in , ,

Ποια Δέντρα ΔΕΝ Πρέπει να Μεγαλώνουν ΔΙΠΛΑ στο Σπίτι σας

Το να ζείτε σε ένα μεγάλο όμορφο σπίτι με αυλή είναι ένα όνειρο για πολλούς. Και ίσως θελήσετε να προσθέσετε μερικά παρτέρια, θάμνους και δέντρα για να κάνετε τη θέα ακόμα πιο ευχάριστη. Αλλά προσέξτε γιατί μερικά δέντρα δεν πρέπει να μεγαλώνουν δίπλα στο σπίτι σας!

18 ιδιαίτερα δέντρα για να μεταμορφώσετε τον κήπο ή την αυλή σας

Αχλαδιά Μπράντφορντ

© shutterstock.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο λευκό δέντρο κοντά στο σπίτι σας, αποφύγετε την αχλαδιά Μπράντφορντ. Αν και είναι ανθεκτική και απαιτεί λίγη συντήρηση, είναι πολύ εύθραυστη με αποτέλεσμα οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες να μπορούν εύκολα να σπάσουν τα κλαδιά της.

© hollysand1 / reddit

Έτσι, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο σπίτι σας, στο αυτοκίνητό σας ή σε οτιδήποτε αποθηκεύετε έξω. Και προς απογοήτευση σας, τα λευκά λουλούδια που φαίνονται τόσο υπέροχα, μυρίζουν σαν ψάρι.

Μιμόζα

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© shutterstock.com

Αυτό το δέντρο μπορεί να τραβήξει το βλέμμα σας με τα αφράτα ροζ λουλούδια του. Ωστόσο, διαρκούν μόνο περίπου 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια, αντικαθίστανται από άσχημους καφέ σπόρων που παραμένουν εκεί για το υπόλοιπο του έτους. Επίσης, προσελκύει έντομά και τα κλαδιά της σπάνε εύκολα.

Λεύκα

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Είναι ένα άλλο δέντρο που είναι οπτικά ευχάριστο και έχει χαμηλή συντήρηση. Μερικά από τα μειονεκτήματα είναι το ρηχό και μαλακό ριζικό σύστημα και το ξύλο είναι επιρρεπές σε σάπισμα καθιστώντας το πολύ εύθραυστο κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων και καταιγίδων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

© kantarkris / reddit

Το καλοκαίρι, αυτό το δέντρο παράγει αφράτους σπόρους που γεμίζουν την αυλή και μπορούν να κολλήσουν στους τοίχους του σπιτιού σας, του φράχτη σας και του αυτοκινήτου σας. Είναι επίσης πολύ επιρρεπές σε προσβολές και ασθένειες εντόμων.

Γκίγκο

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Με τα όμορφα κίτρινα φύλλα σαφράν το φθινόπωρο, μπορεί πραγματικά να είναι μια καλή επιλογή για την αυλή σας. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να το φυτέψετε κοντά στο σπίτι σας, φροντίστε να επιλέξετε το αρσενικό δέντρο. Τα θηλυκά δέντρα είναι προβληματικά λόγω των καρπών τους που προκαλούν ακαταστασία και μυρίζουν άσχημα.

Σφένδαμος ο σακχαροφόρος

© shutterstock.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Ο λόγος που πολλοί άνθρωποι το φυτεύουν κοντά στα σπίτια τους είναι ότι μεγαλώνει γρήγορα και το φύλλωμά του παρέχει καλή σκιά. Είναι επίσης φθηνό και εύκολο στη συντήρηση. Ωστόσο, επειδή μεγαλώνει γρήγορα, το ξύλο του είναι πιο μαλακό και πιο εύθραυστο οπότε τα κλαδιά μπορούν να σπάσουν πολύ εύκολα. Το ριζικό σύστημα, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ ισχυρό και επεκτατικό και μπορεί να καταστρέψει το γκαζόν, τις σωλήνες νερού ακόμη και να σπάσει το πεζοδρόμιο.

Μουριά

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Όπως και ο σφένδαμνος, έχει επιθετικό ριζικό σύστημα που μπορεί να καταστρέψει το γκαζόν και να σπάσει τους διαδρόμους του κήπου σας. Τα αρσενικά δέντρα παράγουν πολλή γύρη που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. Επιπλέον, τα μούρα προσελκύουν πουλιά που μπορούν να εισβάλουν στην αυλή σας και να αφήσουν τη βεράντα και το αυτοκίνητό σας γεμάτο με περιττώματα.

Υγράμβαρη η στυρακοφόρος

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Αν και το φύλλωμα της έχει ένα πολύ υπέροχο χρώμα το φθινόπωρο, αυτό το δέντρο είναι πολύ βρώμικο και έχει ακριβή συντήρηση. Ρίχνει αιχμηρούς καρπούς που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από το έδαφος. Έχει επίσης μεγάλη ριζική επιφάνεια που μπορεί να προκαλέσει ζημιές ακόμα και στα θεμέλια του σπιτιού σας.

Κλαίουσα ιτιά

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Έχει επίσης ρίζες που είναι επιθετικές και δυνατές που μπορούν να καταστρέψουν σε μεγάλο βαθμό τις σωλήνες νερού και να σπάσουν το πεζοδρόμιο. Και ίσως να μην είναι καλή ιδέα να φυτέψετε οτιδήποτε άλλο στην αυλή σας, καθώς οι ρίζες της μπορούν να απορροφήσουν πολύ νερό από το έδαφος. Επιπλέον, αυτό το δέντρο είναι πολύ ευαίσθητο σε παράσιτα και ασθένειες.

Λευκό πεύκο

© shutterstock.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Είναι δέντρο ακριβής συντήρησης και δεν τα πηγαίνει καλά σε κρύα κλίματα. Θα πρέπει να μαζευτείτε τα κουκουναριά που αποσυντίθενται πολύ αργά και τις πευκοβελόνες από την αυλή σας. Επιπλέον, η γύρη του γίνεται πρόβλημα την Άνοιξη, καθώς είναι δύσκολο να καθαριστεί, ειδικά εάν κολλήσει σε μέρη όπως το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ένα άλλο πράγμα που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί είναι ο κολλώδες χυμός που μπορεί να λεκιάσει το αυτοκίνητο και τα ρούχα σας. Τα λευκά πεύκα προσελκύουν επίσης παράσιτα.

Κόκκινη βελανιδιά

© shutterstock.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Οι κόκκινες βελανιδιές είναι προβληματικές για διάφορους λόγους. Εκτός από τα μεγάλα φύλλα που πέφτουν το φθινόπωρο, ρίχνουν επίσης βελανίδια. Και αν πέσουν από μεγάλο ύψος, μπορούν ακόμη και να κάνουν βαθουλώματα στο αυτοκίνητό σας ή οτιδήποτε αφήσετε από κάτω. Εκτός αυτού, μπορείτε να γλιστρήσετε και να τραυματιστείτε. Επίσης, την Άνοιξη ρίχνουν τεράστια ποσότητα χνουδιού.

Διακόσμηση κήπου με δέντρα! Εξαιρετικές ιδέες.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 DIY Υφασμάτινα Καλάθια Αποθήκευσης

20 Άνθρωποι που Μετατρέπουν ό,τι Αγγίζουν σε Τέχνη