in , , , ,

8 Πράγματα που θα Συμβούν αν Σταματήσετε να Φοράτε Μακιγιάζ

Αγωνιζόμαστε για την τελειότητα που καλύπτουμε τη μοναδικότητά μας με ένα παχύ στρώμα κονσίλερ. Αλλά όπως αποδεικνύεται, το μακιγιάζ ελέγχει τον εγκέφαλό μας σαν μαριονέτα, και υπάρχουν ορισμένα οφέλη, ακόμη και για την ψυχική υγεία, εάν σταματήσουμε να το φοράμε. Θα σας δείξουμε πώς η απουσία μακιγιάζ μπορεί πραγματικά να κάνει ολόκληρη την προσωπικότητά σας να ανθίσει.

6 Βλαβερά Πράγματα που Μπορούν να Κάνουν στο Δέρμα τα Μαντηλάκια Ντεμακιγιάζ

Ο εγκέφαλος μπερδεύεται όταν σας βλέπει χωρίς μακιγιάζ.

brightside

Ερεύνα αποκάλυψε ότι τις στιγμές που μια γυναίκα φοράει το μακιγιάζ της, αισθάνεται σαν να συνθέτει το πρόσωπο ενός διαφορετικού ατόμου. Αλλά όταν το φορέσει αισθάνεται σαν το νέο της πρόσωπο να είναι δικό της. Αυτό υποδηλώνει ότι μια γυναίκα βλέπει το μακιγιάζ της ως αναπαράσταση του αληθινού εαυτού της, στις σχέσεις της με άλλους ανθρώπους.

Το δέρμα σας γίνεται πιο επιρρεπές σε βλάβες από τον ήλιο.

© Kylie Jenner / Instagram© Kylie Jenner / Instagram

Ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν συστατικά που μπορούν να ξηράνουν και να ξεφλουδίσουν την επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, η ρετινόλη συνιστάται να εφαρμόζεται τη νύχτα για να αποφευχθούν τυχόν βλάβες από τον ήλιο στο δέρμα. Η άλλη είναι η υδροκινόνη, η οποία βρίσκεται στους ορούς του προσώπου που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τον τόνο του δέρματος πιο ομοιόμορφο. Κάνει το δέρμα πιο επιρρεπές σε επιβλαβείς ακτινοβολίες UV Όταν είστε χωρίς μακιγιάζ, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό προϊόν περιποίησης δέρματος με προστασία SPF.

Φαίνεστε μεγαλύτερες.

brightside

Μια μελέτη ισχυρίζεται ότι το μακιγιάζ κάνει τις μεσήλικες γυναίκες να φαίνονται νεότερες, αλλά οι νέες γυναίκες φαίνονται μεγαλύτερες με το πρόσωπό τους καλυμμένο. Επιπλέον, οι άνθρωποι τείνουν να συσχετίζουν τη χρήση μακιγιάζ με την ενηλικίωση, οπότε όταν φοράτε μακιγιάζ, οι άλλοι υποσυνείδητα πιστεύουν ότι είσαστε μεγαλύτερες από ό, τι πραγματικά.

Δεν φοβάστε να συμπεριφέρεστε φυσικά και δεν ανησυχείτε πλέον για την καταστροφή του μακιγιάζ σας.

brightside

Όταν κάνει ζεστή ή είστε απλά δραστήριες κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι συνηθισμένο να ιδρώνετε πολύ. Εάν το πρόσωπό σας είναι καλυμμένο με μακιγιάζ, γίνεται πραγματική πρόκληση να το διατηρήσετε στη θέση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά με ένα καθαρό πρόσωπο, οι φυσικές χειρονομίες όπως το σκούπισμα του ιδρώτα δεν είναι πλέον μια πρόκληση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι άνθρωποι βλέπουν περισσότερο ποιες είστε και όχι τι φοράτε στο πρόσωπό σας.

© yarashahidi / Instagram© yarashahidi / Instagram

Ορισμένες γυναίκες αποκάλυψαν ότι αντιμετωπίζονται διαφορετικά όταν φορούν μακιγιάζ έναντι όταν δεν το κάνουν. Ένα καθαρό πρόσωπο μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσει η λάθος κριτική προς εσάς.

Η φυσική εμφάνιση σας κάνει να πιο φιλικές στα μάτια των άλλων.

© Lady Gaga / Instagram© Lady Gaga / Instagram

Ένα πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ φαίνεται πιο αξιόπιστο σε άλλους ανθρώπους από ένα πρόσωπο καλυμμένο με μακιγιάζ Έτσι, για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη και να έχετε εγκάρδιες σχέσεις με άλλους ανθρώπους, το μακιγιάζ αποδεικνύεται ότι είναι περισσότερο εχθρός παρά φίλος.

Έχετε μια μόνιμη τόνωση αυτοπεποίθησης.

© Georges Biard / Wikimedia Commons / CC BY-SA© oursharedshelf / Instagram

Οι ψυχολόγοι λένε ότι το μακιγιάζ δεν είναι στην πραγματικότητα ένα μαγικό χάπι για την τόνωση της αυτοπεποίθησης. Αισθανόμαστε καλύτερα όχι λόγω του μακιγιάζ, αλλά επειδή είμαστε σίγουροι ότι φαινόμαστε όμορφες στα μάτια των άλλων. Όπως αποδεικνύεται, το μόνο που κάνει το μακιγιάζ είναι να μας βοηθήσει να αισθανθούμε πιο σίγουρες, αλλά τα αποτελέσματα δεν διαρκούν για πάντα.

Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να διατηρείτε το δέρμα σας σε καλή κατάσταση.

brightside

Ανεξάρτητα από το αν είναι φθηνό ή ακριβό, το μακιγιάζ θα φράξει τους πόρους σας και μπορεί να χρειαστείτε διάφορες θεραπείες για το δέρμα σας, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων σε δερματολόγους. Όταν η χρήση του μακιγιάζ είναι ελάχιστη, το δέρμα σας δεν χρειάζεται πολλές θεραπείες και, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο από νερό και καθαριστικό προσώπου. Έτσι, τα οφέλη από το να μην φοράτε πολύ μακιγιάζ κάνει καλό στο δέρμα αλλά και την τσέπη σας.

ΟΜΟΡΦΙΑ: 5 Βήματα για Ντεμακιγιάζ Χωρίς να Καταστρέψετε το Δέρμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Προειδοποιητικά Σημάδια ότι το Σπίτι σας έχει Κρυφό Πρόβλημα Μούχλας

Πως να Φτιάξετε DIY Κλιματιστικό με την βοήθεια κουτιών Pringles!!