in , , , , ,

8 μοναδικές ιδέες για να ανανεώσεις τις κουρτίνες σου

Οι κουρτίνες αποτελούν το σημαντικότερο, ίσως, κομμάτι του σπιτιού. Δίνουν στο χώρο χρώμα και στυλ. Συχνά βέβαια τις βαριόμαστε και θέλουμε να τις ανανεώσουμε.

Αντί λοιπόν να τις πετάξουμε και να αγοράσουμε καινούριες, μπορούμε να τις ανανεώσουμε προσθέτοντας τη δική μας πινελιά.

Δείτε επίσης: Πιάστρες για τις κουρτίνες απο πλαστικό δοχείο και νήμα!

1.Πρόσθεσε φούντες

Πλέον στην αγορά υπάρχουν έτοιμα φουντάκια που μπορείς να αγοράσεις και να ράψεις ή ακόμα και τρέσες με φούντες και κρόσσια, αν θες να βάλεις περιμετρικά σε όλη την κουρτίνα.

2. Φτιάξε χρωματιστές ρίγες

Απλή και εύκολη λύση! Χρησιμοποίησε ό,τι χρώμα θες (αρκεί να μην ξεβάφει στο πλύσιμο) και ακολούθησε την τεχνική που κάνουμε και στους τοίχους: βάλε ταινία, φτιάξε τη ρίγα, ξεκολλάς και έτοιμο!

3. Κάνε όμπρε το κάτω μέρος

Τις βλέπεις συνέχεια στα περιοδικά και ζηλεύεις; Είναι τόσο απλό να τις φτιάξεις. Παίρνεις χρώμα για ύφασμα στην απόχρωση που σου αρέσει, βουτάς μόνο το κάτω μέρος της κουρτίνας και είναι έτοιμη!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

4. Στένσιλ

Δώσε άλλη όψη στις μονότονες κουρτίνες σου με απλά στένσιλ. Διάλεξε το σχέδιο που σου αρέσει, βάλτο πάνω στο σημείο της κουρτίνας που θέλεις να αλλάξεις, βούτα το πινέλο σου ή το ρολό σου σε βαφή για υφάσματα και ιδού!

5. Χρυσό τελείωμα

Αν είσαι λάτρης του κλασικού, στο εμπόριο θα βρεις μεταλλικά φύλλα σε διάφορα χρώματα, που μπορείς να εφαρμόσεις στο πάνω μέρος της κουρτίνας και να αλλάξεις τελείως την εμφάνισή της.

Δείτε επίσης: 30 υπέροχες ιδέες για κουρτίνες κουζίνας

6. Φτιάξε μεγάλες οριζόντιες ρίγες

Αν έχεις περισσευούμενο ύφασμα ή θες να συνδυάσεις δύο κουρτίνες, σου έχουμε τον τρόπο. Κόψε οριζόντιες λωρίδες και ράψτες πάνω στις κουρτίνες σου δημιουργώντας υπέροχες διχρωμίες!

7. Τεχνική βαφής Shibori

Μια υπέροχη ιαπωνική τεχνική και πολύ εύκολη στη χρήση της. Απλά διπλώνουμε την κουρτίνα άτσαλα, πιάνοντάς τη σε διάφορα σημεία με λαστιχάκια. Βουτάμε στη βαφή και αφήνουμε να στεγνώσει. Αφαιρούμε τα λάστιχα και η κουρτίνα μας έχει μοναδικά σχέδια!

9. Πομ Πομ

Και για το τέλος λατρεμένα και παιχνιδιάρικα πομ πομ. Μπορείτε να τα βάλετε στο τελείωμα, να κρέμονται από πάνω ή ακόμα και να τα κολλήσετε γύρω γύρω. Αν θέλετε να τα φτιάξετε μόνοι σας, εδώ θα βρείτε τον τρόπο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Ιδέες για ethnic διακόσμηση με ψάθινα αντικείμενα

To ιδανικό κούρεμα για γυναίκες άνω των 40