Ειδικά τώρα που η τιμή του Ελαιολάδου έχει φτάσει σε τιμές ρεκόρ το τελευταίο που θέλουμε είναι να αγοράσουμε νοθευμένο λάδι ή λάδι κακής ποιότητας ανακατεμένο με άλλα έλαια.
Το ελαιόλαδο είναι ίσως από τα πιο βασικά συστατικά της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Πραγματικά δεν νομίζω να υπάρχει έλληνας που δεν τρώει ελαιόλαδο καθημερινά. Όλες οι συνταγές μας ξεκίναμε με ένα “ρίχνω λάδι στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα”.
Και ενώ τα οφέλη του ελαιολάδου είναι άπειρα τι γίνεται αν αυτό που έχουμε αγοράσει δεν είναι αυτό που μας έχουν τάξει; Το αγοράσαμε για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είναι όμως τελικά; Αρχικά θα πρέπει να το δοκιμάζετε, να το μυρίζετε και φυσικά να βλέπετε το χρώμα του και την υφή του.
Ευτυχώς υπάρχει τρόποι για να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση.
Πέρα από την εικόνα του και την γεύση του ο τρόπος για να καταλάβετε οτι το λάδι σας είναι καλό είναι το ψυγείο. Το ελαιόλαδο μέσα στο ψυγείο θα πήξει. Τα υπόλοιπα λάδια δεν πήζουν. Βάλτε λοιπόν σε ένα μπολάκι ή σε ένα μπουκάλι λάδι και μετά στο ψυγείο για 24 ώρες.
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα