Γήρανση Μαλλιών και Γήρανση νυχιών: Ποια είναι τα συμπτώματα

Καθώς μεγαλώνουμε τα μαλλιά και τα νύχια μας αρχίζουν να αλλάζουν. Τα μαλλιά και τα νύχια βοηθούν στην προστασία του σώματος και την διατήρηση της θερμοκρασίας σε σταθερά επίπεδα.

Αλλαγές στα μαλλιά μας γιατί γερνούν

Αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών

Αλλαγές στα μαλλιά μας γιατί γερνούν – freepik

Αρχικά αλλάζει το χρώμα των μαλλιών μας. Το χρώμα των μαλλιών οφείλεται σε μια χρωστική ουσία που ονομάζεται μελανίνη, την οποία παράγουν οι θύλακες των τριχών. Οι θύλακες των τριχών βρίσκονται στο δέρμα όπου δημιουργούνται και μεγαλώνουν οι τρίχες. Με τη γήρανση, τα ωοθυλάκια παράγουν λιγότερη μελανίνη και αυτό προκαλεί το γκριζάρισμα των μαλλιών. Το γκριζάρισμα αρχίζει συχνά από την ηλικία των 30.

Τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής συχνά αρχίζουν να γκριζάρουν στους κροτάφους και επεκτείνονται μέχρι την κορυφή κεφαλιού. Το χρώμα των μαλλιών γίνεται πιο ανοιχτό και τελικά γίνεται λευκό.

Οι τρίχες του σώματος και του προσώπου γίνονται επίσης γκρίζες, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει αργότερα από τις τρίχες του τριχωτού της κεφαλής. Οι τρίχες στη μασχάλη, το στήθος και την ηβική περιοχή μπορεί να γκριζάρουν λιγότερο ή και καθόλου.

Το γκριζάρισμα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά μας. Τα γκρίζα μαλλιά τείνουν να εμφανίζονται νωρίτερα στους λευκούς και αργότερα στους Ασιάτες. Τα συμπληρώματα διατροφής, οι βιταμίνες και άλλα προϊόντα δεν θα σταματήσουν ή θα μειώσουν το ρυθμό του γκριζαρίσματος.

Αλλαγές στο πάχος της τρίχας.

Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από πολλές πρωτεΐνες. Μια τρίχα έχει κανονική ζωή μεταξύ 2 και 7 ετών. Αυτή η τρίχα στη συνέχεια πέφτει και αντικαθίσταται με μια νέα τρίχα. Το πόσες τρίχες έχετε στο σώμα και το κεφάλι σας καθορίζεται επίσης από τα γονίδιά σας.

Σχεδόν όλοι έχουν κάποια απώλεια μαλλιών με τη γήρανση. Ο ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών επιβραδύνεται επίσης.

Οι τρίχες γίνονται μικρότερες και έχουν λιγότερη χρωστική ουσία. Έτσι, τα πυκνά, χοντρά μαλλιά ενός νεαρού ενήλικα γίνονται τελικά λεπτά, και ανοιχτόχρωμα. Πολλά τριχοθυλάκια σταματούν να παράγουν νέες τρίχες.

Related Post

Οι άνδρες μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζουν σημάδια φαλάκρας μέχρι τα 30 τους χρόνια. Πολλοί άνδρες είναι σχεδόν φαλακροί στην ηλικία των 60. Ένας τύπος φαλάκρας που σχετίζεται με τη φυσιολογική λειτουργία της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης ονομάζεται φαλάκρα ανδρικού τύπου. Η τριχόπτωση μπορεί να είναι στους κροτάφους ή στην κορυφή του κεφαλιού.

Οι γυναίκες μπορούν να αναπτύξουν επίσης παρόμοιο τύπο φαλάκρας καθώς μεγαλώνουν. Τα μαλλιά γίνονται λιγότερο πυκνά και το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να γίνει ορατό.

Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα και το πρόσωπό σας χάνουν επίσης τρίχες. Οι εναπομείνασες τρίχες του προσώπου των γυναικών μπορεί να γίνουν πιο τραχιές, πιο συχνά στο πηγούνι και γύρω από τα χείλη. Στους άνδρες μπορεί να μακραίνουν και να γίνονται πιο τραχιές τρίχες στα φρύδια, τα αυτιά και τη μύτη.

Αλλαγές στα νύχια καθώς μεγαλώνουμε

Αλλαγές στα νύχια καθώς μεγαλώνουμε – freepik

Τα νύχια σας επίσης αλλάζουν με την ηλικία. Αναπτύσσονται πιο αργά και μπορεί να γίνουν θαμπά και εύθραυστα. Μπορεί επίσης να γίνουν κιτρινισμένα και αδιαφανή.

Τα νύχια, ιδιαίτερα των ποδιών, μπορεί να γίνουν σκληρά και παχιά. Τα νύχια που έχουν μπει προς τα μέσα μπορεί να είναι πιο συνηθισμένα. Οι άκρες των νυχιών μπορεί να σπάσουν.

Μπορεί να αναπτυχθούν κατά μήκος ραβδώσεις στα νύχια των χεριών και των ποδιών.

Image by Freepik

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα