Κατηγορίες: LifestyleNewsΠερίεργα

Πώς Εχουν Αλλάξει τα Διάσημα Κινούμενα Σχέδια της Παιδικής μας Ηλικίας με τον Καιρό

Αν υπάρχει κάτι που ήταν μεγάλο μέρος της παιδικής μας ηλικίας, είναι τα κινούμενα σχέδια, και πολλά εξακολουθούν να παραμένουν με νέα επεισόδια. Παρόλο που έχουν αλλάξει, είναι πάντα καλό να τα παρακολουθείτε και να νιώθετε ξανά παιδί. Το Πριν Και Το Μετά: Πώς Έχουν Αλλάξει 18 Μοντέλα που Κατέκτησαν τον Κόσμο με την Ομορφιά τους

Μπομπ Σφουγγαράκης

© SpongeBob SquarePants / Nickelodeon, © SpongeBob SquarePants / Nickelodeon, © The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water / Paramount

Το διασκεδαστικό και φιλικό σφουγγάρι είναι μαζί μας από το 1997 και, όπως όλοι οι άλλοι, ο Μπομπ άλλαξε επίσης τα τελευταία 20+ χρόνια.

Στην αρχή, όλα ήταν ζωγραφισμένα στο χέρι και τα χρώματα ήταν πιο σκούρα. Με το πέρασμα των επεισοδίων, η σειρά εκσυγχρονίστηκε μαζί με νέες τεχνολογίες. Στην ένατη σεζόν, η ποιότητα της εικόνας ήταν ήδη πιο ευκρινής, καθώς άρχισε να γίνεται με υπολογιστή και στην ταινία του 2015 προστέθηκαν τρισδιάστατες λεπτομέρειες. Η δημοφιλής σειρά είναι ακόμα στον αέρα, περιμένοντας την 13η σεζόν της.

Οι Simpsons

© The Simpsons / FOX

Το 1987, η αγαπημένη κίτρινη οικογένεια όλων ήταν μέρος ενός μόνο τμήματος κινουμένων σχεδίων στο The Tracey Ullman Show, αλλά η επιτυχία της οδήγησε στη δική της σειρά. Αρχικά, οι χαρακτήρες και τα σκηνικά ήταν μάλλον χοντροκομμένα, με ανομοιόμορφες γραμμές και ασυνήθιστες αναλογίες. Στη συνέχεια τροποποιήθηκαν σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα.

Τα σχέδια έγιναν στο χέρι και ζωγραφισμένα με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά το 2010, ολόκληρη η παραγωγή πέρασε στην ψηφιοποίηση, γεγονός που επιτάχυνε τη διαδικασία επεξεργασίας επεισοδίων.

Όσο για τις ιστορίες τους, οι αλλαγές στους σεναριογράφους έκαναν την πλοκή να μεταμορφώνεται συνεχώς. Στο παρελθόν βλέπαμε πραγματικές και καθημερινές καταστάσεις, αλλά αργότερα η σειρά έγινε πιο τρελή και σουρεαλιστική. Αν και πολλοί θαυμαστές πιστεύουν ότι οι Simpsons έχασαν το χιούμορ τους εδώ και πολύ καιρό, συνεχίζει να είναι επιτυχημένη με 31 σεζόν.

The Powerpuff Girls

© The Powerpuff Girls / Cartoon Network

Οι μικρές αδερφές με υπερδυνάμεις που αγωνίζονται για να σώσουν την πόλη τους από τέρατα και παράξενα πλάσματα εμφανίστηκαν στην οθόνη του Cartoon Network πριν από περισσότερα από είκοσι χρόνια. Η εκπομπή είχε έξι σεζόν μέχρι το 2004 όταν σταμάτησε να προβάλλεται. Όμως, το 2016, είχε μια επανεκκίνηση που δεν έτυχε πολύ καλής υποδοχής από το κοινό. Τα κινούμενα σχέδια ήταν διαφορετικά και καλύτερης ποιότητας, αλλά η ιστορία δεν έπεισε τους θαυμαστές του.

Παρά την αποτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης μιας από τις πιο δημοφιλείς σειρές των αρχών της χιλιετίας, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει συνέχεια με τις αδερφές στην ενηλικίωσή τους που υπόσχεται να μην απογοητεύσει.

Σκούμπι-Ντου

© Scooby-Doo Where Are You! / WB, © Scooby-Doo! and the Curse of the 13th Ghost / WB

Αν υπάρχει ένα καρτούν που ήταν μέρος κάθε γενιάς, αυτό είναι το Scooby-Doo. Ο σκύλος που μιλάει και η ομάδα των φίλων του λύνουν μυστήρια από το 1969. Το τηλεοπτικό franchise συνέχισε με δεκατρείς διασκευές, με τις τελευταίες να είναι οι Scooby-Doo και Who Do You Think, που προβλήθηκαν το 2019.

Με τα χρόνια, τα σχέδια έχουν αλλάξει σημαντικά, περνώντας από διαφορετικές πινελιές και ποιότητα εικόνας.

Teen Titans

© Teen Titans / Cartoon Network, © Teen Titans Go! / Cartoon Network

Οι υπερήρωες της DC Comics προβλήθηκαν στο Cartoon Network το 2003. Αυτό είχε πέντε σεζόν μέχρι το 2005, αλλά το 2013, οι χαρακτήρες επέστρεψαν ανανεωμένοι και με νέα εμφάνιση στο Teen Titans Go!

Στην πρώτη σειρά, οι χαρακτήρες είχαν μια εμφάνιση κόμικ και η πλοκή περιστρεφόταν γύρω από τα κατορθώματα που έκαναν για να σώσουν την πόλη. Στη δεύτερη εκδοχή, σχεδιάστηκαν σε μορφή chibi, ένα είδος σχεδίου χαρακτηριστικό των ιαπωνικών anime. Όσον αφορά την πλοκή του, αυτή είναι λίγο πιο παιδική.

Δείτε ακόμη Πώς Μεταμορφώθηκαν 12 Διασημότητες Μετά από Αισθητική Επέμβαση

Related Post

Winx Club

© Winx Club / Nickelodeon

Η ιταλική σειρά αφηγείται τη ζωή μιας ομάδας εφήβων που έχουν μαγικές δυνάμεις και ζουν περιπέτειες ενώ μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη μαγεία της νεράιδας τους. Έκανε πρεμιέρα το 2004 και έκτοτε είναι στον αέρα για οκτώ σεζόν.

Όμως με τα χρόνια, τα κινούμενα σχέδια άλλαξαν και όχι μόνο βελτιώθηκε η ποιότητα της εικόνας τους, αλλά και οι χαρακτήρες απέκτησαν χαρακτηριστικά πιο κοντά στο anime.

Τομ και Τζέρι

© Puss Gets the Boot / MGM, © Tom and Jerry / MGM, © Tom and Jerry: The Lost Dragon / Warner Brothers Pictures

Η κλασική ιστορία της γάτας που κυνηγά το ποντίκι έχει συνοδεύσει πολλές γενιές από τις απαρχές της, οι οποίες χρονολογούνται από το 1940. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, αυτές οι μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πέρασαν από τα χέρια αρκετών σκηνοθετών και παραγωγών, αλλά διατηρούσαν πάντα την ουσία του φτωχού Τομ και του αποτυχημένου του προσπαθεί να πιάσει τον Τζέρι.

Η σειρά The Tom and Jerry Show, που κυκλοφόρησε το 2014, εκσυγχρόνισε τους χαρακτήρες και τις ιστορίες τους. Η ποιότητα εικόνας του είναι επίσης πολύ πιο προηγμένη.

Looney Tunes

© Looney Tunes / Warner Bros., © Looney Tunes Cartoons / HBO Max

Συνεχίζοντας με τα παλιά κλασικά, τα Looney Tunes είναι τα μακροβιότερα αφού η δημιουργία τους χρονολογείται από το 1930. Εκείνη τη χρονιά, η Warner Bros θέλησε να κάνει μια σειρά από μουσικά σορτς για να προωθήσει την πρωτότυπη μουσική τους και από τότε, οι διαφορετικοί χαρακτήρες και οι ιστορίες τους εμφανίζονται με τα χρόνια.

Εκτός από το έμβλημα της τηλεόρασης, τα Looney Tunes έχουν ταινίες, ακόμη και ένα βιντεοπαιχνίδι, ενώ έχουν δημιουργηθεί περισσότερες ταινίες μικρού μήκους, με τις τελευταίες να είναι τα Looney Tunes Cartoons, που κυκλοφόρησαν το 2020.

The Fairly OddParents

© The Fairly OddParents / Nickelodeon

Συναντήσαμε για πρώτη φορά το αγόρι με το ροζ σκουφάκι και τους δύο μαγικούς νονούς του το 1998, χάρη στο Nickelodeon. Η σειρά έχει δέκα σεζόν και παρόλο που δεν παράγονται άλλα επεισόδια, είναι μια από τις μακροβιότερες σειρές του καναλιού, που συνεχίζει να την επαναλαμβάνει.

Οι αλλαγές στη σειρά δεν ήταν μόνο φυσικές (στην ένατη σεζόν, μεταφέρθηκε σε μορφή υψηλής ευκρίνειας και ευρείας οθόνης) αλλά και στην ιστορία, καθώς νέοι χαρακτήρες ενσωματώθηκαν στη ζωή των Timmy, Cosmo και Wanda, όπως ο Poof, ο γιος των μάγων.

Πόκεμον

© Pokémon / TV Tokyo, © Pokémon Journeys: The Series / TV Tokyo

Αν και το Pokémon είναι ένα franchise που ξεπερνά την τηλεόραση, από το 1997, μπορούμε να δούμε στην οθόνη τον Ash Ketchum μαζί με τον πιστό του σύντροφο, Pikachu, και την ομάδα φίλων του, να εκπαιδεύουν τα μικρά τέρατα να γίνουν Pokémon Masters. Η σειρά κινουμένων σχεδίων έχει 23 σεζόν, με την τελευταία να κάνει πρεμιέρα το 2019.

Σε αυτή τη νέα έκδοση, τα κινούμενα σχέδια έχουν μια διαφορετική εμφάνιση και η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τις απαρχές του πρωταγωνιστή τους. Ένας άλλος χαρακτήρας με το όνομα Go ενσωματώθηκε μάλιστα.

πηγή

Δείτε επίσης 7 Λόγοι για τους Οποίους η Barbie Δεν Είναι Μόνο Ξανθιά και Δεν Φοράει Ροζ

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

9 Συνήθειες Κουζίνας που θα Πρέπει να Σταματήσετε Αμέσως

Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα που κάνετε σχεδόν αυτόματα. Φαίνονται να είναι τόσο φυσικά που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα