in , ,

7 Σπιτικές Θεραπείες που Καταπολεμούν τις Οσμές του Σώματος

Κάθε άτομο στον πλανήτη έχει τη δική του μοναδική σωματική μυρωδιά. Αν και είναι φυσικό για το σώμα μας να παράγει διάφορες οσμές, θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία όταν αυτές γίνονται ιδιαίτερα έντονες και δυσάρεστες. Αλλά μην ανησυχείτε! Έχουμε μια απλή λύση για εσάς με σπιτικές και φυσικές εναλλακτικές θεραπείες φτιαγμένες με συστατικά που μπορεί να βρίσκονται ήδη στο σπίτι σας.

10 Τρόποι να Μυρίζετε Ωραία Ακόμα κι αν Δεν Έχετε προλάβει να κάνετε μπάνιο

Μούλιασμα ποδιών με ξίδι

brightside

Το ξίδι είναι ένα ισχυρό αντιβακτηριακό που καταπολεμά διάφορες μορφές βακτηρίων, μυκήτων και μικροβίων λόγω του οξικού οξέος που περιέχει. Το οξικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την μυρωδιά των ποδιών και το πόδι του αθλητή.

Θα χρειαστείτε:
1 μέρος ξίδι
2 μέρη νερού
μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (προαιρετικό)

Ανακατέψτε τα σε μια λεκάνη και αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν για 10 έως 20 λεπτά. Κάντε αυτό μία φορά την ημέρα και θα απαλλαγείτε από δύσοσμα πόδια!

Απολέπιση σώματος με καφέ

© flockine / Pixabay© Shutterstock.com

Οι κόκκοι του καφέ είναι γνωστοί για την απορρόφηση των οσμών. Λόγω του ισχυρού αρώματός τους, μπορείτε να τρίψετε τα χέρια σας με λίγο αλεσμένο καφέ για να αφαιρέσετε έντονες μυρωδιές όπως ψάρια, σκόρδο και κρεμμύδι. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλεσμένο καφέ για να μειώσετε την οσμή του σώματος. Χρησιμοποιείστε τον ως απολεπιστικό σώματος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να φέρετε στην επιφάνεια νέο και καθαρό δέρμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

9 Σημάδια που Δείχνουν οτι Έχετε Δυσανεξία στη Γλουτένη

Για να φτιάξετε το απολεπιστικό σώματος θα χρειαστείτε:
1 μέρος αλεσμένο καφέ
1 μέρος καρύδας ή ελαιόλαδο
μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ ή βάζο.

Για να το χρησιμοποιήσετε, βρέξτε το δέρμα σας και απλώστε το απαλά στο σώμα σας. Κάντε απαλό μασάζ για να απολεπίσετε το δέρμα σας. Ξεπλύνετε με ήπιο σαπούνι και νερό. Χρησιμοποιήστε το μία φορά την εβδομάδα ή όποτε μαγειρεύετε με δύσοσμα συστατικά.

Καθαριστικό νερού με λεμόνι

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην προστασία του σώματος από βακτήρια που προκαλούν οσμές. Η κατανάλωση νερού λεμονιού και η εφαρμογή χυμού λεμονιού στις μασχάλες μπορεί να αλλάξει το επίπεδο pH του σώματος, βελτιώνοντας την οσμή του. Λάβετε υπόψη ότι οι ειδικοί γιατροί έχουν διαπιστώσει ότι τα οξέα που βρίσκονται στα λεμόνια μπορούν να αντιδράσουν έντονα όταν εκτίθενται στον ήλιο, οπότε είναι καλύτερο να εφαρμόσετε το καθαριστικό τη νύχτα ή όταν γνωρίζετε ότι θα μείνετε στο σπίτι.

Για να φτιάξετε το καθαριστικό νερού ανακατέψτε:
Χυμός μισού λεμονιού
1 φλιτζάνι νερό

Μπορείτε να πιείτε αυτό το μείγμα ή να βουτήξετε ένα βαμβάκι και να εφαρμόσετε το καθαριστικό στο δέρμα σας.

Αποσμητικό αλκοόλης

© Frederic Cirou / PhotoAlto Agency RF Collections / Getty Images

Επειδή οι δυσάρεστες οσμές προκαλούνται συνήθως από βακτήρια, οι ιδιότητες της αλκοόλης καταστρέφουν τα βακτήρια και βοηθούν στην αποφυγή της έντονης μυρωδιάς του σώματος. Όταν χρειάζεστε ένα γρήγορο αποσμητικό, ψεκάστε με λίγο οινόπνευμα εντριβής και απλώστε το στις ιδρωμένες μασχάλες. Αποφύγετε τη χρήση του σε φρεσκοξυρισμένο ή κερωμένο δέρμα για να αποφύγετε τον ερεθισμό.

Στοματικό διάλυμα με λάδι καρύδας

brightside

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντιβακτηριακές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην στοματική υγιεινή. Μπορεί να μειώσει την πλάκα, την ουλίτιδα και την κακή αναπνοή. Για να το χρησιμοποιήσετε ως στοματικό διάλυμα θα χρειαστείτε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο λάδι καρύδας.

Περιστρέψτε το γύρω από το στόμα σας και κάντε γάργαρες στο λαιμό σας για τουλάχιστον 5 λεπτά ή έως και 20 λεπτά. Φτύστε το λάδι και ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό.

Αποσμητικό με σόδα μαγειρικής

© Evita Ochel / Pixabay© Congerdesign / Pixabay

Η μαγειρική σόδα έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές βιομηχανίες ως εξουδετερωτικό λόγω των ισχυρών ιδιοτήτων απορρόφησης των οσμών. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι πολλά εμπορικά αποσμητικά περιέχουν μαγειρική σόδα για την καταπολέμηση της μυρωδιάς του σώματος. Ωστόσο, η εφαρμογή μαγειρικής σόδας σε καθαρή μορφή απευθείας στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, οπότε είναι καλύτερο να την αναμίξετε με κάτι άλλο προτού την χρησιμοποιήσετε.

Για να φτιάξετε ξηρό αποσμητικό θα χρειαστείτε:
1 μέρος μαγειρική σόδα
6 μέρη κορν φλάουρ

Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα σέικερ και ανακινήστε απαλά πριν την εφαρμογή.

Για να φτιάξετε υγρό αποσμητικό θα χρειαστείτε:
1 μέρος μαγειρική σόδα
2 μέρη λάδι καρύδας

Ανακατέψτε τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ και κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα. Για ένα αποσμητικό χωρίς λάδι, φτιάξτε μια πάστα με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Απλώστε στις μασχάλες και αφήστε την πάστα να στεγνώσει εντελώς πριν ντυθείτε.

Αποσμητικό με σκόρδο

© iMattSmart / Unsplash© Daniel West / FreeImages

Αν και πολλοί θεωρούν ότι η μυρωδιά του είναι ισχυρή και δυσάρεστη, το σκόρδο καταπολεμά τις μυρωδιές του σώματος λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων που περιέχει. Με κατανάλωση περισσότερου σκόρδου στη διατροφή σας, οι έντονες μυρωδιές του σώματος μπορούν να βελτιωθούν.

Για να φτιάξετε το αποσμητικό θα χρειαστείτε:
3 σκελίδες ξεφλουδισμένο σκόρδο
2 φλιτζάνια νερό

Αφήστε το σκόρδο και το νερό να βράσουν για 10 έως 15 λεπτά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στραγγίστε. Απλώστε το στο σώμα και αφήστε το για περίπου 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία σε καθημερινή βάση και παρακολουθήστε τι θα συμβεί στη συνέχεια!

Γιατί Πρέπει να Σταματήσετε ΤΩΡΑ να Κοιμάστε με Αλογοουρά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τα οδηγάς αλλά το ήξερες;Τι συμβολίζουν τα σήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών

Γιατί τα Λογότυπα σε Δημοφιλή Αντικείμενα Είναι Πάντα Αριστερά