in , , , , , ,

Πώς να φτιάξετε μια ψησταριά από παλιούς θερμοσίφωνες

Τα υλικά που χρειάζεστε και βήμα βήμα η παρασκευή της

Παραμένουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας, που είναι, «δεν πετάμε τίποτα, που μπορεί να μας φανεί κάπου αλλού χρήσιμο».

Ετσι, ανακυκλώνουμε τα υλικά, προστατεύουμε το περιβάλλον, τα δίνουμε μία νέα… ζωή και αξία, απολαμβάνουμε τη χαρά της δημιουργίας και της μοναδικότητας αυτού του οποίου κατασκευάσαμε και φυσικά της χρησιμότητάς του.

Πως θα σας φαινόταν λοιπόν να μην προβληματίζεστε για το που θα ξεφορτωθείτε τον παλιό σας θερμοσίφωνα, αλλά να τον μετατρέψετε σε μία υπέροχη ψησταριά, που θα ψήνετε τα κρεατικά σας και ότι άλλο θέλετε μαζί με την οικογένεια και την παρέα σας;

Δείτε επίσης:Φτιάξτε ένα μπάρμπεκιου στην αυλή ή τον κήπο σας!

Ομολογουμένως είναι μία πολύ καλή ιδέα, την οποία και μπορείτε εύκολα να υιοθετήσετε, αρκεί να βρείτε έναν παλιό θερμοσίφωνα, να έχετε όρεξη και μεράκι, φυσικά κάποιες γνώσεις ηλεκτροσυγκόλλησης, ή κάποιο φίλο ή γνωστό που ασχολείται με αυτό, και πολύ φαντασία.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πως μπορείτε να μετατρέψετε το δικό σας θερμοσίφωνα σε ψησταριά και να βάλετε τη δική σας ταυτότητα, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

ΥΛΙΚΑ
1 παλιός θερμοσίφωνας
4 σίδερα για πόδια (το μήκος ποικίλει ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να δώσουμε στην ψησταριά μας, συνήθως κυμαίνεται από 0,80 εκατοστά έως 1 μέτρο)
4 σιδερόβεργες για την κατασκευή της σχάρας (δεκαράκι σίδερο)
2 ρόδες + βίδες
2 μεντεσέδες
2 σιδεροσωλήνες για χερούλια
1 λαμαρίνα (Προαιρετικά)
Ηλεκτροσυγκόλληση
Ηλεκτρόδια
Ηλεκτρικό δράπανο
1 κουτί μπογιά (ότι χρώμα θέλουμε)
1 πινέλο
Γυαλόχαρτο
1 μέτρο
1 μολύβι
1 σφυρί
Γάντια

Τι κάνουμε

1. Φοράμε τα γάντια μας και με πολύ προσοχή, αρχικά, αφαιρούμε το εξωτερικό κάλυμμα του θερμοσίφωνα και μένει το εσωτερικό του (χτυπάμε με ένα σφυρί τα πριτσίνια και το βγάζουμε). Στη συνέχεια, κόβουμε το θερμοσίφωνα στη μέση και αφαιρούμε ότι περιττό υπάρχει (αντιστάσεις, πλαστικά μέρη κτλ). Το ένα κομμάτι θα το χρησιμοποιούμε για την ψησταριά (εκεί που θα τοποθετούμε τα κάρβουνα) και το άλλο μισό θα το χρησιμοποιούμε για καπάκι.

2. Στο μέρος, που θα χρησιμοποιήσουμε για ψησταριά, κολλάμε με ηλεκτροσυγκόλληση τους μεντεσέδες σε κάθε γωνία, εκεί όπου αργότερα θα «κουμπώσουμε» το καπάκι. Με τον ίδιο τρόπο, κολλάμε αντίστοιχα και τους μεντεσέδες στο καπάκι μας. Σ’ αυτό το σημείο, αν θέλουμε με ένα κομματάκι σιδερόβεργα (το κολλάμε επίσης) δημιουργούμε ένα χερούλι, ώστε να την ανοίγουμε με ευκολία.

3. Ηρθε η ώρα για να μπουν τα πόδια μας. Κολλάμε τα τέσσερα σίδερα στις τέσσερις άκρες του θερμοσίφωνα, αφού προηγουμένως φυσικά έχουμε φροντίσει να είναι στις ίδιες διαστάσεις. Στη συνέχεια, κολλάμε αν θέλουμε τη λαμαρίνα μας ανάμεσα στα πόδια, ώστε αργότερα να μας διευκολύνει για να τοποθετούμε εκεί σκεύη, ταψιά, υλικά κτλ. Αρχικά, μετράμε το χώρο που έχουμε εσωτερικά στις τέσσερις γωνίες και αντιστοίχως κόβουμε τη λαμαρίνα και την κολλάμε.

4. Συνεχίζουμε με τις ρόδες μας που θα μπουν στη μία πλευρά της ψησταριάς και θα μας βοηθήσουν να τη μετακινούμε χωρίς δυσκολία όπου θέλουμε. Αφού κολλήσαμε τον άξονα στο κάτω μέρος των δύο ποδιών, στη συνέχεια βιδώσαμε τις ρόδες. Από την άλλη πλευρά, στο πάνω μέρος κολλήσαμε τα χερούλια για να μπορούμε να τη μεταφέρουμε.

5. Τώρα θα κάνουμε τη σχάρα. Χρησιμοποιούμε τις σιδερόβεργες, μετρώντας αρχικά κατά μήκος το θερμοσίφωνα. Χαράζουμε την ψησταριά σε τέσσερα σημεία για να πατάει η σχάρα στο χώρο, όπου θα μπαίνουν τα κάρβουνα και κόβουμε σε ίσες διαστάσεις τις σιδερόβεργες. Παράλληλα, κάνουμε τρύπες με το ηλεκτρικό δράπανο εμπρός και πίσω από την ψησταριά για να γίνετε καλύτερη καύση. Αν θέλουμε, δημιουργούμε και δύο χερούλια στις δύο άκρες της σχάρας ώστε να την σηκώνουμε με περισσότερη ευκολία για να τοποθετούμε από κάτω τα κάρβουνα μας.

6. Τρίβουμε το θερμοσίφωνα με ένα γυαλόχαρτο και στη συνέχεια βάφουμε τα μέρη που θέλουμε. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε χρώμα που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες. Όταν στεγνώσει, «κουμπώνουμε» το καπάκι και η ψησταριά μας είναι έτοιμη!

EXTRA TIPS

*Αν θέλετε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε σχέδιο έξω, μπορείτε φυσικά να το κάνετε. Όπως στην ψησταριά της φωτογραφίας, που ήταν αφιερωμένη στον ΠΑΟΚ και στην κατάκτηση του νταμπλ (πρωτάθλημα – κύπελλο). Τα γράμματα σχεδιάστηκαν με ηλεκτροσυγκόλληση γαζί.

*Μην τρομάξετε με τα εσωτερικά κομμάτια του θερμοσίφωνα (δείτε εσωτερικά το καπάκι). Αφαιρέστε όσα μπορείτε και τα υπόλοιπα θα φύγουν από μόνα τους, όταν θα «κάψει» η ψησταριά.

*Κάτι άλλο που θα πρέπει σίγουρα να προσέξετε, ειδικά, αν πρώτη φορά ασχοληθείτε είναι οι αποστάσεις. Πάρτε πρώτα μέτρα και σημειώστε που θα κάνετε τρύπες με ένα μολυβάκι.

Διαβάστε επίσης Συμπλήρωσε Αντιψυκτικό Υγρό στον Ηλιακό Θερμοσίφωνα σε 6 Εύκολα Βήματα!

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο ή μεγαλύτερο θερμοσίφωνα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχει.

*Οσον αφορά το κόστος των υλικών για τη συγκεκριμένη ψησταριά, βγήκε περίπου στα 40 ευρώ, πλην του εξοπλισμού της ηλεκτροσυγκόλλησης, που πρέπει κάποιος φυσικά να διαθέτει και να έχει γνώσεις για τη χρησιμοποίησή του, διαφορετικά θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον επαγγελματία.

Καλή σας επιτυχία!

via life-events

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.2 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Πως να βάψεις το ύφασμα από τα έπιπλα σου

Τα 3 ζώδια του ζωδιακού που μπορούν και διαισθάνονται τα άσχημα νέα πριν συμβούν