Πολλοί δεν ξέρουν πώς να εξισορροπήσουμε τη διακόσμηση και τη λειτουργία στους χώρους τους. Τι θα λέγατε λοιπόν να το αλλάξουμε αυτό; Με μερικές συμβουλές και ιδέες μπορείτε να διακοσμήσετε μια μικρή τραπεζαρία ώστε να είναι λειτουργική και όμορφη. 49 Ιδέες Σκανδιναβικής Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Επιλέξτε ένα στρογγυλό τραπέζι

Το πιο κρίσιμο λάθος που κάνουν πολλοί όταν διακοσμούν μια μικρή τραπεζαρία είναι η αγορά ενός τετράγωνου τραπεζιού. Στη συνέχεια δοκιμάζουν ένα εκατομμύριο πράγματα για να το κάνουν λειτουργικό χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία πόσο μικρό είναι το τραπέζι, μια τετράγωνη τραπεζαρία θα φαίνεται πάντα πιο ογκώδης από μια στρογγυλή. Το ιδανικό τραπέζι για μια μικρή τραπεζαρία είναι ένα σε ένα μοναδικό κεντρικό πόδι. Ένα στρογγυλό τραπέζι σάς επιτρέπει επίσης να μειώσετε τον αριθμό των καρεκλών που θα έχετε χωρίς να φαίνεται κενό.

50 Ιδέες για Μικρές και Λειτουργικές Τραπεζαρίες

Μειώστε τον αριθμό των καρεκλών

Ακόμα κι αν το στρογγυλό τραπέζι που αγοράσατε πωλείται ως τετραθέσιο, συνιστάται να έχετε μόνο τρεις καρέκλες σε αυτό όταν δεν χρησιμοποιείται. Εάν έχετε τέσσερα μέλη οικογένειας, τότε απλώς παραλείψτε αυτήν την ιδέα. Επιλέξτε καρέκλες με τέσσερα λεπτά πόδια, οπωσδήποτε με μαξιλαράκι, αλλά με μια πλάτη που δεν ξεπερνάει πολύ το τραπέζι και δεν φαίνεται ογκώδης.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά υλικά τραπεζιού και καρέκλας

Οι άνθρωποι συχνά υποθέτουν, όταν σκέφτονται να διακοσμήσουν μια μικρή τραπεζαρία, ότι το τραπέζι και οι καρέκλες πρέπει απλώς να χωθούν στη γωνία. Αλλά αποφύγετε τις τραπεζαρίες που διατίθενται σε ένα μόνο υλικό καθώς φαίνονται βαριές. Κατά κανόνα, το τραπέζι και οι καρέκλες δεν πρέπει ποτέ να έχουν το ίδιο χρώμα με το πάτωμα.

Δείτε ακόμη 36 Ιδέες Γεωμετρικής Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Κρεμάστε ψηλά εντυπωσιακά έργα τέχνης

Εάν το στρογγυλό τραπέζι δεν βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου και είναι περισσότερο προς τον τοίχο, η τέχνη είναι ο σωτήρας σας. Σε κάθε μικρό δωμάτιο, ένα έργο τέχνης ψηλά θα τραβήξει το βλέμμα μακριά από το μικροσκοπικό χώρο. Σας κάνει να κοιτάτε ψηλά τον τοίχο και να ξεχνάτε (έστω και για λίγο) πόσο μικρή είναι στην πραγματικότητα η τραπεζαρία. Το έργο τέχνης είναι καλύτερο σε κατακόρυφο προσανατολισμό και όχι σε τοπίο. Δεν θέλετε να είναι φαρδύτερο από το τραπεζι και της καρέκλας, διαφορετικά θα τραβήξετε την προσοχή στο πόσο μικρή είναι η τραπεζαρία.

Related Post

Κρεμάστε έναν καθρέφτη πάνω από το τραπέζι

Οι καθρέφτες είναι πάντα υπέροχοι σε μικρούς χώρους, επειδή αντανακλούν το φως σε όλο το δωμάτιο. Αυτό θα κάνει την τραπεζαρία να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο ευάερη. Ωστόσο, επιλέξετε έναν καθρέφτη με ελάχιστο πλαίσιο.

Κρεμάστε ένα φωτιστικό πάνω από το τραπέζι

Εάν η τραπεζαρία σας βρίσκεται στο κέντρο του χώρου, η τοποθέτηση ενός κρεμαστού φωτιστικού πάνω από τη στρογγυλή τραπεζαρία είναι μια ιδιοφυή ιδέα. Βεβαιωθείτε ότι δεν διακλαδίζεται πέρα από το πλάτος του τραπεζιού σας και θα είστε εντάξει.

Χαμηλό, μίνιμαλ στυλ στην επιφάνεια του τραπεζιού

Είναι σημαντικό τόσο από εμφάνιση όσο και από λειτουργική άποψη να μην γεμίζετε την επιφάνεια του τραπεζιού σε μια μικρή τραπεζαρία. Τοποθετήστε ένα μπολ ή ένα χαμηλό φυτό στην επιφάνειά του αν έχετε κρεμάσει ένα φωτιστικό από πάνω. Αν δεν έχετε, τότε είναι σημαντικό να έχετε μια μικρή διακοσμητική πινελιά πάνω. Για παράδειγμα ένα μάτσο λουλούδια σε ένα χαμηλό στρογγυλό βάζο ή ένα διακοσμητικό σκεύος.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Διακόσμηση Τραπεζαρίας για Οσους Έχουν Εξαιρετικά Μοντέρνο Γούστο

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα