in , , ,

9 Φυσικοί Τρόποι για να ξαναμεγαλώσετε πάλι τα Μαλλιά σας

Μια μικρή απώλεια μαλλιών καθημερινά είναι φυσιολογική για πολλούς ανθρώπους, ειδικά για εκείνους που έχουν υποστεί απώλεια βάρους, όσες έχουν γεννήσει, βίωσαν καθημερινό άγχος ή είχαν διαφορετικές ιατρικές καταστάσεις. Ωστόσο, λόγω ορισμένων παραγόντων, μερικές φορές μπορεί να μετατραπεί σε υπερβολική τριχόπτωση και να προκαλέσει φαλάκρα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί φυσικοί, εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να σώσετε τα μαλλιά σας και ακόμη να τα κάνετε πιο δυνατά.

Μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Δοκιμάστε τροφές που διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

© pixabay.com© pexels.com

Η λάθος διατροφή μπορεί να είναι ο λόγος της τριχόπτωσης, αλλά η προσθήκη των σωστών τροφών που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Κίμτσι: περιέχει προβιοτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή της τριχόπτωσης.
Αυγά: είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιοτίνη, που χρειάζονται για την ανάπτυξη των μαλλιών.
Σπανάκι: περιέχει βασικά συστατικά για την ανάπτυξη των μαλλιών, όπως φολικό οξύ, σίδηρο και βιταμίνη Α.
Σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια: είναι η καλύτερη πηγή ωμέγα-3, που συνδέεται με τη πυκνότητα των μαλλιών.
Αβοκάντο: περιέχει βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και σημαντικά λιπαρά οξέα, που είναι ευεργετικά και για τα μαλλιά μας.
Κρέας: είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου, τα οποία είναι απαραίτητα για υγιή μαλλιά.

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021: Οι top τάσεις σε κουρέματα, χτενίσματα και χρώματα

Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με διάφορα έλαια.

brightside

Το μασάζ του κεφαλιού και η εφαρμογή μάσκας μαλλιών μπορεί να είναι εξίσου ευεργετικό με την διατροφής σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε μασάζ κεφαλής και μάσκες χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους λαδιών. Βοηθά στην απομάκρυνση της έντασης και στην προώθηση της ανάπτυξης των τρίχων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της φαλάκρας και για την αναγέννηση τριχών. Χρησιμοποιήστε το για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αρκετές φορές την εβδομάδα.
Το έλαιο γερανίου είναι ένα προϊόν γνωστό για τα αποτελέσματα του στην ανάπτυξη των μαλλιών. Μπορείτε να το προσθέσετε στο σαμπουάν σας για χρήση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Το τζελ αλόης βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της πιτυρίδας που μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Εάν το ξύνετε πάρα πολύ, μπορείτε ακόμη και να βλάψετε το δέρμα σας. Μικρές πληγές, εξανθήματα και ερεθισμός μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας και να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών. Και η αλόη βέρα είναι γνωστή για την επούλωση πληγών.

Χρησιμοποιήστε χυμό κρεμμυδιού.

brightside

Η μυρωδιά του μπορεί να μην είναι πολύ ευχάριστη, αλλά ο χυμός κρεμμυδιού, μαζί με τα κομμάτια του, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική βοήθεια στην φαλάκρα. Περιέχει θρεπτικά συστατικά, τα οποία όταν εφαρμόζονται στα μαλλιά, είναι ευεργετικά για τα θυλάκια. Μπορείτε να φτιάξετε λίγο χυμό ή να πολτοποιήσετε ένα κρεμμύδι σε μια πάστα και στη συνέχεια να το εφαρμόσετε σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας.

Προσθέστε πράσινο τσάι.

© shutterstock.com

Μία από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, το πράσινο τσάι είναι γνωστό ως συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφορετικών προβλημάτων υγείας. Περιέχει γαλλική επιγαλοκατεχίνη (EGCG) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγέννηση των μαλλιών. Κατά τη διάρκεια μιας μικρής μελέτης, εθελοντές με φαλάκρα έλαβαν ένα νέο συμπλήρωμα που περιείχε εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, βιταμίνη D, Ωμέγα-3, Ωμέγα-6 και άλλα στοιχεία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι παρατηρήθηκε εντυπωσιακή αναγέννηση των μαλλιών στο 80% των συμμετεχόντων.

Ελέγξτε τα επίπεδα βιταμίνης D.

brightside

Μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ χαμηλότερων επιπέδων βιταμίνης D και τριχόπτωσης. Επομένως, μια συζήτηση με το γιατρό σας και ο απαραίτητος έλεγχος μπορεί να είναι σημαντικά. Η χρήση συμπληρωμάτων βιταμίνης D που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας, η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση πολύ πιο γρήγορα από ό, τι περιμένατε.

Αποφύγετε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα.

© shutterstock.com© shutterstock.com

Το χτένισμα των μαλλιών σας αμέσως μετά το μπάνιο μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά. Εάν συνεχίζετε να κάνετε αυτό πολύ συχνά, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών και φαλάκρα. Αντ’ αυτού, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μεγάλα δόντια για απαλό χτένισμα.

Προσθέστε λάδι σπόρου κολοκύθας.

© shutterstock.com

Σε μια μεγάλη μελέτη, ένα μέρος των συμμετεχόντων με σημεία φαλάκρας προτάθηκε να λάβει συμπληρώματα ελαίου σπόρου κολοκύθας ενώ ένα άλλο μέρος πήρε εικονικό φάρμακο. Στο τέλος του πειράματος, τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική ανάπτυξη τριχών στην πρώτη ομάδα. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με αυτό όμως η προσθήκη αυτού του προϊόντος στη διατροφή σας, σε συνδυασμό με άλλα χρήσιμα στοιχεία, μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για εσάς.

Δοκιμάστε το σαμπουάν με γλυκόριζα.

© pexels.com© depositphotos.com

Η κινεζική γλυκόριζα έχει οφέλη όπως τόνωση των ριζών των μαλλιών, τόνωση της ανάπτυξης και μείωση της αραίωσης των μαλλιών. Ένας εύκολος τρόπος για να την χρησιμοποιήσετε είναι στο σαμπουάν. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το προηγούμενο προϊόν σας με ένα φυσικό σαμπουάν από βότανα που περιέχει γλυκόριζα και να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Εξετάστε το τζίντζερ ως επιλογή.

brightside

Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη, το τζίντζερ περιέχει βιοδραστικές ενώσεις που μπορεί να βελτιώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και μπορεί επίσης να έχει αντιμυκητιακές, αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές επιδράσεις στο τριχωτό της κεφαλής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό ή το έλαιο του μετατρέποντάς το σε θρεπτική μάσκα. Συνδυάστε το με έλαιο jojoba, καρύδα ή argan και απλώστε το στα μαλλιά σας. Καλύψτε το κεφάλι σας με καπέλο για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουν οι άντρες τα μαλλιά τους; Οι ειδικοί απαντούν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Παιδική Επιτοίχια Ραφιέρα Αεροπλάνο

Live Ο κυκλώνας Ιανός. Δείτε που βρίσκεται τώρα!