in , ,

8 Κόλπα για να Διατηρούνται Περισσότερο τα Τρόφιμα

Έχει συμβεί σε όλους να έχετε αφήσει τρόφιμα στο ψυγείο και όταν ανοίγετε την πόρτα του, διαπιστώνετε ότι δεν φαίνεται πολύ λαχταριστό. Αλλά μην φοβάστε: Με αυτά τα 8 εύκολα κόλπα η διατήρηση των τροφίμων σας θα είναι ακόμη πιο εύκολη από να τα πετάξετε.

Λαχανικά ρίζας

Τα καρότα, οι πατάτες και άλλα λαχανικά ρίζας μαλακώνουν γρήγορα στο ψυγείο ή αλλοιώνονται εντελώς. Αν και ακούγεται τρελό, μπορείτε εύκολα να το αποφύγετε αποθηκεύοντάς τα σε ένα κουτί με άμμο αντί στο ψυγείο! Η κάλυψη τους με άμμο τα διατηρεί φρέσκα περισσότερο.

Φρέσκα κρεμμυδάκια

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαραίνονται γρήγορα όταν φυλάσσονται στο ψυγείο. Αντ’ αυτού, βάλτε τα σε ένα ποτήρι νερό και θα διαπιστώσετε ότι παραμένουν φρέσκα και τραγανά πολύ περισσότερο.

Τυρί

Εάν τυλίξετε το τυρί σε λαδόκολλα περγαμηνής και το αποθηκεύσετε στο ψυγείο, θα επιβραδύνει την αλλοίωση καθώς επιτυγχάνει καλύτερη ισορροπία υγρασίας από το αλουμινόχαρτο ή την ελαστική μεμβράνη.

Κομμένα φρούτα

Εάν δεν αποθηκεύσετε σωστά τα κομμένα φρούτα σας στο ψυγείο, το μόνο που θα σας μείνει είναι αποξηραμένα φρούτα που δεν θα έχουν πολύ ωραία γεύση. Ένας εύχρηστος τρόπος για να το αποφύγετε, ξεκινά με τον καθαρισμό του καπακιού ενός κουτιού Pringles και τη χάραξη του με ένα μαχαίρι, ώστε να μπορεί να λυγίσει.

Ανοίξτε μια τρύπα σε κάθε άκρο της χάραξης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κόψτε ένα λαστιχάκι, περάστε κάθε άκρο μέσα από τις τρύπες και δέστε τα. Εάν χρειαστεί, λυγίστε το καπάκι για να ταιριάζει στο σχήμα του φρούτου, τοποθετήστε από πάνω και πιάστε το φρούτο με το λαστιχάκι.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το καπάκι χωρίς να το χαράξετε, για παράδειγμα εάν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκο μισό φρούτο.

Λεμόνια

Εάν το τέχνασμα με τα Pringles είναι πολύ χρονοβόρο, μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τα κομμένα φρούτα, ιδιαίτερα τα λεμόνια, φρέσκα με οδοντογλυφίδα. Απλώς χρησιμοποιήστε την οδοντογλυφίδα για να ενώσετε το κομμένο κομμάτι

Βούτυρο

Είναι καλύτερα να μην αποθηκεύετε το βούτυρο ανοιχτό στο ψυγείο, καθώς γρήγορα θα σκληρύνει και θα χαλάσει. Αντ’ αυτού, τυλίξετε το βούτυρο στη συσκευασία του πριν το βάλετε στο ψυγείο.

Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε μικρότερα τμήματα σε βουτυριέρα. Ο χρυσός κανόνας για το βούτυρο είναι να διατηρείτε μικρές μερίδες, καθώς το χρησιμοποιείτε περισσότερο και επομένως θα είναι λιγότερο πιθανό να χαλάσει.

Τζίντζερ

Υποτίθεται ότι έχει ενέργεια, αλλά όταν η ρίζα δεν είναι φρέσκια, μπορεί να χάσει την έντονη, πικάντικη γεύση του. Ωστόσο, εάν το αποθηκεύσετε σε μια σακούλα αποθήκευσης με φερμουάρ και αφαιρέσετε τον αέρα με ένα πλαστικό καλαμάκι, θα παραμείνει φρέσκο και έτοιμο να καρυκεύσει το επόμενο πιάτο σας.

Μούρα

Τα φρέσκα μούρα βρίσκονται συνήθως στο κατάστημα σε μικρά πλαστικά δοχεία. Αλλά αν τα αφήσετε απλά στο ψυγείο στο ίδιο δοχείο, την επόμενη μέρα θα έχετε ένα απαίσιο θέαμα στο κάτω μέρος: μούχλα. Μην ανησυχείτε όμως, αυτό διορθώνεται εύκολα. Απλά τοποθετήστε χαρτί κουζίνας στο κάτω μέρος του δοχείου και βάλτε τα μούρα από πάνω. Το χαρτί εμποδίζει το σχηματισμό μούχλας και διατηρεί τα φρούτα φρέσκα για πολύ περισσότερο. Και όπως πάντα, μην ξεχάσετε να πλύνετε καλά τα μούρα σας πριν φάτε.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

22 Μοναδικές Ιδέες για Πόρτα Κήπου!

Αυτά Είναι τα Μοναδικά Καλλυντικά που Πρέπει να Φοράτε το Πρωί

Αυτά Είναι τα Μοναδικά Καλλυντικά που Πρέπει να Φοράτε το Πρωί