in , ,

7 Τροφές που Βοηθούν στην Καταπολέμηση της Κυτταρίτιδας

80% έως 90% των γυναικών μπορεί να εμφανίσουν κυτταρίτιδα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Και παρόλο που υπάρχουν πολλοί ιατρικοί τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, όπως θεραπεία με λέιζερ ή χειρουργική επέμβαση, όλοι είναι αρκετά επίπονοι και ακριβοί. Και ο ευκολότερος τρόπος για την καταπολέμηση του «δέρματος φλούδας πορτοκαλιού» είναι να επενδύσετε σε μια θρεπτική και υγιεινή διατροφή που θα ωφελήσει ολόκληρο το σώμα σας.

Πεπόνι

© FOODISM360 / Unsplash© Shutterstock.com

Το πεπόνι έχει περίπου 91% νερό και έχει διουρητικό αποτέλεσμα. Ο χυμός του μπορεί να μειώσει τα λακκάκια στους μηρούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Σε 40 υγιείς γυναίκες ηλικίας 31 έως 50 ετών χορηγήθηκε εκχύλισμα χυμού πεπονιού για 56 ημέρες και έχασαν σημαντική ποσότητα κυτταρίτιδας σε αυτήν την περιοχή. Το πεπόνι δεν περιέχει λίπος ή χοληστερόλη και μπορεί να βοηθήσει στην ικανοποίηση της επιθυμίας για κάτι γλυκό.

Μαύρη σοκολάτα

© Charisse Kenion / Unsplash© Depositphotos.com

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που ενεργοποιούν τη διάσπαση του λίπους που προκαλεί την κυτταρίτιδα. Ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα και ενεργοποιεί τη ροή του αίματος, βοηθώντας στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Σαφράν

© Mohammad Amiri / Unsplash© Depositphotos.com

Το σαφράν έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να περιορίσουν την ανάπτυξη των λιποκυττάρων. Αυξάνει επίσης τον μυϊκό τόνο κάτω από το δέρμα και εξαλείφει τα λακκάκια στην επιδερμίδα. Ως αποτέλεσμα, έχετε πιο ομαλό δέρμα.

Μύρτιλα

© Depositphotos.com

Τα μύρτιλα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικού γνωστή ως ανθοκυανίνη. Η κατανάλωση τους αποτρέπει τη μετατροπή των λιπών σε χοληστερόλη. Βελτιώνουν τη λεμφική ροή και εξαλείφουν τις τοξίνες που προάγουν την κυτταρίτιδα. Ενισχύουν την κυτταρική ανανέωση και συμβάλλουν στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Πιπεριά καγιέν

© Depositphotos.com© Shutterstock.com© Ryan Quintal / Unsplash

Η πιπεριά καγιέν ενεργοποιεί τους μηχανισμούς καύσης λίπους του σώματος. Εξαλείφει τις τοξίνες που συσσωρεύονται σε λιπώδη κύτταρα κάτω από το δέρμα και προκαλούν κυτταρίτιδα. Μπορεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση υγιούς ιστού που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο. Περιέχει βιταμίνη Β6 που βοηθά στην αποκατάσταση και την τόνωση του συνδετικού ιστού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σκόρδο

© Nick Fewings / Unsplash© Depositphotos.com

Το σκόρδο αυξάνει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος. Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και συμβάλλει επίσης στη περιποίηση του δέρματος και την μείωση της κυτταρίτιδας. Μια δίαιτα πλούσια σε σκόρδο μπορεί να βοηθήσει το σώμα να καθαριστεί από τοξίνες που προκαλούν τη «φλούδα πορτοκαλιού».

Κινόα

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Το Κινόα βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της κυτταρίτιδας καθώς καίει το υπερβολικό λίπος στο σώμα . Τα μεταλλικά στοιχεία του ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, τονώνουν το δέρμα και βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε τα Κινητά Τηλέφωνα ως Ξυπνητήρι

10 Πράγματα Από το Παρελθόν που Άνοιξαν το Δρόμο Προς το Παρόν