in , , , , , ,

Πώς να φτιάξετε κουρτίνες-γιρλάντες από κοχύλια

Οι κουρτίνες-γιρλάντες από κοχύλια δεν θα σας προστατεύσουν από το φως όπως ένα αντίστοιχο ύφασμα, αλλά είναι εξαιρετικά ιδιαίτερες και θα δημιουργήσουν μια φωτεινή ατμόσφαιρα το καλοκαίρι σε κάθε δωμάτιο που χρησιμοποιείτε.
Ανάλογα με το πού επιλέγετε να κρεμάσετε μια τέτοια κουρτίνα, εκτός από τις πόρτες ή τα παράθυρα, μπορεί να λειτουργήσει με κάποιο τρόπο ως “οθόνη” μέσα στο σπίτι ή το εξοχικό σπίτι, διαχωρίζοντας οπτικά το ένα δωμάτιο από το άλλο.

Φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως δεύτερες κουρτίνες, να κρεμαστούν πάνω από την κανονική κουρτίνα ενός παραθύρου, μια μπαλκονόπορτα ή το μπάνιο, δίνοντας ένα απόλυτο καλοκαιρινό ύφος και αν πιστεύετε ότι δεν έχετε την υπομονή να δημιουργήσετε μια τέτοια σύνθεση το καλοκαίρι απλά τροποποιήστε αυτές που έχετε. Προσαρμόστε ορισμένα κοχύλια σε κλασικές κουρτίνες με πολλούς τρόπους, όπως στο κάτω μέρος ή στην κορυφή, την πόρπη που την κρατάει από την πλευρά σας, κλπ.

Δείτε επίσης: 20 DIY Ιδέες Διακόσμησης με Κοχύλια

Η απλούστερη μορφή μιας τέτοιας κουρτίνας είναι ότι σε ένα σχοινί να συνδέσετε περιοδικά τα κοχύλια ανοίγοντας μια τρύπα με ένα πολύ λεπτό τρυπάνι.
Μπορείτε να σταθεροποιήσετε τα κοχύλια κάνοντας έναν κόμπο σε αυτό το σημείο αρκετές φορές.

Για να κρεμάσετε μια τέτοια κουρτίνα ή μια παρόμοια διακοσμητική , θα χρειαστείτε ένα ξύλινο πηχάκι (θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα ξυλείας) ή ένα θαλασσινό ξύλο, ένα λεπτό κορμό / κλαδί κλπ.

Βιδώστε στο πλέγμα / το ξύλο τα ειδικά στρογγυλά άγκιστρα (τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με έγχρωμα εργαλεία κ.λπ.) που δεν χρειάζεται να τρυπήσουν το ξύλο που πρέπει να τοποθετηθεί και σε κάθε ένα συνδέστε σφιχτά από μια σειρά σχοινιών ή σχοινί με κοχύλια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης: 20 DIY Δημιουργίες από Κοχύλια

Εναλλακτικά, μπορείτε να τρυπήσετε το ξύλο όποτε το χρειαστείτε και να βγάλετε κάθε τρύπα – να διορθώσετε μια σειρά από κοχύλια ή απλά να δέσετε κάθε σειρά γύρω από το ξύλο σφιχτά.

Με τον ίδιο τρόπο, αντί για μια μεγάλη παρόμοια κατασκευή, θα κάνετε μικρότερες διακοσμητικές γιρλάντες με κοχύλια και σχοινιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εποχιακές καλοκαιρινές διακοσμήσεις που κρέμονται οπουδήποτε στο σπίτι ή σε εξωτερικούς χώρους και στις οποίες, φυσικά, κουρτίνες, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα είδη αντικειμένων όπως κοχύλια, φύκια, χάντρες κλπ. εκτός από τα κοχύλια.

Για οποιοδήποτε τύπο κατασκευής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κοχύλι που μπορείτε να μαζέψετε και να περάσετε με ένα προστατευτικό – γυαλιστικό βερνίκι που θα φωτίζει τα χρώματα τους ή φυσικά διακοσμητικά κοχύλια θα βρείτε σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία μεγέθη, σχήματα και χρώματα σε καταστήματα με διακοσμητικά εποχιακά είδη.

Δείτε επίσης: 45 εκπληκτικές ιδέες για κηροπήγια και φαναράκια απο κοχύλια, όστρακα και θαλασσινά!

φωτ: mydesiredhome

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Πώς να φτιάξεις το πιο τέλειο σπυρωτό ρύζι για να απογειώσεις το πιάτο σου

Να τι κάνει η αγάπη στο σώμα μας σύμφωνα με την επιστήμη