in , , , ,

10 Τρόφιμα που σας Κάνουν να Αισθάνεστε Πεινασμένοι

10 Τρόφιμα που σας Κάνουν να Αισθάνεστε Πεινασμένοι
10 Τρόφιμα που σας Κάνουν να Αισθάνεστε Πεινασμένοι

Μερικοί άνθρωποι πεινούν λίγο μετά το φαγητό, είτε ήταν ένα σνακ είτε ολόκληρο γεύμα. Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα μπορεί να μην είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα του φαγητού. Πολλά τρόφιμα, ακόμα και υγιεινά, στερούνται ορισμένων πρωτεϊνών ή φυτικών ινών, οπότε σας κάνουν πραγματικά να αισθάνεστε πεινασμένοι. Από την άλλη πλευρά, μια απλή αντικατάσταση ή ακόμη και η προετοιμασία των αγαπημένων σας τροφίμων με διαφορετικό τρόπο, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε χορτάτοι.

Τηγανιτές πατάτες

© Depositphotos.com© Pixabay

Οι τηγανητές πατάτες είναι γεμάτες με τρανς λιπαρά και αλάτι που βλάπτουν τις ορμόνες στο στομάχι που μας βοηθήσουν να αισθανόμαστε χορτάτοι. Και η προσθήκη κέτσαπ, που περιέχει τροποποιημένο άμυλο και ζάχαρη, δεν βοηθά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε πατάτες: απλώς αφήστε τις να βράσουν. Με αυτόν τον τρόπο, απολαμβάνετε περισσότερες βιταμίνες και άμυλο, το οποίο λειτουργεί όπως οι φυτικές ίνες, ικανοποιεί την πείνα και σας κάνει να τρώτε λιγότερες θερμίδες.

Η καλύτερη διατροφή μετά τα 40 για να σταματήσεις το χρόνο

Πορτοκαλάδα

© Pixabay© Pixino

Ίσως πιστεύετε ότι ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού σας κάνει πιο υγιή κάθε μέρα, αλλά μπορεί πραγματικά να σας κάνει να πεινάτε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ένα σημαντικό μέρος του φρούτου: τις ίνες. Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα σας, να σας προκαλέσει υπερδιέγερση και να αισθανθείτε πεινασμένοι. Η πιο υγιεινή εναλλακτική λύση είναι το νερό με κομμάτια φρούτων.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

© Unknown / Reddit© Takeaway / Wikimedia Commons

Τα γιαούρτια είναι υγιεινά, ειδικά των χαμηλών λιπαρών, αλλά μπορούν να σας αφήσουν πεινασμένους. Αποφύγετε αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Το στραγγιστό γιαούρτι έχει αρκετή πρωτεΐνη για να σας κρατήσει χορτάτους.

Μπάρες γκρανόλα

© Pixabay© PublicDomainPictures.net

Μπορεί να στραφείτε προς τις μπάρες γκρανόλα για ένα εύκολο σνακ, αλλά μπορεί να σας αφήσουν πεινασμένους. Μπορεί να έχουν χαμηλές θερμίδες, αλλά είναι γεμάτες με ζάχαρη και λάδι. Για ένα σνακ, δοκιμάστε λίγο ποπ κορν. Λόγω του όγκου του, θα σας γεμίσει το στομάχι χωρίς να καταναλώσετε πάρα πολλές θερμίδες. Απλά φροντίστε να αποφύγετε την προσθήκη πάρα πολλών λιπαρών όπως το αρωματικό βούτυρο. Μπορείτε να φτιάξετε ποπ κορν με νερό και να το απολαύσετε χωρίς τύψεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τυρί

© Yvwv / Wikimedia Commons© FASTILY / Wikimedia Commons

Το τυρί και πολλά άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν την πρωτεΐνη καζεΐνη που μας κάνει να θέλουμε περισσότερο αλλά ποτέ δεν μας χορταίνει. Ένα είδος τυριού που παρακάμπτει το ζήτημα αυτό είναι το τυρί cottage, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που σας κρατούν χορτάτους, ενώ είναι χαμηλό σε θερμίδες.

Άσε τους άλλους να μασάνε goji berry και βάλε τα ελληνικά super foods στη διατροφή σου!

Ομελέτες με ασπράδια αυγών

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Κατά την προετοιμασία μιας ομελέτας, πολλοί άνθρωποι αφήνουν εκτός τους κρόκους για να έχουν ένα πιο υγιεινό πιάτο. Όμως οι κρόκοι έχουν λιπαρά που σας χορταίνουν και σας βοηθούν να απορροφήσετε τα θρεπτικά συστατικά από τα αυγά.

Dressings σαλάτας

© PublicDomainPictures.net© Jules / Flickr

Ακόμα και τα dressings σαλάτας χωρίς λιπαρά μπορούν να περιέχουν αλάτι και ζάχαρη για να διατηρήσουν τη γεύση τους. Και έχουμε τη συνήθεια να ρίχνουμε αρκετή ποσότητα ώστε να καλύψουμε κάθε κομμάτι σαλάτας. Ξεκινήστε να τρώτε τη σαλάτα σας στεγνή και προσθέστε κάποια πρωτεΐνη όπως ψάρι ή άπαχο κρέας.

Τσίχλες

© Geoff / Wikimedia Commons© PublicDomainPictures.net

Οι άνθρωποι μασούν τσίχλες για να ξεγελάσουν το μυαλό ότι τρώνε χωρίς να καταναλώνουν θερμίδες. Αλλά αυτό το κλασικό τέχνασμα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα: καθώς τα γαστρικά υγρά προετοιμάζονται στο στομάχι σας, το σώμα σας μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πεινασμένοι. Είναι καλύτερα να φάτε κάτι απλό για να χορτάσετε. Αν θέλετε ένα γρήγορο σνακ, δοκιμάστε ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και καρύδια. Όχι μόνο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες, αλλά πρέπει επίσης να μασηθούν σωστά (όπως οι τσίχλες). Μασήστε τα 40 φορές και θα νιώσετε πιο χορτάτοι από ό, τι αν τα φάτε γρήγορα.

Μήλα

© Pixabay© Sharon / Flickr

Τα μήλα είναι πάντα ένα υγιεινό σνακ για να μην νιώθετε πεινασμένοι. Όμως δεν πρέπει να τα τρώτε μόνα τους. Μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη γλυκόζης που είναι ευκολοχώνευτη. Προσθέστε μια άλλη πρωτεΐνη, όπως ξηρούς καρπούς .

Δημητριακά

© Pixabay© Pixabay

Τα δημητριακά με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά δεν περιέχουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, αλλά το πρωινό είναι σημαντικό για τη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σας σταθερό για την ημέρα. Ακόμα και τα δημητριακά που έχουν χαμηλές θερμίδες μπορεί να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Τα δημητριακά βρώμης είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και την ικανότητά τους να απορροφούν νερό.

Η διατροφή του Πυθαγόρα και του Ιπποκράτη που εξαφανίζει το 95% των ασθενειών!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί να Βάλετε ένα Μωρομάντηλο στο Πλυντήριο

Γιατί να Βάλετε ένα Μωρομάντηλο στο Πλυντήριο

Μια Μπλόγκερ Μόδας Αγανάκτησε με τα Μικροσκοπικά Ρούχα των Σχεδιαστών, Οπότε Ξεκίνησε το Κίνημα Ρούχα για Όλους

Μια Μπλόγκερ Μόδας Αγανάκτησε με τα Μικροσκοπικά Ρούχα των Σχεδιαστών, Οπότε Ξεκίνησε το Κίνημα Ρούχα για Όλους