Λαχανοντολμάς στην κατσαρόλα, με πολύ ωραίο μπόλικο αυγολεμόνο, γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα.
Σε μια κατσαρόλα με αλάτι βράζουμε το λάχανο. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Βαζουμε στο πάτο της κατσαρόλας μια φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει φύλλα από το λάχανο και τα κοτσάνια από το άνηθο και μαϊντανό. Προσθέτουμε το μείγμα με τον κιμά, το γεμίζουμε και το σκεπάζουμε με τα φύλλα.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ζεστό νερό με το κύβο , τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω και το σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν και να έχει μένει λίγο ζουμί. Με προσοχή αφαιρούμε το ζουμί και με 2 κρόκους αβγών, 1 κσ νισεστέ και χυμό, ξύσμα από ένα λεμόνι φτιάχνουμε μία κρέμα αυγολέμονο.
Με την βοήθεια μιας πιατέλα αναποδογυρίζουμε το φαγητό και περιχύνουμε με την κρέμα αυγολέμονο. Πασπαλίζουμε λίγο φρέσκο μαϊντανό, άνηθο και πιπέρι.
Καλή σας Όρεξη!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα