Ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκάκι.
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (Εκμέκ με τον δικό μας τρόπο)
Συστατικά
- 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
- Φρυγανιές
- Κρέμα
- 2 λίτρα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
- 120 γρ αλεύρι
- 60 γρ νισεστέ
- 200 γρ ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 50 γρ μαργαρίνη
- Σιρόπι
- 275 γρ ζάχαρη
- 200 ml νερό
Δείτε ακόμα Νηστίσιμοι Λουκουμάδες
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
- Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι.
- Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
- Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
- Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη και τις βανίλιες.
- Βουτάμε τις φρυγανιές στο κρύο σιρόπι και τις απλώνουμε σε φόρμα 28×20 εκατοστά, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος ή την κρύα κρέμα καρύδας σε σαντιγί.
- Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Δείτε ακόμα Το υπέρτατο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ!
Δείτε το βίντεο.
via foodaholics
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο