in , , , , , , ,

Κατασκευή από αλατοζύμη και πλαστικό μπουκάλι. Συνταγή αλατοζύμης για κατασκευές.

Κατασκευή από αλατοζύμη και πλαστικό μπουκάλι. Συνταγή αλατοζύμης για κατασκευές.

Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευές από ζύμη αλατιού κερδίζουν έδαφος και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Αυτό που ίσως αρκετοί δε γνωρίζουν, είναι ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε μόνοι μας αυτές τις κατασκευές. Παρακάτω θα σας δείξουμε τη βασική συνταγή για την αλατοζύμη αλλά και τρόπους να τη χρωματίσετε.

Πώς να φτιάξουμε και να χρωματίσουμε αλατοζύμη

Για να φτιάξουμε αλατοζύμη και να τη χρωματίσουμε, θα χρησιμοποιήσουμε τα πιο απλά και φυσικά υλικά, που όλοι έχουμε σπίτι ή στον κήπο μας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να φτιάξετε Υποκατάστατα Πολυμερικού Πηλού με υλικά που έχετε στο σπίτι! 4 είδη πηλού!

Συνταγή για αλατοζύμη

  • 200γρ. αλάτι
  • 300γρ. αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλλα χειροτεχνίας αναμεμειγμένη με 125-150ml απιονισμένου νερού

Υλικά που μπορούμε να ζωγραφίσουμε τη ζύμη

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βατόμουρα και φράουλες

Βάζουμε μια γεμάτη χούφτα φράουλες ή βατόμουρα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και περιμένουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 20 λεπτά. Στο τέλος, θα έχει μείνει σχεδόν η μισή ποσότητα από την αρχική. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περνάμε από μια σίτα να φύγουν τυχόν κομματάκια φρούτου.

Ροδοπέταλα

Παίρνουμε τα πέταλα από έξι τριαντάφυλλα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και περνάμε από σίτα.

Κακάο

Προσθέτοντας κακάο στη ζύμη μας, δίνουμε ένα σοκολατένιο χρώμα.

Παντζάρι

Παίρνουμε ένα μεσαίου μεγέθους παντζάρι και το βράζουμε με ένα ποτήρι νερό για 10 λεπτά. Αφού κρυώσει, το περνάμε από σίτα.

Kουρκουμάς

Βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το αραιώνουμε με 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει, το περνάμε από σίτα.

Φλοιός από βελανιδιά

Παίρνουμε μια χούφτα φλούδες από δέντρο βελανιδιάς, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερού και βράζουμε για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει, σουρώνουμε με σίτα.

Επιπλεόν, μπορείτε να χρωματίσετε τις κατασκευές σας με χρώματα ζαχαροπλαστικής, ακρυλικά χρώματα ή τέμπερες. Να έχετε υπόψιν ότι το χρώμα αφού στεγνώσει δε θα φαίνεται τόσο πλούσιο, αλλά εάν το περάσετε με βερνίκι, τα χρώματα θα φαίνονται πιο φωτεινά.

Αλατοζύμη

Για να φτιάξουμε μια γάτα από τη ζύμη μας, αρχικά ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη. Εκτυπώνουμε το σχέδιο που μας αρέσει, το βάζουμε στη ζύμη και κόβουμε το περίγραμμα. Στη συνέχεια κολλάμε μάτια, μύτη, πόδια και σχεδιάζουμε με κάτι μυτερό τις λεπτομέρειες. Αφήνουμε 5-7 μέρες να στεγνώσει.

Αφού στεγνώσει, βάφουμε τη βάση με σκούρα καφέ τέμπερα. Μετά βουτάμε ένα σφουγγαράκι στο βασικό μας χρώμα-εδώ είναι μια απόχρωση ώχρας- και περνάμε πάνω από το καφέ. Με λευκό βάφουμε την ουρά, τα μάτια και τις πατούσες. Περνάμε 2 χέρια βερνίκι.

Διαβάστε επίσης Διακοσμητικές Κρεμάστρες με χαρτόνι-χαρτοπολτό-τσόφλια και αλατοζύμη!!

Κατασκευή από αλατοζύμη και πλαστικό μπουκάλι

Με την ζύμη και ένα χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χαριτωμένο αποθηκευτικό χώρο για τα σφουγγάρια σας και τα απορρυπαντικά σας, για το μπάνιο ή την κουζίνα.

Για δοχείο, θα χρειαστούμε ένα αρκετά πλατύ πλαστικό μπουκάλι. Κόβουμε ένα αρκετό μεγάλο κομμάτι από το πίσω μέρος. Λειαίνετε τις άκρες για να μην είναι αιχμηρές. Την επιφάνεια του μπουκαλιού θα τη διακοσμήσουμε με κομμάτια αλατοζύμης.

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε διάφορες κατασκευές με πηλό, τότε θα σας φανεί πολύ εύκολο να φτιάξετε ένα χαριτωμένο σπίτι πάνω στο δοχείο. Αφού στεγνώσει η ζύμη, μπορείτε να το βάψετε με ακρυλικά χρώματα και να το περάσετε με βερνίκι για να το προστατέψετε.

φωτ: delatsami

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Πώς να κάνετε τα θαμπά ποτήρια να λάμψουν ξανά

10 διατροφικές συνήθειες που κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν μεγαλύτερες σε ηλικία

10 διατροφικές συνήθειες που κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν μεγαλύτερες σε ηλικία