Η Ελληνική ύπαιθρος έχει πολλά να μας παρουσιάσει, ανάμεσα σε αυτά και οι γαστρομαργικές παραδόσεις. Οι Τσιγαρίδες είναι ο απόλυτος χειμωνιάτικος μεζές της ορεινής Ελλάδας.
Η προετοιμασία τους άλλοτε, ήταν σαν ένα μικρό πανηγύρι. Οι τσιγαρίδες γίνονται από το λίπος του χοιρινού,δηλαδή από το ξίγκι που συνήθως άφηναν λίγο κρεατάκι στην άκρη του λίπους και που αυτό του έδινε μια υπέροχη γεύση.
Για να κάνουμε τις τσιγαρίδες, καθαρίζουμε το λίπος να μην έχει βρωμιές ή αίματα (να είναι άσπρο) και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα (καζάνι) σε χαμηλή φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε στη φωτιά.
Κάπου κάπου ανοίγουμε να το ανακατέψουμε και να στραγγίσουμε το λίπος για να μη βράσει. Είναι έτοιμο όταν λιώσει όλο το λίπος και αρχίσει να τσιγαρίζετε και να στεγνώνει (σαν μπέικον). Εκτός από μεζεδάκι, οι τσιγαρίδες συνόδευαν και άλλα φαγητά, όπως τις διάφορες πίτες με τσιγαρίδες.
Η κυρά Αλεξάνδρα από τη Φραγκίστα Ευρυτανίας, μας φτιάχνει παραδοσιακή ζυμαρόπιτα με τσιγαρίδες και η γεύση της μας απογειώνει.
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα