Πώς η Κατανάλωση Τσαγιού Sencha Βοηθά τις Γιαπωνέζες να Έχουν Δέρμα σαν Πορσελάνη

Οι Γιαπωνέζες είναι γνωστές για το αψεγάδιαστο δέρμα τους και μερικά από τα κόλπα που χρησιμοποιούν για να τα πετύχουν είναι αρκετά ασυνήθιστα. Αλλά αν δεν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε ακόμα μερικές από αυτές τις δημιουργικές καινοτομίες, κάτι τόσο απλό όσο ένα φλιτζάνι τσάι sencha μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο υγιές. Αυτό το δημοφιλές ιαπωνικό τσάι έχει τόσα πολλά οφέλη ομορφιάς, που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε ορισμένα από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας. 6 Φυσικά Κόλπα Ομορφιάς που Πιθανότατα θα Θέλετε να Εφαρμόσετε Αμέσως

Μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος.

brightside

Αν και η κατάσταση του δέρματός σας επηρεάζεται κυρίως από τη γενετική, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το διατηρήσετε νεανικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η προσθήκη ενός φλιτζανιού τσαγιού sencha στο καθημερινό σας γεύμα θα παρέχει στο δέρμα σας αντιοξειδωτικά που μπορούν να το προστατεύσουν από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να παραμείνει χωρίς ρυτίδες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να προκαλέσουν πρόωρες λεπτές γραμμές και μελάγχρωση. Τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών στο τσάι μπορούν επίσης να αναζωογονήσουν τα κύτταρα του δέρματος που γέρνουν, δίνοντας στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη.

Μπορεί να κάνει το δέρμα σας λιγότερο λιπαρό.

© shutterstock.com

Το πράσινο τσάι sencha είναι πλούσιο σε τανίνες, ειδικά βιομόρια που μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγή σμήγματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι φυσικά ματ. Τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης που στοχεύουν στο λιπαρό δέρμα αφαιρούν μόνο το υπερβολικό σμήγμα από την επιφάνεια του δέρματος, αλλά το τσάι μπορεί στην πραγματικότητα να στοχεύσει στη ρίζα του προβλήματος και να προκαλέσει τα κύτταρα του δέρματος να ελαχιστοποιήσουν την παραγωγή λιπαρότητας. Αυτό μπορεί να ωφελήσει τη γενική υγεία του δέρματός σας, καθώς η υπερβολική λιπαρότητα μπορεί να φράξει τους πόρους που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ακμή και σπυράκια.

Καθαρίζει τους φραγμένους πόρους.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν ακριβά αντιβιοτικά ή ειδικές κρέμες για να στοχεύσουν τα σπυράκια και το ερεθισμένο δέρμα και ορισμένες από αυτές τις θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Ένα φλιτζάνι τσάι sencha μπορεί να είναι η απάντηση σε πολλά δερματικά δεινά σας και, σε αντίθεση με τα φάρμακα, δεν θα σας προκαλέσει στομαχικές διαταραχές. Αυτή η φυσική και προσιτή θεραπεία ακμής μπορεί επίσης να απαλύνει το πρήξιμο, επειδή οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις του μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια που φράζουν τους πόρους.

Δείτε ακόμη Τριχοφυϊα Τέλος με Ζάχαρη και Λεμόνι: Ο Τέλειος Συνδυασμός για Φυσική Αποτρίχωση

Related Post

Μειώνει το πρήξιμο και την ερυθρότητα.

© Depositphotos.com

Επειδή το τσάι περιέχει καφεΐνη, μπορεί να συρρικνώσει τα αιμοφόρα αγγεία, συμβάλλοντας στη μείωση της όψης των φουσκωμένων σακουλών κάτω από τα μάτια και των μαύρων κύκλων. Μπορεί επίσης να φωτίσει το δέρμα κάνοντάς το να δείχνει λαμπερό και αναζωογονημένο. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, κάτι που με τη σειρά του κάνει το δέρμα πιο υγιές και μειώνει τη θαμπάδα.

Λειτουργεί ως φυσικό αντηλιακό.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Το να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι sencha κάθε μέρα μπορεί να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά που προκαλείται από τις ακτίνες UV. Λόγω του υψηλού επιπέδου του βενζοϊκού οξέος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα φυσικό αντηλιακό και μπορεί να θεραπεύσει ορισμένες δερματικές παθήσεις που προκαλούνται από ηλιακά εγκαύματα.

Μπορεί να μειώσει την πιτυρίδα.

© Depositphotos.com

Παρόλο που η πιτυρίδα θεωρείται συχνά ως πρόβλημα των μαλλιών, είναι στην πραγματικότητα ένα πρόβλημα του δέρματος, καθώς προκαλείται από το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής είτε είναι πολύ λιπαρό είτε πολύ ξηρό. Το τσάι μπορεί να καταπραΰνει και να θρέψει το τριχωτό της κεφαλής σας και να το προστατεύει από βακτήρια και πιτυρίδα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση και να προστατέψετε το δέρμα στο λαιμό σας από φαγούρα και ερεθισμούς.

Καθαριστικό προσώπου με τσάι Sencha.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος περιέχουν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, αλλά μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό προσώπου χρησιμοποιώντας μερικά φύλλα τσαγιού sencha ή 2 φακελάκια τσαγιού.

  • Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι sencha σε ένα φλιτζάνι.
  • Προσθέστε βραστό νερό και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά.
  • Περιμένετε μέχρι να κρυώσει σε μια άνετη θερμοκρασία.
  • Χρησιμοποιήστε το ως το κανονικό καθαριστικό προσώπου.

Δείτε επίσης 7 Τρόποι Ώστε ο Λαιμός σας να μην Φανερώσει την Ηλικία σας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

54 Εκλεπτυσμένοι Τοίχοι Γκαλερί με Καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι μια διαχρονική διακόσμηση για κάθε σπίτι, με οποιοδήποτε στυλ και χρωματικό συνδυασμό.… Read More

19 Απριλίου, 2024

Ο Ευκολότερος Τρόπος για να Βγάλετε τα Κουκούτσια Κερασιού

Τα κεράσια, όσο νόστιμα κι αν είναι, έχουν ένα κουκούτσι που πρέπει να βγάλετε. Πώς… Read More

18 Απριλίου, 2024

Πώς να καθαρίσετε τα πέδιλα από μέσα λόγω των λεκέδων από τα δάχτυλα των ποδιών

Τα πέδιλα και τα σανδάλια έχουν ένα σαφώς ορατό αισθητικό πρόβλημα, μαύρους λεκέδες που σχηματίζονται… Read More

18 Απριλίου, 2024

Πως φυτεύω και καλλιεργώ Κρόκο Κοζάνης (Σαφράν) σε γλάστρα στο Σπίτι

Είναι λάθος να πιστεύεις ότι ο κρόκος Κοζάνης ή αλλιώς το Σαφράν χρειάζεται τεράστια χωράφια.… Read More

18 Απριλίου, 2024

13 Λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι: Πολυετή ανθοφορία, αρώματα και χρώματα στον κήπο και το μπαλκόνι

Ψάχνωντας πώς θα ομορφύνουμε τους κήπους, τις αυλές και τις βεράντες μας συχνά αναζητούμε λουλούδια… Read More

18 Απριλίου, 2024

Πως να καθαρίσω πλαστικές καρέκλες και τραπέζια από μαύρους λεκέδες

Κάθε χρόνο, με την έλευση του καλοκαιριού, οι βεράντες, τα μπαλκόνια και οι κήποι γεμίζουν… Read More

18 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα