in , ,

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Φτιάξε ένα Χριστουγεννιάτικο ψεύτικο τζάκι από Χαρτόνι

Φτιάξε ένα Χριστουγεννιάτικο ψεύτικο τζάκι από Χαρτόνι

Καθώς οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές πλησιάζουν όλοι μας σκεφτόμαστε τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θέλουμε να έχουμε φέτος στα σπίτια μας. Αν δεν έχετε αληθινό τζάκι στο σπίτι σας, κανένα πρόβλημα! Χάρη στον ενθουσιασμό και την αγάπη όλων όσων ασχολούνται με τις κατασκευές έχουμε τον τρόπο που μπορούμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο ψεύτικο τζάκι από χαρτόνι!

Δείτε ακόμα 28 Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση για Μικρούς Χώρους

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Φτιάξε ένα Χριστουγεννιάτικο ψεύτικο τζάκι από Χαρτόνι
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Φτιάξε ένα Χριστουγεννιάτικο ψεύτικο τζάκι από Χαρτόνι

Είναι πολύ εύκολο και έχει πολύ πλάκα η κατασκευή του ειδικά αν την αναλάβετε μαζί με παιδιά. Είναι μια πανέμορφη προσθήκη στην υπόλοιπη σας διακόσμηση. Και ψιτ! Μην ξεχάσετε να κρεμάσετε επάνω τις κάλτσες που θα γεμίσει με δώρα ο Άγιος Βασίλης!

Υλικά που θα χρειαστείτε για το Χριστουγεννιάτικο ψεύτικο τζάκι από Χαρτόνι

  • Κουτιά από χαρτόνι
  • Κολλητική ταινία
  • καφέ χαρτί περιτυλίγματος
  • Χρώμα λευκό και κόκκινο
  • 1 ορθογώνιο σφουγγάρι
  • Χάρακας, ψαλίδι και κοπίδι

Μετρήστε και σημειώστε το ύψος και το πλάτος που θέλετε να έχει το τζάκι σας

Μετρήστε και κόψτε τα χαρτόνια σας. Θα διευκολύνετε πολύ τη ζωή σας αν έχετε προμηθευτεί κουτιά σε ίσες διαστάσεις έτσι ώστε να μην χρειαστεί να μετράτε και να κόβετε, απλά θα κολλήσετε τα κουτιά μεταξύ του με την ταινία.

Τοποθετήστε τα κουτιά στον τοίχο και σχηματίστε το τζάκι σας έτσι ώστε όλες οι πλευρές να είναι σωστές. Κολλήστε για να είναι σταθερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τζάκι από χαρτόνι
Τζάκι από χαρτόνι φωτ.:parkeretc

Μετρήστε και κόψτε το χαρτί περιτυλίγματος για να καλύψετε όλες τις πλευρές του τζακιού. Θέλετε αρκετό χαρτί γιατί στο τέλος θα τυλίξετε όπως θα τυλίγατε ένα δώρο.

Βάλτε κάτω το χαρτί περιτυλίγματος και με το σφουγγάρι φτιάξτε το εφέ των τούβλων. Βουτάτε το σφουγγάρι σε χρώμα και αποτυπώνετε επάνω στο χαρτί τουβλάκι τουβλάκι.

Τυλίξτε τα κομμάτια του τζακιού με το χαρτί περιτυλίγματος που βάψατε και όπου περισσεύει χαρτί κόβετε με το κοπίδι. Για το επάνω μέρος του τζακιού (κουπαστή) μπορείτε να βάψετε χαρτί περιτυλίγματος βαμμένο σε λευκό ή μπέζ χρώμα. Εδώ μπορείτε να κάνετε και διάφορες παραλλαγές όσον αφορά τα χρώματα. Μπορείτε να προσθέσετε χρυσόσκονη, ψεύτικο χιόνι ή ότι άλλο σας αρέσει. Η επιλογή είναι δική σας.

Δείτε ακόμα 15 απλές και εύκολες DIY κατασκευές για τα Χριστούγεννα και τον Χειμώνα – Βίντεο.

Γενικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φτιάξετε ένα ψεύτικο τζάκι πχ. με κουτιά δημητριακών. Αν μαζεύετε κουτιά τότε μπορείτε να τα συνθέσετε και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με το χαρτί περιτυλίγματος

Εναλλακτικά μπορείτε να μην το φτιάξετε με έτοιμα κουτιά αλλά με μεγάλα κομμάτια χαρτονιού τα οποία θα μετρήσετε και θα συνθέσετε.

Δείτε ακόμα Διακοσμητικές Κρεμάστρες με χαρτόνι-χαρτοπολτό-τσόφλια και αλατοζύμη!!

Όποιον τρόπο και να ακολουθήσετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το διασκεδάσετε και εσείς και τα παιδιά σας!

φωτ.:instructables

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Κορυφαία συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα Τσουχτή Μάνης

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 17 ιδέες για να διακοσμήσετε Χριστουγεννιάτικα κλαδιά