14 Τάσεις Διακόσμησης που Φέρνουν Μόνο Πρόβλημα

Στα περιοδικά, τα σπίτια και τα διαμερίσματα φαίνονται πάντα τέλεια. Πολλοί άνθρωποι εμπνέονται από τις εικόνες και προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτές τις ιδέες στην πραγματική ζωή. Και όταν το κάνουν, ανακαλύπτουν προβλήματα τα οποία συνήθως δεν αποκαλύπτουν οι διακοσμητές. Ξεπερασμένες Τάσεις Διακόσμησης που Δεν Πρέπει να Επιστρέψουν Ξανά

Χαλιά με μακριές ίνες

Τα χαλιά με μακριές ίνες σκονίζονται πολύ και πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά. Τα κατοικίδια λατρεύουν πολύ αυτά τα χαλιά. Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι οι ίνες γίνονται επίπεδες με την πάροδο του χρόνου, οπότε το χαλί δεν φαίνεται σαν καινούργιο. Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να βοηθήσει, αλλά όχι για πολύ.

Πόρτα σε κάθε δωμάτιο

© Unused****tabs40 / Reddit, © Depositphotos.com

Δεν χρειάζεται κάθε δωμάτιο να έχει πόρτα. Οι πόρτες καταλαμβάνουν πολύ χώρο, συνήθως μια ολόκληρη γωνία. Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με πόρτες σε στενούς διαδρόμους. Εάν μπορείτε να αποφύγετε να έχετε πόρτα, για παράδειγμα, στο σαλόνι ή στην κουζίνα, είναι καλύτερα να το κάνετε. Μια φθηνή εναλλακτική λύση είναι μια κουρτίνα ή μια συρόμενη πόρτα.

Γυάλινο τραπέζι

© Zhyk1988 / Depositphotos.com

Το γυαλί θα έχει πάντα λεκέδες που δεν είναι εύκολο να αφαιρεθούν και θα φαίνεται πάντα βρώμικο. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε γρατσουνιές ή άλλα σημάδια.

Τα γυάλινα τραπέζια δεν είναι τόσο ήσυχα. Εάν χρησιμοποιείτε σουβέρ και χαρτοπετσέτες κάτω από τα κύπελλα και τα πιάτα, μπορείτε να αποφύγετε δυνατούς θορύβους.

© Katelyn27 / Reddit

Αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες ή μια ξαφνική ζημιά μπορούν να προκαλέσουν την έκρηξη του γυαλιού σε χίλια κομμάτια. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Μακριές κουρτίνες

© Depositphotos.com, © Robert Petrovic / Shutterstock

Οι μακριές κουρτίνες είναι καλές για μη τυπικά παράθυρα και κρύβουν επίσης ατέλειες στο πάτωμα. Αλλά δεν είναι πρακτικές, λερώνονται γρήγορα και πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά σε ένα σπίτι με κατοικίδια ζώα ή παιδιά. Εκτός αυτού, οι κουρτίνες κάνουν τα μικρά δωμάτια να φαίνονται ακόμη πιο μικρά, και αν υπάρχουν έπιπλα κοντά στα παράθυρα, δεν είναι καλή ιδέα.

Νεροχύτης δίπλα στο παράθυρο

© Entrudiyal / Reddit, © Alenka2194 / Depositphotos.com

Το πλύσιμο των πιάτων απολαμβάνοντας τη θέα από το παράθυρο είναι μια εξαιρετική ιδέα. Όμως θα υπάρχουν πιτσιλιές στο παράθυρο που πρέπει να καθαρίζονται συνεχώς.

Λευκά έπιπλα

© Depositphotos.com, © Zhyk1988 / Depositphotos.com

Τα λευκά έπιπλα φαίνονται υπέροχα, αλλά με την πάροδο του χρόνου οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να καθαρίζονται συνεχώς. Εναλλακτικά, οι διακοσμητές προτείνουν τη χρήση σκούρων μπλε ή πράσινων χρωμάτων που δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα και δεν απαιτούν πολλή καθαριότητα.

Νεροχύτης με τεχνητή πέτρα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αυτοί οι νεροχύτες φαίνονται ομορφότεροι από το ανοξείδωτο ατσάλι και απορροφούν τον ήχο του νερού. Αλλά για τη φροντίδα τους, απαιτούνται ειδικά προϊόντα καθαρισμού. Εκτός αυτού, οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσουν φθορές και δεν μπορείτε να βάλετε βαριά αντικείμενα επάνω.

Related Post

Δείτε ακόμη 16 Χειρότερες Τάσεις Διακόσμησης Καθιστικών τα Τελευταία Χρόνια

Μπανιέρα με πόδια

© Depositphotos.com, © Zhyk1988 / Depositphotos.com

Αυτές οι μπανιέρες απαιτούν πολύ χώρο και ειδικό σχεδιασμό. Πρέπει να καταλάβετε ότι θα πρέπει να κάθεστε ή να ξαπλώνετε σε αυτές τις μπανιέρες. Και αν θέλετε να κάνετε ντους, θα χρειαστείτε μια κουρτίνα γύρω από ολόκληρη την μπανιέρα για να αποφύγετε τη διαρροή του νερού.

Τοίχοι μαυροπίνακα

© HolyAvocadoBatman / Reddit

Είναι μια πραγματικά μοντέρνα ιδέα οι τοίχοι μαυροπίνακα. Αλλά όταν τους χρησιμοποιείτε γεμίζει πολλή σκόνη κιμωλίας το πάτωμα και ολόκληρο το σπίτι. Και αν αποφασίσετε να αλλάξετε το χρώμα του τοίχου, θα ανακαλύψετε ότι αυτοί οι τοίχοι είναι δύσκολο να βαφτούν διαφορετικό χρώμα.

Γυάλινη πόρτα ντους

© Inked_Chick / Reddit

Εάν δεν καθαρίσετε καλά τις συρόμενες γυάλινες πόρτες του ντους, μπορεί να γεμίσουν μούχλα και μύκητες που θα απαιτήσουν πολλή δουλειά για να αφαιρεθούν. Επίσης, το γυαλί θα είναι πάντα θαμπό εάν δεν χρησιμοποιείτε ειδικά καθαριστικά.

© ****nips / Reddit

Επίσης, μπορεί οι γυάλινες πόρτες να σπάσουν μόνες τους.

Πάγκοι με πλακάκια

© Alenka2194 / Depositphotos.com, © Valetron / Pikabu

Ένας πάγκος από πλακάκια στο μπάνιο ή στην κουζίνα είναι μια ασυνήθιστη ιδέα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το νερό θα συσσωρευτεί στους αρμούς και θα σκουρύνουν πολύ σύντομα. Έτσι, θα πρέπει  να τα καθαρίζετε τακτικά.

Συσκευές με καθρέφτη

© Itsnicoru / Twitter

Αυτές οι συσκευές φαίνονται καταπληκτικές και κάνουν να φαίνεται ο χώρος σας μεγαλύτερος που είναι σημαντικό για μικρές κουζίνες. Αλλά το καθάρισμα αυτής της συσκευής είναι πολύ πιο δύσκολο – μοιάζει περισσότερο με έναν κανονικό καθρέφτη.

Πόρτες με γυαλί

© Humphiee / Reddit

Το κύριο πλεονέκτημα του γυαλιού είναι να κάνει το χώρο οπτικά μεγαλύτερο αυξάνοντας την ποσότητα φωτός στο δωμάτιο. Οι γυάλινες πόρτες απαιτούν πολλή φροντίδα, διότι η βρωμιά και τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι εύκολα ορατά πάνω τους.

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο

© Zloy.ilia / Pikabu

Αυτή η λύση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Το καλό: εξοικονομεί πολύ χώρο στο μπάνιο. Αντιθέτως δεν είναι ποτέ πολύ βαθιοί και χρειάζονται ειδικές βρύσες για αυτούς. Επίσης, δεν είναι πολύ άνετοι για κοντά άτομα.

Δείτε επίσης 7 Τάσεις Διακόσμησης που θα Εξαφανιστούν και 8 που θα Δείτε Παντού το 2021

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα