in , , ,

Οδηγός για την Επιλογή του Καλύτερου Χρώματος Μαλλιών Ανάλογα με το Δέρμα

Πέρα από τις τάσεις και τη μόδα, υπάρχουν ορισμένα χρώματα που, λόγω του φυσικού μας χρώματος, θα λειτουργούν υπέρ μας περισσότερο από άλλα. Γι’ αυτό, στον κόσμο της χρωματομετρίας, υπάρχουν χρώματα μαλλιών που είναι ιδανικά όταν αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά μας και καθιστώντας τις ατέλειές μας λιγότερο ορατές.

Θερμοί ή ψυχροί υποτόνοι δέρματος

© Invision / Invision / East News© face to face / FaceToFace / REPORTER / East News© face to face / FaceToFace / REPORTER / East News© Xavier Collin / Image Press Agency / BWP Media / East News

Οι επαγγελματίες του μακιγιάζ συνήθως κατηγοριοποιούν τις αποχρώσεις του δέρματος σύμφωνα με την ταξινόμηση στην οποία βασίζεται η χρωματομετρία: θερμοί ή ψυχροί. Αυτή η ταξινόμηση χρησιμοποιείται για να βρείτε όλα τα χρώματα που σας ταιριάζουν όταν ντύνεστε, εφαρμόζετε μακιγιάζ ή επιλέγετε το χρώμα των μαλλιών σας. Για να εντοπίσετε σε ποια κατηγορία ανήκετε, υπάρχουν πολλές γρήγορες δοκιμές:

Το χρώμα που σας ταιριάζει καλύτερα

Επιλέξτε ένα ροζ και ένα κίτρινο ρούχο. Τοποθετήστε το καθένα κάτω από το πηγούνι σας στο φως και δείτε ποιο φαίνεται καλύτερο. Το λάθος ρούχο θα αναδείξει τις ατέλειές σας, ενώ το σωστό θα φωτίσει το πρόσωπό σας.

Ροζ = ψυχρή απόχρωση
Κίτρινο = θερμή απόχρωση

Αξεσουάρ που σας ταιριάζουν καλύτερα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το ίδιο ισχύει και για χρυσά και ασημένια αξεσουάρ: φορέστε και τα δύο και δείτε ποιο ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σας.

Ασημί = ψυχρή απόχρωση
Χρυσός = θερμή απόχρωση

Το χρώμα των φλεβών σας

Κοιτάξτε τις φλέβες στον καρπό σας και εντοπίστε εάν το χρώμα τους είναι ανάμεσα στο μπλε, το μωβ ή το πράσινο.

Μωβ ή μπλε = ψυχρή απόχρωση
Πράσινος = θερμή απόχρωση

Αποχρώσεις του δέρματος

© cini.angela87@gmail.com / Depositphotos

Θα προσπαθήσουμε να ταξινομήσουμε τις αποχρώσεις του δέρματος σε μόνο 3 τύπους: ανοιχτό, μεσαίο ή σκούρο. Ταιριάξτε τον τόνο του δέρματός σας σύμφωνα με την παραπάνω εικόνα. Πρόκειται για μια κλίμακα καφέ αποχρώσεων, αλλά εάν το δέρμα σας έχει άλλη απόχρωση, μπορείτε επίσης να το ταξινομήσετε σε έναν από τους 3 τύπους.

Δέρμα, μάτια και εφαρμογή χρώματος σύμφωνα με τις 4 εποχές

© cini.angela87@gmail.com / Depositphotos© cini.angela87@gmail.com / Depositphotos© IgdeevaAlena / Depositphotos

Μόλις βρείτε τον σωστό υποτόνο και απόχρωση του δέρματός σας, μπορείτε τώρα να τα προσθέσετε στα μάτια σας. Με όλα αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να βρούμε την ταξινόμηση των φυσικών σας χρωμάτων σε μια δεδομένη εποχή, ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε τα δικά σας και να ανακαλύψετε ποιο χρώμα μαλλιών σας ταιριάζει καλύτερα.

Άνοιξη

© EAST NEWS© David Longendyke / Everett Collection / EAST NEWS© casther / Depositphotos© Subbotina / Depositphotos

Ανοιχτός ή μεσαίος τόνος + θερμός υποτόνος + ανοιχτά μάτια (μπλε, καφέ, πράσινο)

Ναι: μεσαίο καφέ, χρυσό ή κοκκινωπό χρώμα – μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αποχρώσεις σοκολάτας.
Όχι: σταχτί ή τα πιο σκούρα χρώματα πρέπει να αποφεύγονται.

© John Salangsang/Invision / AP / East News© Xavier Collin / Image Press Agency / BWP Media / East News

Καλοκαίρι

© Stephen Lock / i-Images / EAST NEWS© Gregorio Binuya / Everett Collection Staff / Everett Collection / EA© casther / Depositphotos© Subbotina / Depositphotos

Ανοιχτός ή μεσαίος τόνος + ψυχρός υποτόνος + ανοιχτά μάτια (με μπλε-πράσινο ή γκρι τόνους)

Ναι: ξανθό, ανοιχτό καφέ και χρώματα σταχτί- αρκεί να τους προσθέσετε φωτεινότητα. Οι ασημένιες ή πλατινέ ξανθιές ανταύγειες θα προσθέσουν φως στα μαλλιά σας.
Όχι: σταχτί ξανθό καθώς μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται θαμπά. Εάν επιλέξετε αυτήν τη σκιά, θα πρέπει να σκεφτείτε να προσθέσετε λίγο φως σε αυτήν. Αποφύγετε σκούρες καστανοκόκκινες, χάλκινες και ξανθές αποχρώσεις γιατί θα σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες.

© EAST NEWS© EVERETT COLLECTION / EAST NEWS

Φθινόπωρο

© ROBYN BECK / AFP / East News© ANGELA WEISS / AFP / East News© casther / Depositphotos© Subbotina / Depositphotos

Ανοιχτός ή μεσαίος τόνος + θερμός υποτόνος + μέλι, τιρκουάζ, πράσινα ή σκούρα μάτια (μαύρο ή σκούρο καφέ)

Ναι: όλες οι αποχρώσεις του χρυσού, του ξανθού ή του χαλκού, καθώς και η σοκολάτα, το καστανοκόκκινο και το ανοιχτό καφέ.
Όχι: σταχτί ξανθό καθώς δεν φωτίζει το πρόσωπό σας.

© Photographer Group / MEGA / Mega Agency / East News© MEGA / EAST NEWS

Χειμώνας

© JEAN-BAPTISTE LACROIX / AFP / East News© MEGA / Mega Agency / East News© casther / Depositphotos© Subbotina / Depositphotos

Σκούρο, μεσαίο ή ανοιχτό τόνο + ψυχρό υποτόνο + πολύ σκούρα (μαύρο, καφέ ή γκρι) ή πολύ ανοιχτά (μπλε ή βαθύ πράσινο) μάτια

Ναι: σκούρα χρώματα όπως μαύρο, μπλε-μαύρο, καφέ και μεσαίο καφέ. Μπορείτε να τονίσετε αυτές τις αποχρώσεις με χρώματα όπως έντονο μπλε-μαύρο, μοβ, καστανοκόκκινο και σταχτί ξανθό.
Όχι: πολύ ανοιχτές χρυσές ξανθές και καφέ αποχρώσεις καθώς θαμπώνουν τη λάμψη του δέρματος, ενώ οι κοκκινωπές θα μπορούσαν να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες ή αν έχετε ροζ μάγουλα, θα φαίνεστε πιο κόκκινες.

© Wiese / face to face / FaceToFace / REPORTER© Byron Purvis / AdMedia / Capital Pictures / EAST NEWS

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Ξέπλυμα των Δοντιών Μετά το Βούρτσισμα Μπορεί να Προκαλέσει Τρύπες

WWF: Η υπερεκμετάλλευση της φύσης οδηγεί στην εμφάνιση νέων πανδημιών