in , , ,

9 Τρόποι να Κρατήσετε τις Αράχνες και τα Έντομα Μακριά από το Σπίτι σας

Οι αράχνες και τα έντομα είναι ενοχλητικά και κάνουν τα σπίτια μας να φαίνονται βρώμικα. Αλλά οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούμε συχνά για να τα ξεφορτωθούν μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα παιδιά, τα κατοικίδια και το περιβάλλον. Ο πιο εύκολος και απλός τρόπος είναι η χρήση φυσικών προϊόντων που είναι 100% αποτελεσματικά και ταυτόχρονα ασφαλή.

brightside

Βάλτε πασχαλίτσες στον κήπο σας.

10 έξυπνα κόλπα για να καταπολεμήσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

© Coccinella magnifica / Wikimedia Commons

Είναι καλύτερα να τις έχετε στον κήπος σας καθώς κρατούν μακριά τις αράχνες και άλλα έντομα. Επίσης εξαλείφουν τα τρόφιμα στα οποία βρίσκονται άλλα έντομα, αναγκάζοντάς τα έτσι να βρουν σπίτι αλλού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουλούδια και βότανα όπως κόλιαντρο, άνηθο, μάραθο, άγριο κύμινο, αγριαψιθιά, τανάκητο, αγγελική, αρωματικά γεράνια και κορέοψη για να τα παρασύρετε στον κήπο σας.

Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο μέντας.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό. Αλλά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος στον άνθρωπο και τα κατοικίδια. Για να το αποφύγετε, συνιστάται να αναμειγνύετε με νερό για να το αραιώσετε. Ψεκάστε σε μέρη όπου θα περιμένατε να κρύβονται αράχνες και άλλα έντομα. Επίσης, ψεκάστε στα παράθυρα και τις πόρτες σας για να μην μπουν έντομα.

Φτιάξτε το δικό σας φυσικό εντομοαπωθητικό σπρέι.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Ανακατέψτε καλά μηλόξιδο, λάδι, πιπέρι και υγρό σαπούνι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε κάθε δεύτερη μέρα το σπίτι σας. Επίσης, ψεκάστε κατά μήκος των παραθύρων, των περβαζιών και των πορτών σας. Μην ξεχάσετε να ψεκάσετε αφού βρέξει.

Διατηρήστε το σπίτι και το περιβάλλοντα χώρο καθαρό.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Είναι αυτονόητο ότι τα ενοχλητικά έντομα ευδοκιμούν σε βρώμικα μέρη, οπότε για να τα κρατήσετε μακριά, είναι σημαντικό να διατηρείτε σπίτι και το περιβάλλοντα χώρο σας καθαρό. Ξεσκονίστε το σπίτι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε μέρη που είναι δύσκολο να φτάσετε, όπως κάτω από το κρεβάτι ή πάνω από την ντουλάπα. Αφαιρέστε τους ιστούς αράχνης όταν τους βλέπετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πάρτε μια γάτα.

© Depositphotos.com

Οι γάτες είναι χαριτωμένες, αλλά είναι επίσης θηρευτές. Θα κυνηγήσουν κάθε έντομο που βλέπουν. Το να έχετε μια γάτα σημαίνει ότι όχι μόνο θα έχετε έναν φίλο, αλλά και ότι το σπίτι σας θα είναι απαλλαγμένο από έντομα και τρωκτικά.

Χρησιμοποιήστε κομμάτια φλοιού κέδρου γύρω από το σπίτι σας.

© Eliza68 / Wikimedia Commons

Η μυρωδιά του κέδρου είναι κάτι που δεν αρέσει σε πολλά έντομα, συμπεριλαμβανομένων των αραχνών. Έτσι, προσθέτοντας λίγο κέδρο γύρω από το σπίτι και στον κήπο σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να κρατήσετε μακριά τα έντομα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα σπρέι απώθησης αραχνών αναμειγνύοντας αιθέριο έλαιο κέδρου και νερό και ψεκάζοντάς το γύρω από το σπίτι σας.

Βάλτε φλούδες εσπεριδοειδών γύρω από το σπίτι σας.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Αυτή η φρέσκια μυρωδιά εσπεριδοειδών είναι κάτι που τα έντομα απεχθάνονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι ή μοσχολέμονο. Τοποθετήστε τις γύρω από το σπίτι σας, κοντά σε πόρτες, παράθυρα, περβάζια και άλλα μέρη από τα οποία υποψιάζεστε ότι τα έντομα θα μπορούσαν να μπουν στο σπίτι σας. Θα πρέπει να αλλάζετε τις φλούδες κάθε 48 ώρες.

Τοποθετήστε κάστανα στρατηγικά γύρω από το σπίτι σας.

© Depositphotos.com

Ένα από τα πιο εκπληκτικά εντομοαπωθητικά (ειδικά αραχνών) είναι το κάστανο. Μισούν απολύτως τη μυρωδιά του, επομένως, τοποθετώντας τα κοντά σε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπες και άλλα σημεία θα διασφαλίσετε ότι δεν θα εισέλθουν σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικά αιθέρια έλαια.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Πολλά αιθέρια έλαια έχουν φυσικές εντομοαπωθητικες ιδιότητες. Αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος ειδικά σε μωρά και κατοικίδια. Για να το αποφύγετε, αραιώστε με νερό και ψεκάστε χρησιμοποιώντας μια φιάλη ψεκασμού. Το πιο δραστικό είναι το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Μπορείτε είτε να το ψεκάσετε είτε να μουλιάσετε μικρές μπάλες βαμβακιού και να τις τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία στο σπίτι σας.

Πώς να Απαλλαγείτε από 10 Είδη Παρασίτων που Εισβάλλουν στο Σπίτι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μόδα και Ομορφιά: 10 λάθη που κάνουμε και χαλάμε εντελώς την εμφάνισή μας!

Το παγκάκι του “Κορονοϊού” Πώς να Φτιάξετε ένα DIY Κινητό Παγκάκι