Το καλοκαίρι φυσικά χρησιμοποιούμε περισσότερα παγάκια στον καφέ μας ή στο ποτό και πολύ συχνά έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να έχουν τελειώσει ή να είναι μισοπαγωμένα. Πως όμως θα δημιουργήσουμε γρήγορα παγάκια, την ώρα που έντρομοι ανακαλύπτουμε ότι η κατάψυξη μας έχει άδειες παγοθήκες
Είσαστε και εσείς από αυτούς τους άτυχους που δεν έχετε παγάκια;
Συμβαίνει συχνά, και αυτά πoυ μόλις βάλατε εiναι ακόμη… σε μια ντεμί κατάσταση. Τα καλά Nέα είναι, υπάρχει ένας πολύ πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει το νερό σας παγάκια.
Nα τι πρέπει να κάνετε:
1. Γεμίστε τις παγοθήκες σας με ζεστό νερό, να καλά ακούσατε με ζεστό νερό
2. Βάλτε τις στην κατάψυξη.
Τα μυστικά της κατάψυξης! Μάθε τι είδους τρόφιμα μπορείς να συντηρείς στην κατάψυξη
3. Περιμένετε. Τα παγάκια σας θα χρειαστούν πολύ λιγότερο χρόνο αν χρησιμοποιήσετε ζεστό από ο,τι αν βάζατε κρύο ή χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό παγώνει γρηγορότερα από ο,τι το κρύο, κάτι που οφείλεται στο φαινόμενο mpemba.
Το φαινόμενο ονομάστηκε έτσι από έναν φοιτητή στην Τανζανία, ο οποίος το 1963 παρατήρησε ότι το ζεστό μείγμα του παγωτού παγώνει πιο γρήγορα από ό, τι το κρύο.
Tο φαινόμενο παρατηρήθηκε για 1η φορά απo τον Αριστοτέλη τον 4ο αιώνα π.Χ., και αργότερα απo τον Francis Bacon και την René Descartes.
O Mpemba δημοσίευσε ένα έγγραφο σχετικά με τις διαπιστώσεις το 1969.
Το απόλυτο τρικ για να μην νερώνει ο freddo σου!
via newsblog
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα