8 Προϊόντα Ομορφιάς που Βλάπτουν το Περιβάλλον και τι να Χρησιμοποιήσετε Εναλλακτικά

Η ομορφιά δεν χρειάζεται να σημαίνει πόνο και αυτό ισχύει τόσο για εμάς όσο και για το περιβάλλον. Δυστυχώς, ορισμένα προϊόντα ομορφιάς επιδεινώνουν τα ήδη υπάρχοντα περιβαλλοντικά προβλήματα. Υπάρχει ακόμη και μια εκτίμηση που ότι θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε 19 κτίρια μεγέθους Empire State μεγέθους με την ποσότητα πλαστικού στους ωκεανούς. Υπάρχουν προϊόντα ομορφιάς βελτιώνουν την εμφάνισή σας, αλλά είναι επιβλαβή για φύση. Εναλλακτικά, θα σας παρουσιάσουμε μερικές φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές για να βοηθήσετε τον πλανήτη και να φαίνεστε υπέροχες όπως πάντα.

Μάσκες ομορφιάς σε φύλλα

© demimoore/ Instagram, © chrissyteigen/ Instagram

Όποια τις έχει δοκιμάσει ξέρει πόσο καταπραϋντικές και χαλαρωτικές μπορεί να είναι, αλλά αυτό το προϊόν ομορφιάς έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Τόσο η συσκευασία όσο και η ίδια η μάσκα φύλλων, αφού χρησιμοποιηθούν, καταλήγουν στα σκουπίδια. Μια εναλλακτική λύση είναι σπιτικές μάσκες προσώπου φτιαγμένες σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

© civic_dm@hotmail.com/Depositphotos, © civic_dm@hotmail.com/Depositphotos

Μετά από μια κουραστική μέρα, τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι χρήσιμα Αλλά η αλήθεια είναι ότι καταλήγουν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Ως εναλλακτική λύση προτείνονται οι κρέμες καθαρισμού και τα λάδια που είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Σφουγγάρια μπάνιου πουφ

© serezniy/ Depositphotos, © eskaylim/ Depositphotos

Είναι υπέροχα για απολέπιση στο ντους. Δυστυχώς, καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής και ωκεανούς, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στη φύση και τη ζωή. Μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με λούφα, που είναι μια ασφαλής, φυσική και πολύ οικονομική εναλλακτική λύση!

Απολεπιστικά δέρματος με μικροσφαιρίδια

© KYTan/ Shutterstock, © jekins@shaw.ca/ Depositphotos

Πολλά απολεπιστικά προσώπου και σώματος χρησιμοποιούν πλαστικά μικροσφαιρίδια για να αφαιρέσουν το νεκρό δέρμα. Αυτά τα μικροσφαιρίδια, κατασκευασμένα από πολυαιθυλένιο, δεν είναι βιοδιασπώμενα και καταλήγουν σε λίμνες και ωκεανούς, κάτι που βλάπτει το περιβάλλον. Αν θέλετε να διατηρήσετε απαλό δέρμα προτιμήστε φυσικά DIY απολεπιστικά δέρματος από αλάτι, καφέ, βρώμη, χάντρες jojoba ακόμη και ζάχαρη!

Μακιγιάζ γκλίτερ

© marinafrost/ Shutterstock, © lucicatalin/ Shutterstock

Οι περισσότερες λατρεύουν τα καλλυντικά με γκλίτερ! Ωστόσο, έχουν αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, γι’ αυτό αναπτύχθηκε μια νέα εναλλακτική, γνωστή ως «βιοαποικοδομήσιμο» γκλίτερ. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και τα δυο έχουν αρνητικό οικολογικό αντίκτυπο στα υδρόβια οικοσυστήματα,.

Related Post

Εναλλακτικά, η χρήση μικροσκοπικών λουλουδιών και πετάλων ή βρώσιμο γκλίτερ μπορεί να ενδιαφέρει όσες αγαπούν να λάμπουν και να είναι φιλικές προς το περιβάλλον!

Βαμβακεροί δίσκοι ντεμακιγιάζ και μπατονέτες

© Valentyn_Volkov/ Depositphotos, © elenafedorina/ Depositphotos

Οι βαμβακεροί δίσκοι ντεμακιγιάζ μίας χρήσης καταλήγουν κατευθείαν στους χώρους υγειονομικής ταφής. Όχι μόνο αυτό, αλλά η καλλιέργεια βαμβακιού απαιτεί τη χρήση φυτοφαρμάκων, προκαλώντας σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ως εναλλακτική λύση για τη μείωση της ποσότητας βαμβακιού που χρησιμοποιείτε, προτιμήστε επαναχρησιμοποιήσιμους δίσκους ντεμακιγιάζ και βιοαποικοδομήσιμες μπατονέτες ως φιλικά προς το περιβάλλον υποκατάστατα.

Βερνίκια νυχιών

© Wavebreakmedia/ Depositphotos, © earlytwenties/ Shutterstock

Το βερνίκι νυχιών θεωρείται επικίνδυνο καθώς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε χώρους υγειονομικής ταφής και θεωρείται τοξικό και εύφλεκτο. Επίσης, τα μπουκάλια βερνικιών νυχιών είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν, γεγονός που συμβάλλει στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε φιλικές προς το περιβάλλον μάρκες και να απορρίψετε σωστά τα βερνίκια νυχιών σας.

Βαφές μαλλιών

© schankz/ Depositphotos, © viki2103stock/ Depositphotos

Η αμμωνία, η οποία συνήθως υπάρχει στις βαφές μαλλιών, μπορεί να είναι επιβλαβής για την υδρόβια ζωή, ακόμη και σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να βάφετε τα μαλλιά σας. Υπάρχουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, όπως βαφές χέννας και βαφές μαλλιών χωρίς αμμωνία.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

8 Φυσικές Μάσκες για Αναζωογόνηση των Κατεστραμμένων Μαλλιών

Ορισμένες παραδοσιακές φυσικές θεραπείες περιποίησης μαλλιών μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα ακριβά… Read More

17 Μαΐου, 2024

ΠΑΚΟΕ: Πόσο επικίνδυνες είναι οι χρωστικές τροφίμων – Τα πιο επικίνδυνα ΕΨΙΛΟΝ – Πίνακας

Οι  χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων  τροφίμων,  είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More

17 Μαΐου, 2024

6 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Προστατέψουν από Πορτοφολάδες

Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φυσικό λίπασμα για φυτά: 10 σπιτικά υλικά για να χρησιμοποιήσετε

Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πνιγμός στη Θάλασσα: Τι πρέπει να κάνετε αν κινδυνεύετε να Πνιγείτε

Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι με εύκολο τρόπο

Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα