in ,

Ποιο κίνδυνο κρύβουν τα φακελάκια του τσαγιού;

Ποιο κίνδυνο κρύβουν τα φακελάκια του τσαγιού;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσίευσε το «Journal of Environemental Science and Technology», όταν βυθίζουμε ένα φακελάκι τσαγιού στην κούπα μας απελευθερώνονται δισεκατομμύρια μικροπλαστικά σωματίδια. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό;

Ο κίνδυνος που κρύβουν τα φακελάκια τσαγιού
Ο κίνδυνος που κρύβουν τα φακελάκια τσαγιού

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά σωματίδια στο τσάι μας.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Environemental Science and Technology», διαπιστώθηκε ότι, όταν βάζουμε ένα πλαστικό φακελάκι τσαγιού σε μια κούπα με σχεδόν βρασμένο νερό (95 βαθμούς Κελσίου), απελευθερώνονται περίπου 11,6 δισεκατομμύρια μικροπλαστικά σωματίδια και 3,1 δισεκατομμύρια νανοπλαστικά σωματίδια στην κούπα. Πώς να διορθώσετε τα σπασμένα νύχια με ένα φακελάκι τσάι και βερνίκι. Βίντεο.

Το ανησυχητικό είναι ότι οι ποσότητες αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ετήσιες εκτιμώμενες ποσότητες μικροπλαστικών και νανοπλαστικών σωματιδίων που καταναλώνει ένας άνθρωπος. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι ένας μέσος άνθρωπος τρώει περίπου 50.000 μικροπλαστικά σωματίδια τον χρόνο και εισπνέει αντίστοιχη ποσότητα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ στο Μόντρεαλ του Καναδά μελέτησαν τέσσερις διαφορετικούς τύπους από φακελάκια τσαγιού από διάφορα καφέ στο Μόντρεαλ, τα άνοιξαν, τα έβρεξαν και στη συνέχεια τα βύθισαν σε σχεδόν βρασμένο νερό για πέντε λεπτά πριν τα αναλύσουν με ηλεκτρονικά μικροσκόπια και φασματοσκόπια.Πώς να παλαιώσετε χαρτί με τσάι! Φτιάξτε κιτρινισμένες παρτιτούρες και διακοσμήστε!

Τα περισσότερα φακελάκια τσαγιού φτιάχνονται από φυτικές ίνες, ωστόσο πολλές μάρκες ακόμα χρησιμοποιούν πλαστικό για να σφραγίσουν τα φακελάκια. Τελευταία, πολλές μάρκες μετέτρεψαν τα φακελάκια από χάρτινα σε πλαστικά και αυτά ακριβώς είναι που μελετήθηκαν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες ενδείξεις ότι αυτά τα μικροπλαστικά βλάπτουν την υγεία, ο ΟΗΕ τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω έρευνες. Οι Καναδοί αυτοί ερευνητές, μάλιστα, εξέτασαν τη δυνητική τοξικότητα αυτών των μικροπλαστικών που απελευθερώνονται από τα φακελάκια τσαγιού εκθέτοντας νερόψυλλους σε μολυσμένο νερό και βρήκαν ότι τα σωματίδια αυτά είχαν επιπτώσεις στον τρόπο συμπεριφοράς και ανάπτυξης των νερόψυλλων.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ο λόγος έκλυσης αυτού του πλήθους των σωματιδίων είναι η επαφή του πλαστικού με το βραστό νερό.

Η ερευνήτρια Λάουρα Χερνάντεθ τονίζει ότι για αυτούς που φιλοδοξούν να μειώσουν τη χρήση πλαστικών η έρευνα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς τους ενημερώνει περαιτέρω σχετικά με τα προϊόντα που αγοράζουν.

via lifebuzz

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Είμαι ο Μιχάλης Πυροβολάκης, μόνο ΕΣΥ μπορείς να με Σώσεις!

Τρουφάκια σε λίγα λεπτά ΜΟΝΟ με 2 υλικά