in , , , ,

Τι φοβάται η Κυτταρίτιδα!!

Τι φοβάται η Κυτταρίτιδα
Τι φοβάται η Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα επηρεάζει το 90% των γυναικών και αν φαίνεται παράξενο και το 10% των ανδρών. Αν δεν έχετε πρόβλημα τότε είστε τυχεροί , γιατί είστε η εξαίρεση. Δεν έχει να κάνει με τα περιττά κιλά, καθώς ακόμη και τα μοντέλα έχουν, που γυμνάζονται καθημερινά, φροντίζουν το σώμα τους και έχουν νεαρή ηλικία. Αντιθέτως, υπάρχουν γυναίκες με περισσότερα κιλά που δεν έχουν ούτε ίχνος. Η κυτταρίτιδα είναι περισσότερο πρόβλημα του δέρματος και όχι του λίπους που έχουμε. Εμφανίζεται στους μηρούς, στους γλουτούς, στα γόνατα, στην κοιλιά ακόμη και στα χέρια. Σε ορισμένες γυναίκες είναι άμεσα εμφανής και χαρακτηρίζεται από άμορφο δέρμα με ζάρες, ενώ σε άλλες εμφανίζεται μόνο όταν πιεστεί το δέρμα.

Παράγοντες που προκαλούν την κυτταρίτιδα
Παράγοντες που προκαλούν την κυτταρίτιδα

Παράγοντες που προκαλούν την κυτταρίτιδα

Οι ορμόνες (ειδικά τα οιστρογόνα), το επιπλέον βάρος, το κάπνισμα, το άγχος, η κακή διατροφή, η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη άσκησης συμβάλουν ή επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα. Ωστόσο, καταπολεμάτε ακόμη και υπάρχει προδιάθεση.

Πως να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

Πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο το σύμπτωμα αλλά και η αιτία με διάφορους τρόπους:

Ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων.

Eίναι οι οδοί μέσω των οποίων τα θρεπτικά συστατικά φτάνουν στο κατεστραμμένο στρώμα του δέρματος προκαλεί την κυτταρίτιδα και διασφαλίζει την υγεία του. Η ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων και η αύξηση της ροής του αίματος βοηθά στη θρέψη των κυττάρων του δέρματος που απομακρύνουν τις τοξίνες.

Μία απλή τεχνική για να δείτε αλλαγή με την ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ μέσα σε μόλις έναν μήνα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υγιούς συνδετικού ιστού.

Το κολλαγόνο είναι τόσο σημαντικό επειδή από αυτό εξαρτάται η υγιή, νεανική εμφάνιση του δέρματος. Το κολλαγόνο που βρίσκεται στον συνδετικό ιστό είναι η κύρια δομική πρωτεΐνη του δέρματος. Αποτρέπει τα λιποκύτταρα να σπάσουν το κάτω στρώμα του δέρματος (όπου ανήκουν) και να φτάσουν στο ανώτερο στρώμα του δέρματος.

Ενυδάτωση.

Τα ενυδατωμένα κύτταρα λειτουργούν ως εμπόδιο στην ώθηση των λιποκυττάρων στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, όπου γίνονται ορατά και προκαλούν την κυτταρίτιδα.

Πρόληψη και αποκατάσταση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να βλάψουν το δέρμα και προδιαθέτουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι παρακάτω τροφές μπορούν να βοηθήσουν:

Ντομάτες

Περιέχουν υψηλά επίπεδα λυκοπένιου που ενισχύει την επιδερμίδα, αποτρέπει τη διάσπαση του κολλαγόνου, διατηρώντας τη δομή και την ανθεκτικότητα του δέρματος. Το κολλαγόνο δρα ως φραγμός στα λιποκύτταρα να προκαλούν κυτταρίτιδα.
Το λυκοπένιο δρα φυσικό αντηλιακό, προστατεύοντας την επιδερμίδα από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο, όπως το ηλιακό έγκαυμα και η γήρανση. Άλλες τροφές πλούσιες σε λυκοπένιο έχουν κόκκινο χρώμα και είναι το καρπούζι, το ροζ γκρέιπφρουτ, η ροζ γκουάβα και η παπάγια.

Αυγά

Τα αυγά περιέχουν λεκιθίνη που αποτελεί σημαντικό μέρος των κυτταρικών μας μεμβρανών. Βοηθά στη ρύθμιση των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνουν και απορρίπτουν τα κύτταρα μας. Άλλες πλούσιες πηγές λεκιθίνης είναι τροφές με βάση τη σόγια και τα όσπρια. Μπορείτε να δοκιμάσετε ως συμπλήρωμα διατροφής λεκιθίνη σόγιας σε κόκκους.

Βατόμουρα

Περιέχουν ανθοκυανίνες που ωφελούν την υγεία αλλά και καταπολεμούν την κυτταρίτιδα. Δρουν παράλληλα με τη βιταμίνη C που βρίσκεται επίσης στα βατόμουρα και ενισχύουν τις ίνες κολλαγόνου στηρίζοντας την υγεία του δέρματος. Βοηθούν επίσης στη μείωση της διάσπασης του κολλαγόνου και στην προστασία του από οξειδωτικές βλάβες. Άλλα φρούτα και μούρα πλούσια σε ανθοκυανίνες είναι τα κεράσια και τα σμέουρα.

Λιπαρά ψάρια

Είναι μια εξαιρετική πηγή αμινοξέων, τα οποία ενδυναμώνουν τις κυτταρικές μεμβράνες και προσελκύουν νερό στα κύτταρα. Τα αμινοξέα είναι επίσης σημαντικά επειδή συμβάλουν στην παραγωγή κολλαγόνου.
Τα αμινοξέα χρειάζονται επίσης για την οικοδόμηση των μυών και μαζί με την απώλεια λίπους, μειώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η αύξηση της μυϊκής μάζας ενισχύει τον μεταβολισμό βοηθώντας περαιτέρω στην απώλεια βάρους.

Σπανάκι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β που καταπολεμούν αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα. Ακόμη περιέχει βιταμίνες Α και C που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, η βιταμίνη Κ, η οποία βρίσκεται το σπανάκι, προάγει την υγιή κυκλοφορία του αίματος. Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β είναι το φύτρο σιταριού, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, η μαγιά , τα πουλερικά, τα ψάρια και τα αυγά.

Καρύδια Βραζιλίας

Είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές σε σελήνιο που προστατεύει την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Το σώμα χρησιμοποιεί σελήνιο για να παράγει σεληνοπρωτεϊνες που δρουν ως αντιοξειδωτικά εξουδετερώνοντας τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι, αποτρέπεται η καταστροφή των κυττάρων και η ανάπτυξη κυτταρίτιδας. Άλλες πηγές σεληνίου είναι ο τόνος, το καβούρι και ο αστακός.

Ανανάς

Περιέχει βιταμίνη C που διεγείρει την παραγωγή βιταμίνης Κ, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, περιέχει βρομελαϊνη που είναι ένα σύμπλεγμα ενζύμων με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας και στην βελτίωση της κυκλοφορία του αίματος.

Πέντε λόγοι που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα από το πουθενά και μια φυσική κρέμα που κάνει θραύση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Απίστευτες Ιδέες για Ταπετσαρίες Οροφής

25 Απίστευτες Ιδέες για Ταπετσαρίες Οροφής

γρήγορα έτοιμα παγάκια

Θα πάθετε ΠΛΑΚΑ! Αυτό εiναι το ΜΑΓΙΚΟ για να έχετε πιo γρήγορα έτοιμα παγάκια