in , , , , ,

10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν αν σκέφτεστε την ανακαίνιση

Για οποιαδήποτε οικογένεια, μια ανακαίνιση είναι ένα τεράστιο γεγονός που απαιτεί πολλή προετοιμασία. Δυστυχώς, δεν μπορείτε πάντα να αποφύγετε λάθη κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης διαδικασίας. Και παρόλο που πολλά πράγματα μπορούν να καθοριστούν κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης, υπάρχουν και άλλα προβλήματα που τα βρίσκεται μπροστά σας μόνο μερικούς μήνες ή και χρόνια αργότερα. Και μπορεί να χρειαστούν πολλά χρήματα, χρόνος και προσπάθεια για να τα διορθώσετε.

Εμείς θα σας βοηθήσουμε να μάθετε από λάθη που έκαναν άλλοι πριν από εσάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συντάξει τις χειρότερες ιδέες που πρέπει σίγουρα να αποφύγετε, ενώ μπορείτε ακόμα.

1. Ντουζιέρα

Όχι, δεν πιστεύουμε ότι οι ντουσιέρες είναι γενικά κακή ιδέα. Περισσότερο από αυτό, υπάρχουν καταστάσεις όπου ένα ντους είναι πραγματικά η μόνη επιλογή. Ωστόσο, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια μπανιέρα αν ζείτε με παιδιά ή ζώα. Φυσικά, μπορείτε να τα πλύνετε το καθένα σε μια ντουσιέρα, αλλά στην περίπτωση αυτή υπάρχει η πιθανότητα να πλημμυρίσετε ολόκληρο το μπάνιο. Και δεν είναι καθόλου βολικό.

Εκτός αυτού, πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονται για την δυσκολία να καθαρίσουν την καμπίνα τόσο εσωτεριά όσο και εξωτερικά. Οι καμπίνες δεν έχουν πολύ χώρο και συχνά πρέπει να φτιαχτούν στα μέτρα σας, εκτός αν αγοράσετε ένα πολύ ακριβό μοντέλο.

Με την ευκαιρία, όταν επιλέγετε μια μπανιέρα, δώστε προσοχή στο σχήμα της. Στην ιδανική περίπτωση, ο πυθμένας δεν πρέπει να είναι παράλληλος προς το πάτωμα, πρέπει να είναι στραμμένος προς την αποχέτευση. Στη συνέχεια, το νερό θα τρέχει φυσικά, και θα χρειάζεστε λιγότερο χρόνο καθαρισμού.

2. Ψηφιδωτό πλακάκι στην κουζίνα

Τα ψηφιδωτά είναι μια όμορφη διακόσμηση για την κουζίνα. Αλλά σίγουρα δεν είναι πολύ πρακτικά. Το θέμα είναι ότι λίπος και άλλες βρωμιές θα λεκιάζουν τις περιοχές μεταξύ των πλακιδίων και θα σας πάρει πολύ χρόνο για να το καθαρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε αντί να καθαρίζετε τον τοίχο κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τα μάτια της κουζίνας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι άνθρωποι που έχουν τα προβλήματα αυτά συστήνουν τη χρήση μεγαλύτερων πλακιδίων αντί για ψηφιδωτά. Επίσης, μην αγοράζετε ματ πλακίδια: θα πρέπει να τα καθαρίζετε ακόμα πιο συχνά.

Δείτε επίσης: 15 κόλπα για να έχετε ένα «σαν το Pinterest» σπίτι

3. Έλλειψη πριζών

Στα πρώιμα στάδια της ανακαίνισης, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πού θα σιδερώσετε ρούχα, ή πού θα πάει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και πού θα φορτίζετε συχνά το τηλέφωνό σας. Έτσι, αυτό το πρόβλημα πιθανότατα θα εμφανιστεί αργότερα και μόνο μια δεύτερη ανακαίνιση θα το λύσει. Έτσι, υπάρχει μόνο μία συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε: να εκτιμήσετε τις ανάγκες σας και τις συνήθειες σας και να σχεδιάσετε το μελλοντικό σας δωμάτιο, ενώ σκέφτεστε για όλα τα σημεία παροχής ρεύματος που μπορεί να χρειαστείτε. Φυσικά, ένα καλώδιο επέκτασης μπορεί να λύσει ορισμένα προβλήματα, αλλά δεν είναι το πιο κομψό πράγμα εμφανισιακά.

4. Έλλειψη ηχομόνωσης

Το πάχος των τοίχων στις νέες πολυκατοικίες είναι πάντα ένα μυστήριο. Όταν αγοράζετε ένα παλιό διαμέρισμα, μπορείτε να ελέγξετε πόσο μπορείτε να ακούσετε τους γείτονές σας και αν το κτίριο έχει μόλις κατασκευαστεί, δεν υπάρχει τρόπος να το ελέγξετε εκ των προτέρων. Έτσι, αν δεν έχετε καλή ηχομόνωση, θα ακούσετε κάθε ήχο που κάνουν οι γείτονές σας (μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται ακόμη και για το ότι τα τηλέφωνα που κουδουνίζουν σε άλλα διαμερίσματα διακόπτουν τον ύπνο τους). Επομένως, μην ξεχνάτε για την ηχομόνωση όταν σχεδιάζετε την ανακαίνισή σας. Είναι ακριβό, αλλά αξίζει εντελώς τα χρήματα.

5. Αποφύγετε σκούρα πλακάκια στο μπάνιο

Οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει σκούρα πλακάκια συχνά παραπονιούνται ότι ακόμη και η παραμικρή βρωμιά είναι ορατή σε αυτά πολύ καθαρά. Η σκόνη και οι τρίχες των ζώων θα σας ενοχλούν όλη την ώρα, γι ‘αυτό θα πρέπει να τα καθαρίζετε αρκετές φορές την ημέρα.

Πολλά εξαρτώνται από την ποιότητα του νερού της βρύσης σας. Μπορεί επίσης να αφήσει λεκέδες στο πάτωμα κάθε φορά που το πλένετε. Ναι, τα ανοχτόχρωμα πλακάκια θα έχουν επίσης λεκέδες, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να τα παρατηρήσετε.

Δείτε επίσης: Ανακαίνιση μικρής κουζίνας! 12 ιδέες πριν και μετά!

6. Ανοίχτοχρωμα πλακάκια για την κουζίνα

Τα πλακάκια που μοιάζουν με φυσικά υλικά είναι ωραία. Και ένα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι μπορούν να κρύψουν τη βρωμιά. Αλλά αυτό είναι επίσης ένα μειονέκτημα: μικρά κομμάτια βρωμιάς είναι δύσκολο να τα παρατηρήσετε ή μπορεί να τα συγχέουμε με το σχέδιο και να περάσετε πολύ χρόνο προσπαθώντας να καθαρίσετε κάτι που δεν είναι ούτε βρωμιά! Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι προτείνουν την επιλογή ελαφρύτερων υφών, όπως το μάρμαρο.

Με την ευκαιρία, αυτό δεν λειτουργεί μόνο για το πάτωμα, αλλά και για τα έπιπλα κουζίνας. Ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου λένε ότι οι λευκοί πάγκοι βοηθούν να διατηρηθούν καθαροί: ακόμη και οι μικρότεροι λεκέδες εμφανίζονται αμέσως, ώστε να μπορείτε να τους παρατηρήσετε και να τους αφαιρέσετε.

7. Μη επαρκές φως στο μπάνιο

Οι γυναίκες γνωρίζουν ότι όταν πρόκειται για μακιγιάζ, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αρκετό φως. Και η έλλειψη φωτός προκαλεί επίσης μεγαλύτερη πίεση στα μάτια σας. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετούς μικρούς λαμπτήρες πάνω από το νιπτήρα. Οι λαμπτήρες LED στους καθρέφτες χρησιμοποιούν πολύ λιγότερη ενέργεια.

Και μην ξεχάσετε να βάλετε τις ηλεκτρικές συσκευές στο μπάνιο. Αυτό θα κάνει το δωμάτιο πιο λειτουργικό και ασφαλές.

8. Mη τσιγκουνευτείτε τα υλικά

Όλοι όσοι έχουν κάνει ανακαίνιση στο διαμέρισμά τους συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να κάνουμε λιγότερα και να επικεντρωθούμε στην ποιότητα. Και έχουν δίκιο. Μερικές φορές, όταν θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, επιλέγουμε υλικά χαμηλής ποιότητας και 3 χρόνια αργότερα, το διαμέρισμα μοιάζει να μην ανακαινίστηκε. Έτσι, σκεφτείτε μακροπρόθεσμα. Φυσικά, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να σώσετε. Αλλά παράθυρα, επενδύσεις δαπέδων και σωλήνες πρέπει να αγοράζονται με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Είναι σημαντικό να καταρτίσουμε έναν κατάλογο προτεραιοτήτων. Αν δεν έχετε πολλά χρήματα, επανεξετάστε κάτι: ίσως μπορείτε να καθυστερήσετε ή να μειώσετε ορισμένα πράγματα, αλλά τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε δύο φορές.

9. Ενιαίο σαλόνι και κουζίνα

Όταν αποφασίσατε να κάνετε την κουζίνα και το σαλόνι σε ένα δωμάτιο, λάβετε υπόψη ορισμένα πράγματα: πόσα άτομα ζουν στο διαμέρισμα, ποιο είναι το πρόγραμμά τους και ούτω καθεξής. Ένα στούντιο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα ζευγάρι που δεν έχει παιδιά. Αλλά αν υπάρχει μια μεγάλη οικογένεια, αυτό δεν είναι μια καλή λύση.

Δείτε επίσης: Ιδέες διακόσμησης και ανακαίνισης του υπνοδωματίου σας!

10. Προσοχή στην ενδοδαπέδια θέρμανση

Αυτό είναι ένα δημοφιλές λάθος που σας κάνει να πληρώσετε πολλά περισσότερα χρήματα που χρειάζεστε: πρώτα, όταν εγκαθιστάτε το σύστημα θέρμανσης και το δεύτερο είναι όταν πληρώνετε για την ηλεκτρική ενέργεια. Πριν να βάλετε την ενδοδαπέδια θέρμανση, σκεφτείτε πού θα βάλετε τα έπιπλα και μην τοποθετείτε τη θέρμανση σε αυτά τα σημεία. Αυτό φαίνεται σαν μια προφανή συμβουλή, αλλά πολλοί άνθρωποι το ξεχνούν αυτό.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

6 πεντανόστιμα γλυκά για δίαιτα

Μετατροπές υλικών