in , ,

Γιατί Πρέπει να Φοράτε Ζεστές Κάλτσες τη Νύχτα

Οι κάλτσες πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τους Αιγύπτιους, τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Ενώ ο κύριος σκοπός τους είναι να διατηρούν τα πόδια ζεστά και να κάνουν τα παπούτσια πιο άνετα, ο ύπνος με κάλτσες μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη σωματική και ψυχική ευεξία σας. Βρήκαμε 5 λόγους για τους οποίους ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να φοράτε κάλτσες πριν πάτε για ύπνο και τα οφέλη είναι αρκετά εκπληκτικά!

Βοηθούν να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

brightside.me

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μελέτες έχουν δείξει ότι οι κάλτσες τη νύχτα θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο γρήγορα καθώς ζεσταίνουν τα πόδια σας. Έτσι, στέλνετε μήνυμα στον εγκέφαλό σας για να μειώσει τη θερμοκρασία σας και δίνει σήμα στο σώμα σας ότι ήρθε η ώρα να πάτε για ύπνο.

ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ! Δείτε ΠΩΣ διπλώνονται ΣΩΣΤΑ μαγιό, εσώρουχα, κάλτσες και πολλά άλλα!

Μπορούν να αποτρέψουν τη νόσο του Raynaud.

brightside.me

Η νόσος του Raynaud συμβαίνει όταν το αίμα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά. Μπορεί να προκληθεί από παράγοντες όπως το στρες ή κρύες θερμοκρασίες. Εμφανίζεται μούδιασμα στο σώμα ή ξαφνικό πόνο και συμπτώματα τύπου κράμπας. Το να φοράτε κάλτσες μπορεί να αποτρέψει τη νόσος ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία του σώματός σας και διατηρώντας τα πόδια σας μονωμένα.

Μπορούν να σας κρατήσουν πιο υγιείς.

© Livi Po / Unsplash© Shutterstock.com

Επειδή ο ύπνος με κάλτσες μειώνει τη θερμοκρασία του σώματός σας και βοηθά το αίμα σας να κυκλοφορεί καλύτερα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθείτε καλύτερα και πιο υγιεινά. Αυτό σας δίνει ακόμη περισσότερες ώρες ανάπαυση που ισοδυναμεί με καλύτερη υγεία, ευτυχία και ενέργεια στη διάρκεια της ημέρας.

Μπορούν να αποτρέψουν τις εξάψεις.

brightside.me

Οι εξάψεις προκαλούνται κυρίως από ορμονικές ανισορροπίες στο σώμα, επειδή η θερμοκρασία δεν μπορεί να ρυθμιστεί. Το να φοράτε ζεστές κάλτσες το βράδυ μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εξάψεων, ειδικά σε γυναίκες με εμμηνόπαυση, καθώς η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται λόγω βελτιωμένης κυκλοφορίας του αίματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βοηθούν στην ανακούφιση των ξηρών ποδιών.

© Shutterstock.com

Εάν έχετε ξεραμένα πόδια ή σκασμένες φτέρνες, η χρήση καλτσών μπορεί να σας βοηθήσει να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα. Απλώστε λάδι σώματος ή ενυδατική λοσιόν στα πόδια σας πριν πάτε για ύπνο και αφήστε τις κάλτσες να κάνουν τη μαγεία τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο και στα χέρια σας! Κρατώντας τα πόδια και τα χέρια σας καλυμμένα σε κάλτσες διατηρείτε όλη την υγρασία για να θεραπεύσετε το σκασμένο, ξηρό δέρμα.

Φωτογραφίες δείχνουν πως το πλυντήριο ρούχων τρώει τις κάλτσες μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Ιδέες ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ Κουζίνας Χωρίς Άγχος

Η έντονη ζέστη και η υγρασία είναι το χειρότερο κομμάτι του καλοκαιριού, και το να κάνετε το άρωμα σας να ξεχωρίζει καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι πραγματικά δύσκολο. Οι οσμές του σώματος είναι πολύ γλυκές

Έτσι θα διατηρείται το άρωμά σας περισσότερο το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Σούπερ!