11 Συμβουλές για να Αγοράζετε Έξυπνα και να Μην Σπαταλάτε Χρήματα

Μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεστε σε ένα κατάστημα επειδή υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Έτσι, οι αγορές μπορεί να είναι πραγματικά χρονοβόρες και κοστοβόρες. Αλλά είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό εάν η ποιότητα των επιλεγμένων προϊόντων δεν σας αφήνει ικανοποιημένους. Έτσι, αυτές οι συμβουλές μπορούν πραγματικά να κάνουν τις αγορές σας πιο εύκολες και έξυπνες και να σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και χρήμα. Μην τα Τσιγκουνευτείτε: 12 Πράγματα που Είναι Καλύτερα να Μην Κάνετε Οικονομία

Πώς να επιλέξετε καφέ

brightside

Αν θέλετε να βρείτε τον καφέ που θα απολαύσετε, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα παρακάτω πράγματα.

  • Οι 2 κύριοι τύποι κόκκων καφέ είναι ο Robusta (πιο πικρός και δυνατός) και ο Arabica (πιο ήπιος και ξινός).
  • Ο μονοποικιλιακός καφές είναι μια εξαιρετική επιλογή αν σας αρέσει ο μαύρος καφές και τα μείγματα είναι καλύτερη επιλογή αν προτιμάτε τον καφέ με γάλα.
  • Συνιστάται η χρήση κόκκων καφέ εντός 1-2 εβδομάδων από την ημερομηνία ψησίματος για καλύτερη γεύση.
  • Ο αλεσμένος καφές περιέχει περισσότερη καφεΐνη από τον στιγμιαίο καφέ. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη άλεσης. Η πολύ λεπτή χρησιμοποιείται συνήθως για τον ελληνικό καφέ και τον εσπρέσο. Η μέτρια-λεπτή είναι καλή για καφέ φίλτρου και μόκα. Μια μεσαία χοντροκομμένη είναι καλύτερη για καφέ ζεστής εκχύλισης. Και μια α χοντροκομμένη άλεση είναι καλή για γαλλικό και κρύα εκχύλιση.

Πώς να επιλέξετε τηγάνι

brightside

Συνήθως, επιλέγουμε ένα τηγάνι ανάλογα με το μέγεθος της εστίας της κουζίνας και τα φαγητά που θέλουμε να μαγειρέψουμε σε αυτό. Αλλά σπάνια δίνουμε προσοχή στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο που δίνει ορισμένα πλεονεκτήματα στο τηγάνι. Το κύριο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι τι χρειάζεστε πραγματικά. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε ένα τηγάνι:

  • Ανοξείδωτος χάλυβας: αυτά τα τηγάνια χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες. Είναι ανθεκτικά και εντελώς μη αντιδραστικά, και τα τρόφιμα μαγειρεύονται ομοιόμορφα σε αυτά. Αλλά απαιτούν λάδι για το μαγείρεμα.
  • Μαντέμι: αυτά τα τηγάνια μπορούν να μπουν στο φούρνο, ζεσταίνονται ομοιόμορφα και κρατούν τη θερμότητα για πολλή ώρα. Το φαγητό δεν καίγεται σε αυτά όταν χρησιμοποιουνται σωστά. Είναι πολύ ανθεκτικά και λειτουργούν με επαγωγικές εστίες αλλά είναι αρκετά βαριά.
  • Αλουμίνιο: αυτή είναι μια οικονομική επιλογή. Αυτά τα τηγάνια δεν σκουριάζουν, είναι ελαφριά, καθαρίζονται εύκολα και θερμαίνονται γρήγορα, αλλά δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε επαγωγικές εστίες.
  • Κεραμική επίστρωση: αυτά τα τηγάνια είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μπορούν να θερμανθούν σε υψηλές θερμοκρασίες, καθαρίζονται εύκολα και σας επιτρέπουν να μαγειρεύετε χωρίς λάδι. Η επίστρωση είναι αντικολλητική ειδικά αν το τηγάνι είναι καινούργιο. Ωστόσο, θερμαίνονται ανομοιόμορφα, είναι λιγότερο ανθεκτικά από άλλες επιλογές και δεν λειτουργούν σε επαγωγικές εστίες.

Πώς να επιλέξετε σουτιέν

brightside

Για να επιλέξετε ένα σουτιέν που θα σας ταιριάζει άψογα, δώστε προσοχή στα παρακάτω.

  • Φτερό: είναι σημαντικό να εφαρμόζει σταθερά στα πλευρά σας, καθώς αυτό είναι που υποστηρίζει το στήθος σας. Επομένως, δεν πρέπει να βασίζεστε στις τιράντες. Περάστε 2 δάχτυλα κάτω από τη ζώνη στο πίσω μέρος και έχετε περίπου 2,5 εκατοστά περιθώριο όταν την τραβάτε μακριά από το σώμα σας. Επίσης, η ζώνη πρέπει να είναι άνετη και να σας εφαρμόζει σωστά όταν στερεώνεται στο τελευταίο γάντζο γιατί όσο πλένετε και φοράτε το σουτιέν σας, η εφαρμογή θα χαλαρώσει.
  • Οι τιράντες πρέπει να κάθονται άνετα στον ώμο σας, δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτές ή να γλιστρούν.
  • Τα κύπελλα πρέπει να σας ταιριάζουν. Εάν το στήθος σας χύνεται έξω από το σουτιέν, τότε τα κύπελλα είναι πολύ μικρά. Και αν τα κύπελλα ζαρώνουν ή ανοίγουν, αυτό σημαίνει ότι τα κύπελλα είναι πολύ μεγάλα.

Πώς να επιλέξετε κρέας

© Marco Verch Professional / Flickr, © CC BY 2.0

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε φρέσκο κρέας.

Related Post
  • Οσμή: φρέσκια και φυσική. Για παράδειγμα, το χοιρινό κρέας που έχει χαλάσει έχει μια μυρωδιά που μοιάζει με αμμωνία.
  • Χρώμα: το καλό βόειο κρέας και το αρνί είναι μωβ κόκκινο (το πιο φρέσκο κρέας) ή έντονο κόκκινο (φρέσκο, εκτεθειμένο σε οξυγόνο), το φρέσκο χοιρινό πρέπει να είναι ροζ παντού (ωστόσο, οι αποχρώσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέρος του σφαγίου). Γκρι ή καφέ κηλίδες είναι κακό σημάδι.
  • Χρώμα του λίπους: αν τα βοοειδή τρέφονταν με σιτηρά, τότε το χρώμα του λίπους θα είναι λευκό και αν ήταν χόρτο, θα είναι κιτρινωπό-λευκό. Αλλά είναι εντελώς διαφορετικά με το χοιρινό: το κίτρινο λίπος είναι σημάδι μπαγιάτικου κρέατος.
  • Ελαστικότητα: αν πιέσετε σταθερά το κρέας με το δάχτυλό σας, το φρέσκο κρέας θα επαναφερθεί αλλα το μπαγιάτικο όχι.

Πώς να επιλέξετε οδοντόβουρτσα

brightside
  • Μια κεφαλή που έχει πλάτος 1 εκατοστό και ύψος 2,5 εκατοστά θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε ακόμη και τους δυσπρόσιτους γομφίους.
  • Οι τρίχες μπορεί να είναι μαλακές, μέτριες ή σκληρές. Επιλέξτε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες για ευαίσθητα ή παιδικά δόντια. Εάν έχετε πέτρα, προτιμήστε μια βούρτσα με σκληρές τρίχες, αλλά δεν συνιστάται να τη χρησιμοποιείτε σε συνεχή βάση. Η καλύτερη επιλογή που ταιριάζει σε πολλούς είναι μια βούρτσα με μεσαίες τρίχες.
  • Οι συνθετικές τρίχες είναι πιο ασφαλείς καθώς αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων αντί να τα συσσωρεύουν, όπως κάνουν οι φυσικές τρίχες. Επιπλέον, οι συνθετικές τρίχες πλένονται και στεγνώνουν ευκολότερα. Μια φυσική οδοντόβουρτσα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 6 εβδομάδες και μια συνθετική οδοντόβουρτσα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 3-4 μήνες.
  • Οι τρίχες πολλαπλών επιπέδων καθαρίζουν πολύ καλύτερα τα δόντια, αλλά τα ένθετα σιλικόνης στην επιφάνεια της βούρτσας είναι ένα άχρηστο χαρακτηριστικό.

Δείτε ακόμη 11 Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Χρήματα Αποτελεσματικά

Πώς να επιλέξετε σάλτσα σόγιας

brightside

Υπάρχουν διάφορα είδη σάλτσας σόγιας, τα οποία διαφέρουν ως προς τη σύσταση και τη χρήση.

  • Η ελαφριά σάλτσα σόγιας είναι κινέζικη σάλτσα που παρασκευάζεται από σπόρους σόγιας, σιτάρι, αλάτι και νερό. Χρησιμοποιείται για καρύκευμα.
  • Η μαύρη σάλτσα σόγιας είναι κινέζικη σάλτσα, στην οποία, εκτός από τα κύρια συστατικά (σιτάρι, αλάτι, νερό, φασόλια), χρησιμοποιούνται διάφορα πρόσθετα, όπως άμυλο ή γαρίδες. Είναι πιο παχύρρευστη και χρησιμοποιείται συνήθως στη διαδικασία μαγειρέματος. Όταν ζεσταθεί, βελτιώνει το άρωμα και την εμφάνιση του φαγητού και κάνει τη γεύση του πιο έντονη.
  • Το Tamari είναι μια σάλτσα σόγιας ιαπωνικού τύπου που θεωρείται χωρίς γλουτένη επειδή συνήθως δεν περιέχει σιτάρι. Είναι λιγότερο αλμυρό από άλλες σάλτσες σόγιας και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται ως σάλτσα για πιάτα όπως το σούσι.

Πώς να επιλέξετε αβοκάντο

brightside
  • Δεδομένου ότι το χρώμα ενός αβοκάντο μπορεί να εξαρτάται από την ποικιλία του και δεν είναι πάντα δυνατό να χρησιμοποιήσετε το χρώμα για να καθορίσετε την κατάστασή του, είναι καλύτερο να προσέχετε τη σφιχτότητά του εάν θέλετε να επιλέξετε ένα ώριμο φρούτο. Αν είναι πολύ μαλακό ή πολτώδη, είναι υπερώριμο. Αν είναι πολύ σκληρό, δεν είναι ακόμα ώριμο. Ένα ώριμο αβοκάντο πρέπει να υποχωρεί σε σταθερή, ήπια πίεση, αλλά δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μαλακό.
  • Εάν δεν σκοπεύετε να φάτε το αβοκάντο την ημέρα της αγοράς, μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρώς πιο σφιχτό φρούτο. Σε αυτή την περίπτωση, θα ωριμάσει μέσα σε 1 έως 4 ημέρες. Όσο πιο σφιχτό είναι το αβοκάντο, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να το φάτε.
  • Ελέγξτε το κοτσάνι: Αν φεύγει εύκολα και βρείτε πράσινο από κάτω, τότε έχετε ένα ώριμο αβοκάντο έτοιμο για κατανάλωση. Οι καφέ κηλίδες δείχνουν ότι ο καρπός είναι υπερώριμος και είναι επίσης μερικώς καφέ στο εσωτερικό. Και αν το στέλεχος δεν ξεκολλήσει, ο καρπός δεν έχει ωριμάσει ακόμα.

Πώς να επιλέξετε ελαιόλαδο

brightside
  • Ψυχρή έκθλιψη: Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε θερμότητα για την εξαγωγή του λαδιού από τις ελιές. Η προσθήκη θερμότητας στις ελιές επιτρέπει στους παραγωγούς να εξάγουν περισσότερο λάδι από τις ελιές, αλλά αυτό καταστρέφει ταυτόχρονα τις λεπτές γεύσεις και τα αρώματα για τα οποία φημίζεται ένα καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι «ψυχρή έκθλιψη» σημαίνει ότι η θερμοκρασία παραγωγής δεν υπερβαίνει τους 27°C.
  • Ηλικία: Το λάδι δεν βελτιώνεται με την ηλικία. Συνήθως, η περίοδος μεταξύ της ημερομηνίας εξαγωγής και της ημερομηνίας λήξης είναι 1 έτος. Συνιστάται να το καταναλώνετε μέσα σε ένα μήνα για να είναι όσο πιο φρέσκο .
  • Γεύση: Εάν είναι δυνατόν, συνιστάται να δοκιμάσετε το λάδι πριν το αγοράσετε. Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας μπορεί να έχει πικάντικη, λουλουδάτη, ξηρή, φρουτώδη, βουτυράτη ή φυτική γεύση, αλλά αυτό μπορεί να κριθεί μόνο από τη μύτη και τη γλώσσα, όχι με το μάτι. Το αποτέλεσμα της κατανάλωσης έξτρα παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας ονομάζεται amato. Μπορεί να περιγραφεί ως ένα πιπεράτο φινίρισμα που ξεκινά από τη γλώσσα σας και στη συνέχεια μεταναστεύει στο πίσω μέρος του στόματός σας.
  • Χρώμα: Δυστυχώς, το χρώμα δεν βοηθά στον προσδιορισμό της ποιότητας επειδή το καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να ποικίλλει σε χρώμα από σκούρο πράσινο έως χρυσοκίτρινο.
  • Προέλευση: Το καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρέπει να καλλιεργείται, να εκθλίβεται και να εμφιαλώνεται στην ίδια χώρα. Το «προϊόν Ιταλίας» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι ελιές καλλιεργούνται ή εκθλίβονται στην Ιταλία, μόνο ότι το λάδι εμφιαλώθηκε εκεί.

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι

brightside

Η επιλογή ενός μαξιλαριού εξαρτάται από τη θέση που προτιμάτε να κοιμάστε. Ο κύριος σκοπός του είναι να κάνει το σώμα σας να αισθάνεται άνετα. Το σωστό μαξιλάρι πρέπει να κρατά το κεφάλι, το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη θέση. Μπορείτε να το ελέγξετε ως εξής: βεβαιωθείτε ότι τα αυτιά σας ευθυγραμμίζονται με τους ώμους σας και το πηγούνι σας με το στέρνο σας. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μαξιλάρι σύμφωνα με τη στάση ύπνου σας.

  • Μπρούμυτα: Ο ύπνος σε αυτή τη θέση δεν συνιστάται, αλλά για να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις στην υγεία, θα χρειαστείτε ένα μαλακό μαξιλάρι ύψους 5 εκατοστών ή χαμηλότερο από πούπουλα, φτερά ή συμπιέσιμο συνθετικό γέμισμα.
  • Ύπνος στο πλάι: Χρειάζεστε ένα ψηλό μαξιλάρι που θα απομακρύνει την πίεση από τον ώμο (αν ο ώμος σας βουλιάζει στο στρώμα, τότε το μαξιλάρι σας μπορεί να μην είναι αρκετά ψηλό). Θα πρέπει να είναι σφιχτό ή μέτριο, με φουσκωτό ή διαμορφώσιμο πληρωτικό. Συνιστάται να τοποθετήσετε ένα άλλο μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας, καθώς σας βοηθά να ευθυγραμμίσετε σωστά το άνω ισχίο σας.
  • Ανάσκελα: Ένα μαξιλάρι μεσαίου ύψους και μέτριας σφιχτότητας, που θα στηρίξει το κεφάλι σας στην απαραίτητη θέση σε σχέση με τη σπονδυλική στήλη, είναι ιδανικό.

Πώς να επιλέξετε μπανάνες

© Mike Mozart / Flickr, © CC BY 2.0, © MAURO CATEB / Flickr, © CC BY 2.0
  • Εάν οι μπανάνες είναι κίτρινες με μικρή ποσότητα πράσινου και στις δύο άκρες, μπορείτε να τις αγοράσετε με ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται ακριβώς στη μέση της ωρίμανσης και μπορείτε να τις φάτε αργότερα.
  • Εάν οι μπανάνες είναι κίτρινες με μικρές καφέ κηλίδες, πρέπει να καταναλωθούν αμέσως. Αυτές οι κηλίδες είναι γνωστές ως κηλίδες ζάχαρης και δηλώνουν ότι ο καρπός είναι ώριμος.
  • Εάν το κοτσάνι σπάσει εύκολα, τότε ο καρπός είναι ήδη ώριμος.
  • Οι μπανάνες που ξεφλουδίζονται δύσκολα και έχουν πρασινωπό χρώμα είναι πιο πιθανό να έχουν πικρή γεύση και μπορεί επίσης να προκαλέσουν δυσπεψία.
  • Επιλέξτε μπανάνες που έχουν έντονο κίτρινο χρώμα και απαλλαγμένες από βαθουλώματα ή σημάδια ζημιάς.
  • Ένα θαμπό, γκρι χρώμα υποδηλώνει ότι οι μπανάνες είτε έχουν ψυχθεί είτε έχουν υπερθερμανθεί κατά την αποθήκευση.

Πώς να επιλέξετε ψάρι

© Gideon / Flickr, © CC BY 2.0, © Jeremy Keith / Flickr, © CC BY 2.0
  • Το φρέσκο ψάρι έχει φρέσκια, ήπια μυρωδιά, δεν πρέπει να μυρίζει ψαρίλα, ξινίλα ή αμμωνία.
  • Τα μάτια ενός φρέσκου ψαριού πρέπει να είναι διάφανα και γυαλιστερά.
  • Το σώμα ενός φρέσκου ψαριού πρέπει να είναι σφιχτό. Όταν ζουληχθεί, θα πρέπει να αναπηδήσει πίσω. Το μαλακό ή γκρίζο ψάρι είναι μπαγιάτικο.
  • Εάν τα πτερύγια είναι βρεγμένα και τα βράγχια είναι έντονο κόκκινο, το ψάρι είναι φρέσκο. Αν είναι ξηρά, γλοιώδη και μυρίζουν άσχημα, το ψάρι είναι μπαγιάτικο.
  • Τα φιλέτα ψαριού δεν πρέπει να σκουραίνουν ή να στεγνώνουν γύρω από τις άκρες.
  • Τα κατεψυγμένα ψάρια δεν έχουν πάντα λαμπερά μάτια ή σφιχτή σάρκα, αλλά πρέπει να έχουν φρέσκια μυρωδιά, όχι ξινή.
  • Το δέρμα του φρέσκου ψαριού πρέπει να είναι άθικτο και τα λέπια πρέπει να είναι σφιχτά κολλημένα στο σώμα. Η επιφάνεια πρέπει να είναι σφιχτή και γυαλιστερή, ώστε το ψάρι να γλιστράει από τα χέρια σας. Εάν το ψάρι έχει ήδη αρχίσει να χάνει τα λέπια του και έχει σκασμένο δέρμα, αυτό σημαίνει ότι είναι μπαγιάτικο.

Δείτε επίσης 14 Έξυπνα Κόλπα για να Κάνετε Αγορές

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

9 Συνήθειες Κουζίνας που θα Πρέπει να Σταματήσετε Αμέσως

Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα που κάνετε σχεδόν αυτόματα. Φαίνονται να είναι τόσο φυσικά που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα