in , , , , , , , ,

45 καταπληκτικές ιδέες για έπιπλα από ανακυκλωμένα υλικά!

Ποτέ δεν είχε νόημα να πούμε “τίποτα δεν αναδημιουργείται, αλλά μεταμορφώνεται πάντα” μέχρι σήμερα. Σε μια εποχή που η σημασία της βιωσιμότητας είναι απαραίτητη, τα έργα DIY – που γίνονται από εσάς, δηλαδή – γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένα. Ταιριάζουν στο σπίτι, το γραφείο , τον κήπο, αφορούν διακοσμητικά αντικείμενα κτλ.

Δείτε επίσης: DIY Έπιπλα από κομμάτια παλιών επίπλων!

Το καλύτερο πράγμα για τα έπιπλα από ανακυκλωμένα υλικά στο ντεκόρ είναι ότι ένα μεταμορφωμένο κομμάτι είναι κάτι μοναδικό, πρωτότυπο και εξατομικευμένο. Αν είναι ένα παλιό κομμάτι ακόμα καλύτερα. Θα φέρει μια ιστορία πίσω από όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει.

Επιπλέον, όταν ανακυκλώνετε ένα έπιπλο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα καινούριο, εξοικονομώντας σας χρήματα και αποφεύγοντας να πετάξετε έπιπλα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ακόμα και για μια νέα λειτουργία. Δηλαδή, εδώ, η οικονομία, η δημιουργικότητα και η βιωσιμότητα πηγαίνουν χέρι-χέρι.

Από πού να αρχίσω;
Δεν υπάρχει κανόνας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ντουλάπι, ένα συρτάρι ή κομοδίνο, ακόμα και ένα τραπέζι. Τα ανακυκλωμένα έπιπλα μπορούν επίσης να σχεδιαστούν για διάφορα περιβάλλοντα σπιτιού όπως κουζίνα, μπάνιο, καθιστικό, παιδικό δωμάτιο και γραφείο.

Δείτε επίσης: 10 DIY Έπιπλα με Πόδια σε Σχήμα Χ

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μέσω υλικών που πετιούνται από τη βιομηχανία και το εμπόριο, είναι επίσης δυνατό να βρεθούν πολύ ενδιαφέροντα έπιπλα. Αυτή είναι η περίπτωση για παλέτες, για παράδειγμα. Πολύ συχνά χρησιμοποιούμενες σε υπόστεγα και μεταφορείς, οι παλέτες καταλήγουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, στον κάδο απορριμμάτων.

Ωστόσο, με καλή επεξεργασία ξύλου και καλό τρίψιμο, οι παλέτες μπορούν να αποδειχθούν υπερσύγχρονα και ανθεκτικά έπιπλα όπως καναπέδες, κρεβάτια, ντουλάπια και ακόμη και τραπέζια. Δείτε μερικές ακόμη προτάσεις για υλικά για την κατασκευή ανακυκλωμένων επίπλων στις παρακάτω εικόνες.

Δείτε επίσης: 26 μοναδικές ιδέες για να αναπαλαιώσετε παλιά έπιπλα

φωτ: mydesiredhome

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Πώς να βάψετε υφάσματα, μπλουζάκια, μαξιλαροθήκες απλά με λουλούδια!

Πώς να φτιάξεις το πιο τέλειο σπυρωτό ρύζι για να απογειώσεις το πιάτο σου