in , , , , ,

10 Εναλλακτικά Σαμπουάν που Έχετε στο Σπίτι σας

Το σαμπουάν δεν ήταν στα ράφια του μπάνιου μας μέχρι τον 20ο αιώνα. Πριν από αυτό, οι άνθρωποι βασίζονταν στο σαπούνι, κατασκευασμένο από διαφορετικά φυσικά καθαριστικά. Δυστυχώς, το σαπούνι δεν λειτουργεί καλά στο νερό της βρύσης που χρησιμοποιούμε. Ωστόσο, το σαμπουάν έχει πολλά σημαντικά μειονεκτήματα που μας κάνουν συχνά να αναζητούμε καλύτερες επιλογές. Για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μπορούμε να αλλάξουμε το σαμπουάν με άλλες εναλλακτικές λύσεις.

25 καθημερινές γυναίκες που ανακάλυψαν πόσο όμορφες είναι, όταν άλλαξαν χτένισμα στα μαλλιά τους

Μαγειρική σόδα

© pixabay.com© depositphotos.com

Μαγειρική σόδα στα μαλλιά σας; Μην ανησυχείτε, γιατί στην πραγματικότητα είναι ένα φυσικό απολεπιστικό, που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τη βρωμιά, μειώνει την περίσσεια λαδιού και βοηθά να απαλλαγείτε από το ξεφλούδισμα και την φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Γενικά, αποτοξινώνει απαλά τα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα για 1 φλιτζάνι νερό. Τα πυκνά και σγουρά μαλλιά μπορεί να χρειάζονται περισσότερη σόδα, ενώ τα λεπτά και ξηρά μαλλιά μπορεί να χρειάζονται λιγότερη. Ρίξτε τα σε μπουκάλι και ανακινήστε μέχρι να διαλυθεί η σόδα. Βάλτε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά και τρίψτε το, ξεκινώντας από τις ρίζες.

Μηλόξυδο

© depositphotos.com

Λόγω της οξύτητάς του, επιβραδύνει την ανάπτυξη μυκήτων που συχνά οδηγούν σε τριχόπτωση. Παρέχει επίσης απαραίτητα μέταλλα και βιταμίνες για λάμψη, δύναμη και απαλότητα, βοηθά στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών και προσαρμόζει την ισορροπία pH των μαλλιών.

9 Συμβουλές για να Ανοίξετε τα Μαλλιά σας με Εύκολο και Φυσικό Τρόπο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα μπουκάλι και ανακινήστε το. Ρίξτε το στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Κρόκος αυγού

© depositphotos.com© pixabay.com© Kwame Anim / unsplash

Το σπάσιμο των αυγών στο κεφάλι ακούγεται παράξενο, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, τα αυγά είναι γεμάτα πρωτεΐνες και βιταμίνες που είναι απαραίτητες για τα μαλλιά σας. Τα αυγά δρουν ως επιφανειοδραστικό, βγάζοντας τη βρωμιά κατά μήκος των μαλλιών σας. Λειτουργεί επίσης ως μαλακτικό για ξηρά μαλλιά. Θα αφήσει τα μαλλιά σας απαλά, καθαρά και λαμπερά.

Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα μπουκάλι κουνώντας το. Μπείτε στο ντους και ρίξτε ολόκληρο το αυγό στα βρεγμένα μαλλιά σας. Αφήστε το για 1-3 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Αλόη βέρα

© pixabay.com

Ξέρετε πόσα βακτήρια και μύκητες ζουν στο τριχωτό της κεφαλής σας; Ευτυχώς η αλόη βέρα έχει πολλές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορεί να διαλύσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και η αντιφλεγμονώδης ιδιότητά της την καθιστά μια εξαιρετική θεραπεία για την πιτυρίδα. Αφαιρεί επίσης το επιπλέον λάδι, ενυδατώνει το δέρμα, δυναμώνει και θεραπεύει τις τρίχες και προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Κάντε μασάζ με το τζελ της αλόης στα μαλλιά σας, από το τριχωτό της κεφαλής έως τα άκρα. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας με μια χτένα με μεγάλα δόντια. Αφήστε για 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Χυμός λεμονιού

© shutterstock.com

Το λεμόνι έχει θρεπτικά συστατικά και είναι μια από τις φθηνότερες και ευκολότερες εναλλακτικές λύσεις για το σαμπουάν. Το κιτρικό οξύ στο λεμόνι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, και λόγω του ρυθμιστή pH, το καθιστά ένα εξαιρετικό καθαριστικό, ειδικά για τα μαλλιά με πιτυρίδα.

Ρίξτε μια 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε 2 φλιτζάνια νερό και ανακινήστε το. Ρίξτε το μείγμα στα μαλλιά, κάντε μασάζ για 2-3 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Λάδι καρύδας

© pexels.com

Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται για κυριολεκτικά τα πάντα, από την αφαίρεση του μακιγιάζ έως την προστασία από τον ήλιο. Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, τα προστατεύει από την ξηρότητα και τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις. Αποτρέπει επίσης την τριχόπτωση και βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας.

Απλώστε λάδι καρύδας τη νύχτα σε στεγνά μαλλιά. Βεβαιωθείτε ότι κάθε τούφα είναι καλυμμένη και στη συνέχεια τυλίξτε με μια πετσέτα και αφήστε για 20-30 λεπτά.

Τσάι

© pexels.com

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά την επόμενη φορά που βράζετε νερό για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι, φτιάξτε ένα και για τα μαλλιά σας. Χάρη στην καφεΐνη, προάγει τη ροή του αίματος, την ενυδάτωση του δέρματος και την παροχή οξυγόνου στο σώμα βελτιώνοντας άμεσα την ανάπτυξη των μαλλιών και αποτρέποντας την τριχόπτωση!

Φτιάξτε τσάι, αφήστε το να κρυώσει και ρίξτε το στο κεφάλι σας.

Ελαιόλαδο

© pexels.com

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το ελαιόλαδο διαθέτει πολλές μαλακτικές ιδιότητες και λειτουργεί ως μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα, κάνοντας τα μαλλιά απαλά, ανθεκτικά και υγιή. Το λάδι καταπραΰνει τα εξωτερικά στρώματα μαλλιών, προσδίδοντας τους λάμψη. Είναι το πιο ευεργετικό για ταλαιπωρημένα, πυκνά, ξηρά μαλλιά και σπασμένα άκρα.

Η ποσότητα που χρειάζεστε εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών σας. Τα κοντά μαλλιά δεν χρειάζονται περισσότερο από μια κουταλιά της σούπας, ενώ τα μακρύτερα μαλλιά μπορεί να χρειάζονται έως και το 1/4 ενός φλιτζανιού. Τρίψτε το στο τριχωτό της κεφαλής σας για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο

© shutterstock.com© shutterstock.com

Καταπολεμά τα βακτήρια και θεραπεύει τη φλεγμονή. Χρησιμοποιήθηκε για στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων για αιώνες, συμπεριλαμβανομένης της πιτυρίδας. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, επιπλέον λάδι και τα υπολείμματα άλλων προϊόντων. Καθαρίζει επίσης τους πόρους, βοηθώντας το δέρμα να αναπνέει.

Αραιώνετε πάντα με άλλα έλαια, όπως καρύδα ή αμυγδαλέλαιο σε αναλογία 1 προς 10. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ξεπλυθείτε: ανακατέψτε 4-5 σταγόνες λάδι για κάθε 30 ml νερού.

Σπόροι Μοσχοσίταρου (Fenugreek)

© Ajay Suresh / Wikimedia Commons© depositphotos.com

Είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών και οξέων που είναι απαραίτητα στην ανάπτυξη των μαλλιών. Καταπολεμούν επίσης τα βακτήρια και τους μύκητες και είναι αρκετά αποτελεσματικοί στη μείωση της τριχόπτωσης. Χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καταστάσεων που οδηγούν σε ξηρό, ερεθισμένο δέρμα, όπως η πιτυρίδα.

Μουλιάστε τους σπόρους όλη τη νύχτα. Αλέστε 1-2 κουταλιές της σούπας σπόρους και ρίξτε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό στη σκόνη. Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με το μείγμα, αφήστε για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Γιατί να μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν

Το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένων των τριχωτού της κεφαλής μας, παράγει φυσικά υγιή έλαια που προστατεύουν τα μαλλιά και το δέρμα, διατηρώντας τα ενυδατωμένα, δυνατά και απαλά. Τα σαμπουάν περιέχουν συστατικά, όπως και στα προϊόντα πλυντηρίου που μπορούν να αφαιρέσουν απο τα μαλλιά μας από αυτά τα έλαια, αφήνοντας πίσω τους ξηρότητα, φαγούρα και πιτυρίδα.

Τα σαμπουάν περιέχουν χημικές ουσίες, όπως θειικά και ορυκτέλαια, τα οποία δεν είναι φιλικά προς το δέρμα και είναι υποπροϊόντα απόσταξης βενζίνης. Δεν απορροφάται στο δέρμα, οπότε επικαλύπτει το τριχωτό της κεφαλής, συσσωρεύοντας λιπαρότητα και βρωμιά. Ως αποτέλεσμα, απαιτείται περισσότερο σαμπουάν για να τα ξεπλύνετε. Έτσι, όσο περισσότερο σαμπουάν χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο θα χρειαστείτε.

Λαμβάνοντας υπόψη το προηγούμενο, το σαμπουάν δημιουργεί την ανάγκη για άλλα προϊόντα μαλλιών. Χρειαζόμαστε ένα μαλακτικό για να καταπολεμήσουμε την αφαίρεση των φυσικών ελαίων από το σαμπουάν. Υπάρχει μια ατελείωτη λίστα με μάσκες μαλλιών, και τζελ για να διορθώσετε τις επιπτώσεις του σαμπουάν.

7 Λόγοι να Σταματήσετε να Κοιμάστε με Βρεγμένα Μαλλιά Αμέσως!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Απρόσμενες Ιδέες Αποθήκευσης που Έχετε Ήδη στο Σπίτι σας

DIY: Διακοσμητικά Μπουκέτα Λουλουδιών από Φίλτρα Καφέ