Σε γενικές γραμμές η διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά θελει λίγο προσοχή για να είναι στο τέλος η κατασκευή μας άρτια και σταθερή.
Υλικά
Σπάγκος ή χοντρό νήμα.
Χρώμα για ύφασμα εαν θέλουμε να βάψουμε το σπάγκο
Κόλλα ατλακόλ (ελαφρώς αραιωμένη) ή κόλλα λευκή χειροτεχνίας. Μπορείτε για να είναι πιο σταθερή η κατασκευή να προσθέσετε μέσα στο μείγμα και λίγη ζάχαρη.
ψαλίδι
ένα μπαλόνι
διακοσμητικά, κοτοπουλάκια,δαντέλες κτλ.
Γέμισμα για το καλάθι – Εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε άχυρα για τα πασχαλινά σας καλαθάκια.
Προαιρετικά ζελατίνα για να τυλίξουμε δώρο το καλάθι μας.
Φουσκώστε το μπαλόνι. Όχι πάρα πολύ για να δίνει την αίσθηση του αυγού σε σχήμα.
Βουτήξτε το σπάγκο μέσα στη κόλλα και αρχίστε να τυλίγετε γύρω γύρω σφιχτά το μπαλόνι. Τυλίξτε πολλές φορές να γίνει πολύ πυκνό για να κρατήσει τη φόρμα του.
Αφήστε να στεγνώσει πολύ καλά. Στη συνέχεια σπάστε το μπαλόνι και αφαιρέστε το απο μέσα.
Καθαρίστε προσεχτικά υπολλείματα κόλλας που μπορεί να έχουν στεγνώσει και να έχουν παραμείνει επάνω.
Με ένα ψαλίδι κόψτε έτσι ώστε να δώσετε τη μορφή που θέλετε στο καλάθι σας. Μπορείτε να κάνετε μόνο ένα άνοιγμα μπρόστα (σαν φωλίτσα) ή να κόψετε το επάνω μέρος απο δεξιά και αριστερά αφήνωντας στο κέντρο το χερούλι. Διακόσμηστε όπως σας αρέσει.
Τοποθετήστε μέσα το άχυρο σας (γέμισμα) και τα δωράκια σας! Το καλάθι σας είναι έτοιμο να παραδοθεί με πολλή αγάπη!
via fabartdiy
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα