in , , , , , ,

5 κακές συνήθειες στο μπάνιο που μπορεί να σε βλάψουν

Όλοι κάνουμε ασυναίσθητα κάποια πράγματα στην καθημερινή ρουτίνα στο μπάνιο μας.

κακές συνήθειες στο μπάνιο που μπορεί να σε βλάψουν.

Κάποια από αυτά μπορεί να αποδειχθούν πολύ επιβαρυντικά για την υγεία μας και ίσως να μην τα έχουμε σκεφτεί καν.

Ποιες είναι οι κακές συνήθειες στο μπάνιο που μπορεί να σε βλάψουν

1.Αφήνουμε τα είδη μακιγιάζ (πινέλα, ανοιχτά μέικ απ και ρουζ κτλ) πάνω στο πάγκο

Πολλές φορές πάνω στη βιασύνη μας ξεχνάμε τα είδη που χρησιμοποιούμε για μακιγιάζ πάνω στο πάγκο ή τα αποθηκεύουμε εξαρχής εκεί για λόγους ευκολίας. Όμως, αυτό κρύβει ιδιαίτερους κινδύνους γιατί πάνω στον πάγκο αναπτύσσονται βακτήρια που μπορεί να μεταφερθούν σε αυτά. Το ιδανικό είναι να τα αποθηκεύουμε σε συρτάρια ή προστατευμένα σε κλειστά κουτιά.

2. Αλλαγή στις πετσέτες

Εννοείται, ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε να αλλάζουμε τις πετσέτες, ειδικά αυτές που χρησιμοποιούνται και από τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού. Οι πετσέτες των χεριών και του προσώπου, αν χρησιμοποιούνται και από άλλα άτομα, πρέπει να αλλάζονται κάθε 2-3 μέρες, ενώ οι πετσέτες του σώματος, εφόσον χρησιμοποιούνται μόνο από εμάς, κάθε 4-5 μέρες.

3. Σωστή θέση οδοντόβουρτσας

Οι οδοντόβουρτσες πρέπει να τοποθετούνται όρθιες με το βουρτσάκι προς τα πάνω για να στεγνώνουν και φυσικά, αν είναι σε βαζάκι με άλλες, να μην ακουμπούν η μία πάνω στην άλλη.

4. Πλύσιμο κουρτίνας μπάνιου

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κουρτίνα δεν πρέπει να πλένεται τόσο συχνά, αφού καθημερινά πέφτει πάνω νερό. Λάθος! Οι περισσότερες κουρτίνες πλένονται στο πλυντήριο, οπότε καλό είναι να τις πλένουμε κάθε 15 μέρες. Αν τις αφήνουμε ως έχει, το νερό από το ντους στεγνώνει πάνω δημιουργώντας μούχλα και δυσάρεστες μυρωδιές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης: Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες μούχλας από τις κουρτίνες του μπάνιου

5. Σαπούνι χεριών

Αν χρησιμοποιείτε σαπούνι πλάκα, κι όχι υγρό σαπούνι, καλό είναι να το τοποθετείτε σε πιατάκι με τρυπούλες, ώστε να τρέχει το νερό μετά τη χρήση και να στραγγίζει. Διαφορετικά, δημιουργούνται και πάλι βακτήρια, που θα μεταφερθούν στα χέρια μας στην επόμενη χρήση.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Το σαλόνι της Μόνικα από τα “Φιλαράκια” στο σπίτι σου με έπιπλα ΙΚΕΑ

Διακοσμητικά πηγάδια από παλιά λάστιχα!