in , , , ,

9 Διαφορετικοί Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε τον Καφέ στο Σπίτι

Οι λάτρεις του καφέ ενδέχεται να έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και αλτσχάιμερ, σύμφωνα με τους επιστήμονες καθώς και χαμηλότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη. Αλλά εκτός από τα οφέλη για την υγεία και την τόνωση που παρέχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους στο σπίτι σας.

5 Οικονομικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τα Μυρμήγκια

Απωθήστε τα έντομα και τα παράσιτα.

brightside

Ο καφές περιέχει διτερπένια που μπορεί να είναι τοξικά για τα έντομα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ για να αποθησετε τα κουνούπια, τις μύγες, τα σκαθάρια και άλλα παράσιτα. Απλά πασπαλίζετε το έδαφος έξω από χώρους καθιστικού ή τοποθετήστε εκεί ένα φλιτζάνι καφέ. Για να κρατήσετε τα έντομα και τα σαλιγκάρια μακριά από τα φυτά σας, τοποθετήστε κόκκους καφέ γύρω από τους μίσχους.

Διατηρήστε τα κομμένα λουλούδια φρέσκα περισσότερο.

© mtoomtoo / reddit© mtoomtoo / reddit

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα κομμένα λουλούδια φρέσκα για λίγο περισσότερο, μπορείτε να ρίξετε αραιωμένο καφέ στο νερό τους. Θα τα τονώσει λόγω του αζώτου, του μαγνησίου και του καλίου που περιέχονται στον καφέ. Αλλά μην ρίξετε συμπυκνωμένο καφέ, γιατί μπορεί να είναι πολύ όξινος.

Μαλακό κρέας.

brightside

Το οξύ στον καφέ μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο απαλής, πιο τρυφερής υφής στο κρέας και μπορεί ακόμη και να τονώσει τη γεύση του. Απλά τρίψτε λίγο στεγνό καφέ στο κρέας 2 ώρες πριν το μαγειρέψετε. Θα μαγειρευτούν σε μια σκοτεινή, τραγανή κρούστα.

11 Παλιά Κόλπα Καθαριότητας που Είναι Χρήσιμα Ακόμη και Σήμερα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Απαλλάξτε το χαλί από μυρωδιές κατοικίδιων.

Βάλτε λίγο ξηρό αλεσμένο καφέ σε ένα φίλτρο, δέστε το στην κορυφή και τοποθετήστε το πάνω από ένα λεκέ κατοικίδιων. Μπορείτε να φτιάξετε πολλές από αυτές τις «βόμβες καφέ» για να καλύψετε μια μεγαλύτερη περιοχή. Αφήστε το όλη τη νύχτα και παρακολουθήστε να καθαρίζει! Εάν θέλετε να καθαρίσετε όλο το χαλί, πασπαλίστε το με καφέ και καθαρίστε το επόμενο πρωί με ηλεκτρική σκούπα.

Καθαρίστε βρώμικες κατσαρόλες και τηγάνια.

© unsplash.com© depositphotos.com

Η υφή του αλεσμένου καφέ είναι ιδανική για το τρίψιμο σκληρών και δύσκολων λεκέδων. Απλά βάλτε λίγο στο σφουγγάρι και πλύνετε τα μαγειρικά σκεύη ως συνήθως. Φροντίστε να τα πλύνετε καλά.

Χρησιμοποιήστε το ως καθαριστικό τζακιού.

© depositphotos.com© depositphotos.com

Ο καθαρισμός του τζακιού μπορεί να βρωμίσει όλο το σπίτι, καθώς η στάχτη μπορεί να σχηματίσει ένα σύννεφο σκόνης. Αλλά ο καφές μπορεί να το αποτρέψει. Θα κρατήσει την σταχτή ώστε να μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε τα πάντα.

Πασπαλίστε πάγο με καφέ.

© depositphotos.com© depositphotos.com

Εάν ζείτε σε ένα μέρος με παγωμένο χειμώνα, ήρθε η ώρα να αποθηκεύσετε χρησιμοποιημένο ξηρό καφέ καθώς αντικαθιστά εξαιρετικά το αλάτι και είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Λόγω της συνεκτικότητάς του, ο καφές δημιουργεί επίσης τριβή, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να γλιστρήσετε.

Εξουδετερώστε τις οσμές.

brightside

Ο καφές έχει άζωτο που βοηθά να απαλλαγούμε από τις κακές μυρωδιές. Μπορείτε να φτιάξετε φορητά αποσμητικά χώρου από παλιές κάλτσες ή μαντήλια και να τα βάλετε στα παπούτσια, τα συρτάρια ή την τσάντα γυμναστικής σας. Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγο καφέ σε ένα φλιτζάνι στο ψυγείο σας για να απορροφήσετε οσμές από χαλασμένα ή αρωματικά τρόφιμα.

Φτιάξτε σπιτική πλαστελίνη με καφέ.

Συστατικά:
1 φλιτζάνι καφέ
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Ανακατέψτε το αλεύρι, τον καφέ και το αλάτι, προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Προσθέστε νερό σιγά-σιγά μέχρι να έχετε τη σωστή συνοχή ζύμης.

Πώς να Απαλλαγείτε από 10 Είδη Παρασίτων που Εισβάλλουν στο Σπίτι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

20 Άνθρωποι που Μετατρέπουν ό,τι Αγγίζουν σε Τέχνη

DIY Κρυφός Αποθηκευτικός Χώρος Τραπεζιού