη φτιάχνεις για όλες τις περιστάσεις. Για κάτι γρήγορο για τη δουλειά, για ένα σνάκ στο πόδι, για φαγητό για το σχολείο, για τη σχολή, τη δουλειά αλλά και για ένα οικογενειακό τραπέζι. Η νοστιμιά της θα παρασύρει τους πάντες και όλοι θα θέλουν να μάθουν τη συνταγή σου.
Για αρχή θα κοσκινίσουμε καλά το αλεύρι και θα το αφήσουμε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε μετά. Για αρχή βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, τα αυγά , το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το νερό και ανακατεύουμε πάλι. Κόβουμε με τα χέρια μας τη φέτα σε τρίμματα ή κομματάκια ανάλογα πως τα θέλουμε και κρατάμε λίγη φέτα για να βάλουμε πάνω από τη πίτα πριν τη ψήσουμε.
Ρίχνουμε τη φέτα μέσα στο μείγμα και τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλείφουμε τον πάτο του ταψιού με ελαιόλαδο. Πριν ψήσουμε τη πίτα μας, βάζουμε από πάνω τη φέτα που κρατήσαμε σε τρίμματα και λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε τη ζυμαρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας. Η πιο νόστιμη ζυμαρόπιτα με φέτα στον φούρνο είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Κόψε τη κομμάτια και μοιράσου τη με όσους αγαπάς.
via eisaimonadiki
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα