in , , , , , ,

H σωστή στάση ύπνου ανάλογα με τον πόνο που νιώθετε στην πλάτη σας

Οι πιθανότητες είναι εναντίον σας. Περίπου το 80% του πληθυσμού θα υποφέρει από πόνο στην πλάτη τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Είτε σας συμβαίνει τώρα είτε θέλετε να το προλάβετε να ξέρετε ότι μια εύκολη λύση είναι άμεσα διαθέσιμη: Μπορείτε να αλλάξετε τη στάση του ύπνου σας για να αντιμετωπίσετε τον τύπο του πόνου που έχετε.

Εμείς σας ετοιμάσαμε έναν απλό οδηγό που θα σας δείξει πώς να δοκιμάσετε διαφορετικές θέσεις ύπνου ανάλογα με τον πόνο στην πλάτη σας.

1.Πόνος στον αυχένα και στο πάνω μέρος της πλάτης

Ο ύπνος ανάσκελα κατανέμει το βάρος σας ομοιόμορφα σε κάθε μέρος του σώματός σας. Με αυτόν τον τρόπο, ασκείτε λιγότερη πίεση σε τοπικές περιοχές όπως ο λαιμός και η άνω πλάτη. Λειτουργεί επίσης για την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και των εσωτερικών οργάνων. Το τέχνασμα είναι να προσθέσετε ένα μαξιλάρι για να στηρίξει το λαιμό σας και ένα άλλο για να στηρίξετε τα γόνατά σας, αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φυσική καμπύλη στη σπονδυλική σας στήλη.

2.Πόνος κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης

Αυτή είναι μια καλή στάση ύπνου για τους ανθρώπους που συνήθως κοιμούνται μπρούμυτα και είναι δύσκολο να κοιμηθούν σε οποιαδήποτε άλλη θέση. Προσθέστε ένα μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά και το πάνω μέρος της λεκάνης σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι λεπτό. Ως αποτέλεσμα, θα είστε σε θέση να κοιμηθείτε, ενώ η υποστήριξη του μαξιλαριού κάτω από την κοιλιά σας μειώνει την πίεση στην πλάτη σας. Δε βλέπετε αποτέλεσμα? Δοκιμάστε να αφαιρέσετε το μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας.

Δείτε επίσης: Το Μυστικό Για Λευκά Μαξιλάρια Επιτέλους! Και Φαίνεται Τόσο Απλό!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

3. Πόνος στη μέση

Όταν κοιμάστε στο πλάι, πιέζετε τη σπονδυλική σας στήλη σε μια μη φυσιολογική θέση, προσθέτοντας επιπλέον βάρος για τη μέση σας. Είναι καλύτερο να κάμψετε τα γόνατά σας ελαφρώς προς τα πάνω και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύετε τη μέση και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φυσική καμπυλότητα μέχρι να ξυπνήσετε.

4. Οσφυϊκός πόνος

Εάν πάσχετε από πόνο στην οσφυϊκή περιοχή που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλάτης σας, ο ύπνος σε μια κλίση μπορεί να σας βοηθήσει. Βάλτε μερικά μαξιλάρια πίσω από την πλάτη και το λαιμό σας για να δημιουργήσετε αρκετή υποστήριξη για να προσαρμόσετε τη φυσική καμπυλότητα. Για περισσότερη άνεση, τοποθετήστε περισσότερα μαξιλάρια κάτω από τα γόνατα και τα πόδια σας.

5. Τεντωμένα νεύρα

Εάν ένας από τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης σας έχει μετατοπιστεί από την φυσική του θέση, θα αισθανθείτε πόνο. Δοκιμάστε αυτή τη θέση που σας επιτρέπει να διευρύνετε το διάστημα μεταξύ κάθε σπονδύλου και να μετακινηθεί στην αρχική του θέση. Η κάμψη του κορμού σας έτσι θα διευκολύνει την πίεση πάνω στους σπονδύλους και τα νεύρα σας, ανακουφίζοντας τον πόνο σας από την πλάτη σας.

Η αλλαγή στη στάση του ύπνου ίσως να είναι δύσκολη στην αρχή.

Μπορεί να νομίζετε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξετε τον τρόπο που κοιμάστε εδώ και χρόνια, και είναι, αλλά μόνο τις πρώτες νύχτες. Μόλις ξυπνήσετε χωρίς πόνο και ξεκουραστείτε, θα είστε σίγουροι ότι έχετε βρει μια νέα θέση ύπνου και δεν θα την αλλάξετε για τίποτα. Εάν δεν είστε σίγουροι ποια είναι η καλύτερη επιλογή, κάντε το εξής: επιλέξτε μια από τις παραπάνω στάσεις που πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της πλάτης σας και δοκιμάστε το για μερικές νύχτες. Δείτε ποιος σας βοηθάει περισσότερο.

φωτ.: /brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

10 φανταστικές χρήσεις της μπύρας που πιθανότατα δεν γνωρίζατε

Το σαλόνι της Μόνικα από τα “Φιλαράκια” στο σπίτι σου με έπιπλα ΙΚΕΑ