in , , ,

5 Συμβουλές για να Οργανώσετε Σωστά το Σπίτι σας

Με την πάροδο των χρονών, έχετε συσσωρεύσει τόσα πολλά περιττά πράγματα στο σπίτι, που δεν μπορείτε πλέον να μετακινηθείτε. Για να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο, δείτε αυτές τις 5 Συμβουλές για να Οργανώσετε Σωστά το Σπίτι σας.

Source

Τα πιο ορατά πράγματα πρώτα

Ξεκινήστε με αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο και τι είναι πιο ορατό. Οι άνθρωποι κάνουν λάθος όταν αρχίζουν να καθαρίζουν λίγο από τη μία πλευρά, αλλά μετά το αφήνουν και ξεκινούν από την άλλη πλευρά του χώρου. Αυτό είναι το λεγόμενο ζιγκ-ζαγκ. Ξεκινήστε λοιπόν με πράγματα που φαίνονται, γιατί αν ξεκινήσετε από συρτάρια ή ντουλάπες, θα περάσετε όλη την ημέρα και τα αποτελέσματα δεν θα είναι ορατά.

Μένουμε Σπίτι & το Φτιάχνουμε: Διακόσμησε τον πάγκο της κουζίνας σου σε 8 εύκολα βήματα!

Αποθηκεύστε όλα τα πράγματα που πιστεύετε ότι είναι σημαντικά

Συνήθως όταν οι άνθρωποι κουράζονται από το χάος που μπορεί να επικρατεί σπίτι τους, είτε αρχίζουν να πετάνε τα πάντα είτε να αγοράζουν ένα νέο ντουλάπι, ένα νέο ράφι, ένα νέο κουτί και όλα τα πράγματα που αποθηκεύονται εκεί μένουν ξεχασμένα. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι είναι σημαντικό για εσάς, γιατί κρατάτε κάποια αντικείμενα, πόσα χρειάζεστε, και αν δεν τα χρειάζεστε, εξαρτάται από εσάς εάν τα αποθηκεύσετε.

Αναλύστε το χώρο σας

Βάλτε παρόμοια πράγματα σε ένα μέρος, επίσης υπάρχει τουλάχιστον ένα πράγμα που θα λειτουργεί καλά σε κάθε χώρο. Είτε πρόκειται για συρταριέρα, γωνία, ή μέρος ραφιού όπου τοποθετείτε πάντα τα ίδια πράγματα από συνήθεια. Επιπλέον, είναι καλό να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που δεν λειτουργεί, τι σας απογοητεύει και πότε ή σε τι χάνετε το χρόνο σας να το βρείτε.

Προγραμματίστε πότε θα οργανώσετε

Κάντε ένα πρόγραμμα και καθορίστε το χρόνο που θα αφιερώσετε για την οργάνωση του σπιτιού σας. Εάν το κάνετε χωρίς σκέψη, πιθανότατα δεν θα πετύχετε επειδή θα αποσπαστεί η προσοχή σας από τα παιδιά ή τους συναδέλφους σας. Για ένα καλό αποτέλεσμα, είναι ιδανικό να αφιερώσετε τουλάχιστον δύο έως τρεις ώρες. Κάντε ένα πρόγραμμα, σημειώστε την ημέρα και την ώρα και θα είστε εστιασμένοι και έτοιμοι να οργανώσετε τα πράγματα σας εύκολα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Source

Τακτοποιήστε τα πράγματά σας

Ξεκινήστε με την ταξινόμηση πραγμάτων, με την τοποθέτηση παρόμοιων πραγμάτων σε ένα μέρος και έλεγχος ποιων δεν χρειάζεστε. Διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια ή χαρτιά στο γραφείο σας. Πρέπει να γνωρίζετε πόσο σημαντικά είναι τα αντικείμενά σας και σε ποια πρέπει να δώσετε προτεραιότητα.

Ακολουθήστε τη μέθοδο KonMari και εξαφανίστε την αταξία από το σπίτι μια και καλή

Όταν πρόκειται για το γραφείο σας, συνειδητοποιείτε ότι διατηρείτε τα ίδια ή παρόμοια έγγραφα σε πολλά συρτάρια. Είναι καλύτερο να τα τακτοποιήσετε κατά σκοπό και τα πιο πολύ χρησιμοποιούμενα. Επίσης, πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχει αρκετός χώρος για την αποθήκευση παρόμοιων αντικειμένων και κάνοντας αυτό θα γνωρίζετε τι σας λείπει για να αγοράσετε.

Source

Μόλις τακτοποιήσετε όλα τα πράγματα είτε στο γραφείο σας είτε στο σπίτι σας, μην διστάσετε να τους βάλετε ετικέτες. Θα κάνει την αναζήτησή σας ευκολότερη για εσάς, την οικογένεια σας και τους συναδέλφους σας. Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητες σημειώσεις στο γραφείο σας για να οργανώσετε τις εργασίες σας ή να βάλετε μια λίστα αγορών στο ψυγείο σας. Θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη.

Μικρό Παιδικό Δωμάτιο; Κέρδισε χώρο με 5 κινήσεις!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τεχνικές Ζωγραφικής Βήμα προς Βήμα για να Δοκιμάσετε!

Πώς να Βάψετε ένα Χαλάκι με Χρώματα Κιμωλίας