10 Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε την Πατάτα ως Καλλυντικό

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα ομορφιάς σας εύκολα με τη βοήθεια της πατάτας! Το καλύτερο είναι ότι δεν είναι καθόλου ακριβές, γλιτώνοντάς σας από το να ξοδεύετε υπερβολικά χρηματικά ποσά. Λαμπερό Δέρμα στο Σπίτι: 1 Εβδομάδα με Φυσικές Θεραπείες Ομορφιάς με Πατάτα

10 Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε την Πατάτα ως Καλλυντικό

Τι κάνει τις πατάτες ένα εκπληκτικό συστατικό ομορφιάς

Η κατεχολάση, ένα ένζυμο που βρίσκεται στις πατάτες, λευκαίνει το δέρμα, βοηθά στο ξεθώριασμα των ουλών ακμής και των μαύρων κηλίδων και μειώνει την υπερμελάγχρωση. Επιπλέον, η βιταμίνη C είναι άφθονη στις πατάτες. Κάνει το δέρμα καθαρό και βοηθά στο ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων. Επιπλέον, προάγει την υγεία του δέρματος και λειτουργεί ως αντιγηραντικό συστατικό. Μαζί με τη βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, οι πατάτες είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, το οποίο ενυδατώνει το δέρμα. Έχουν επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες και απολεπίζουν απαλά το δέρμα.

Οφέλη της πατάτας για τα μάτια

  • Αντιμετώπιση μαύρων κύκλων: Εάν οι μαύροι κύκλοι σας ενοχλούν υπερβολικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε μια ωμή πατάτα σε φέτες και να τις χρησιμοποιήσετε με τον απλούστερο δυνατό τρόπο. Ξαπλώστε, κλείστε τα μάτια σας, τοποθετήστε τις φέτες πατάτας και μείνετε σε αυτή τη στάση για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους σταδιακά αλλά σταθερά κάντε το κάθε μέρα.
  • Ανακούφιση κουρασμένων ματιών: Εάν τα μάτια σας είναι κουρασμένα και τίποτα δεν φαίνεται να βοηθάει, απλώς τοποθετήστε φέτες πατάτας σε αυτά και ξεκουραστείτε για λίγο. Θα νιώσετε ανανεωμένοι και τα μάτια σας θα ηρεμήσουν.
  • Για τη θεραπεία των λοιμώξεων των ματιών: Οι πατάτες έχουν τόσο ξηραντικά όσο και απολυμαντικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στη θεραπεία των λοιμώξεων των ματιών. Οι φρεσκοτριμμένες πατάτες πρέπει να απλώνονται στα μάτια αφού τις τυλίξετε σε ένα καθαρό τουλουπάνι. Αυτό πρέπει να γίνεται επανειλημμένα μέχρι να αντιμετωπιστεί η μόλυνση. Ωστόσο, συνιστάται να μιλήσετε με έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη θεραπεία.
  • Για να απαλλαγείτε από τις σακούλες των ματιών: Οι σακούλες των ματιών είναι αντιαισθητικές και θα κάνετε τα πάντα για να τις ξεφορτωθείτε. Κόψτε μερικές πατάτες σε λεπτές φέτες. Αφού πλύνετε τα μάτια σας με ζεστό νερό, καλύψτε τα μάτια σας με αυτές. Αφαιρέστε τις φέτες μετά από δέκα λεπτά ξεκούρασης. Στη συνέχεια, πλύνετε το πρόσωπό σας. Τρεις φορές την εβδομάδα είναι η συνιστώμενη συχνότητα για τα καλύτερα οφέλη.

Δείτε ακόμη Εύκολο DIY Τόνερ Πατάτας για να Εχετε το πιο Καθαρό Δέρμα

Related Post

Οφέλη της πατάτας για τα μαλλιά

  • Για να μειώσετε την τριχόπτωση: Αναμείξτε χυμό πατάτας και τζελ αλόης βέρα μαζί. Κάντε μασάζ με αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια χτενίστε τα μαλλιά. Αφήστε το για 20 λεπτά και ξεπλύνετε. Κάντε αυτό δύο φορές την εβδομάδα για να δείτε μείωση της τριχόπτωσης.
  • Τονωτικό μαλλιών για γρήγορη ανάπτυξη μαλλιών: Εκχύλισμα χυμού από μια ωμή πατάτα και ένα κρεμμύδι. Ανακατέψτε και τα δύο μαζί και εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήστε το για 20 λεπτά και ξεβγάλτε με ένα ήπιο σαμπουάν. Κάντε το δύο φορές την ημέρα για οκτώ εβδομάδες για να δείτε αποτελεσματικά αποτελέσματα.

Οφέλη της πατάτας για το δέρμα

  • Για την πρόληψη των ρυτίδων: Δεδομένου ότι η πατάτα έχει αντιρυτιδικές ιδιότητες, το καθημερινό πλύσιμο του προσώπου σας με χυμό πατάτας βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων και δίνει λάμψη στο δέρμα σας.
  • Για τη θεραπεία εγκαυμάτων από τον ήλιο: Εάν υποφέρετε από ηλιακά εγκαύματα, εφαρμόστε χυμό πατάτας ή τριμμένη πατάτα στις πληγείσες περιοχές και θα κάνει θαύματα.
  • Για την αντιμετώπιση των κηλίδων: Ανησυχείτε για τις κηλίδες του προσώπου; Εφαρμόστε τακτικά φρέσκο χυμό πατάτας και θα εξαφανιστούν.
  • Για λεία επιδερμίδα: Το να απλώνετε τακτικά τριμμένη πατάτα και να την αφήνετε να μείνει για 30 λεπτά μπορεί να είναι αποτελεσματικό στο να φωτίσετε τον τόνο του δέρματός σας και να κάνετε το δέρμα σας λείο. Είναι επίσης καλό για τον έλεγχο του υπερβολικού σμήγματος.

πηγή φωτό /φώτο

Δείτε επίσης Πατάτα για Πρόσωπο και Δέρμα: Οφέλη και πώς να τη Χρησιμοποιήσετε

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

8 Φυσικές Μάσκες για Αναζωογόνηση των Κατεστραμμένων Μαλλιών

Ορισμένες παραδοσιακές φυσικές θεραπείες περιποίησης μαλλιών μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα ακριβά… Read More

17 Μαΐου, 2024

ΠΑΚΟΕ: Πόσο επικίνδυνες είναι οι χρωστικές τροφίμων – Τα πιο επικίνδυνα ΕΨΙΛΟΝ – Πίνακας

Οι  χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων  τροφίμων,  είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More

17 Μαΐου, 2024

6 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Προστατέψουν από Πορτοφολάδες

Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φυσικό λίπασμα για φυτά: 10 σπιτικά υλικά για να χρησιμοποιήσετε

Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πνιγμός στη Θάλασσα: Τι πρέπει να κάνετε αν κινδυνεύετε να Πνιγείτε

Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι με εύκολο τρόπο

Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα