in , ,

8 προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος

Πιθανότατα να έχει συμβεί και σε εσάς. Προϊόντα ομορφιάς να κάνουν το δέρμα σας ξηρό σαν την έρημο της Σαχάρας και αποκαλούμενες μάσκες προσώπου που υπόσχονται ενυδάτωση να κάνουν το πρόσωπο σας πιο ξηρό από πριν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαλλαγείτε από κάθε προϊόν ομορφιάς που έχετε. Ίσως το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε τον τρόπο που τα χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα.

Το toftiaxa πρόθυμα μπορεί να σας ενημερώσει παρακάτω για τα πιο δημοφιλή και συχνά λάθη που κάνετε.

1. Χρησιμοποιείτε καθημερινά, μωρομάντηλα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.

wlooks/ shutterstock

Υπάρχει κάτι πιο βολικό; Σκουπίζετε το μακιγιάζ και τέλος. Αλλά τα μαντηλάκια δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλη την ώρα. Δεν καθαρίζουν το δέρμα αρκετά καλά. Και πιο βασικό από αυτό, είναι κατασκευασμένα από ένα τραχύ υλικό που προκαλεί ερεθισμό, ξηραίνει το δέρμα και το νιώθεις να τραβάει. Θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε μόνο όταν δεν έχετε πρόσβαση σε νερό και ένα καλό καθαριστικό σαπούνι. Για καθημερινή φροντίδα, πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικά καθαριστικά αφρού ή τζελ.

2. Πιστεύετε ότι το serum μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του

shaaanxoblogs

Οι οροί θα πρέπει να εφαρμόζονται πριν από τη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας. Και είναι καλύτερα να το κάνετε το βράδυ, ειδικά αν ο ορός περιέχει ρετινόλη. Αυτό θα επιτρέψει στο δέρμα να απορροφήσει πλήρως τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μια μάσκα προσώπου θα το κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικό. Το καλοκαίρι, τα πλούσια σε ρετινόλη προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μαζί με τα αντηλιακά, επειδή κάνουν το δέρμα πολύ ευαίσθητο στο φως του ήλιου και μπορούν να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα.

Διαβάστε επίσης 10 παράξενες θεραπείες ομορφιάς που χρησιμοποιούν οι διάσημοι στο Χόλιγουντ

3. Χρησιμοποιείτε στεγνά σφουγγαράκια για να απλώσετε το makeup

onedio

Τα περισσότερα σφουγγάρια ομορφιάς, πρέπει να είναι βρεγμένα. Όταν είναι στεγνά, “τρώνε” πάρα πολύ προϊόν ομορφιάς και δεν το απλώνουν ομοιόμορφα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

4. Δεν γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ concealer και corrector.

bodystatus

Πολλοί από εμάς συγχέουμε αυτά τα 2 προϊόντα ομορφιάς, οπότε ας το ξεκαθαρίσουμε: ένα concealer θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στην περιοχή κοντά στα μάτια και ένας corrector χρησιμοποιείται για να κρύψει τα ελαττώματα του δέρματος στο πρόσωπο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα concealer, θα πρέπει να ενυδατώσετε το δέρμα εκ των προτέρων. Ένας διορθωτής πρέπει να εφαρμόζεται με κινήσεις μασάζ – με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται πιο φυσικό στο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης Σπιτικές συνταγές ομορφιάς με καφέ

5. Χρησιμοποιείτε καθαριστικά προσώπου μόνο για να ξεπλύνετε το μακιγιάζ.

youtube

Τα καθαριστικά είναι πολύ πιο χρήσιμα αν δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την αφαίρεση μακιγιάζ το βράδυ αλλά και το πρωί. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να αφαιρέσετε το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και όλη τη βρωμιά και τον ιδρώτα που υπάρχει στο δέρμα σας από τον ύπνο κατα την διάρκεια της νύχτας.

6. Κρατάτε μια μάσκα όλη νύχτα ή την αφαιρείτε μόνο αφού στεγνώσει εντελώς.

depositphotos

Κάθε τύπος μάσκας προσώπου πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην αφήνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας νύχτα εκτός αν το λέει ο κατασκευαστής γιατί μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά δερματικά προβλήματα. Οι μάσκες του προσώπου πρέπει να αφαιρούνται πριν στεγνώσουν. Σε αντίθετη περίπτωση η μάσκα θα αρχίσει να απορροφά την υγρασία από το δέρμα και θα στεγνώσει. Το ίδιο ισχύει και για τις μάσκες πηλού και άργιλου – πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα παχύ στρώμα για να εξατμιστεί η υγρασία πιο αργά. Αφαιρέστε τις ενώ είναι ακόμα κολλώδεις.

7. Τρίβετε το πρόσωπο σας με λοσιόν που περιέχει οινόπνευμα.

shutterstock/ instagram

Διαφορετικές λοσιόν προσώπου έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Φυσικά, και τα συστατικά τους είναι διαφορετικά ανάλογα με τη λειτουργία του προϊόντος. Ωστόσο, οι περισσότερες λοσιόν περιέχουν οινόπνευμα και αν τις χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά, το δέρμα αρχίζει να παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα ως απάντηση στα επιθετικά χημικά. Επίσης, οι λοσιόν δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε ολόκληρο το πρόσωπο, αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές.

8. Δεν ξεπλένετε το τόνερ

shutterstock / plastichno

Το τόνερ μοιάζει με λοσιόν, με τη μόνη διαφορά ότι δεν περιέχει αλκοόλ. Περιέχει άλλα δραστικά συστατικά και όλη η βρωμιά που συλλέγουν θα παραμείνει στο πρόσωπο, εκτός εάν το πλύνετε με νερό.

Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να λάμψετε σε οποιαδήποτε κατάσταση και να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα ομορφιάς σας πιο σοφά. Ποια λάθη μακιγιάζ και φροντίδας δέρματος κάνετε εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε; Μοιραστείτε την πολύτιμη εμπειρία σας στα σχόλια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τέντες & Κιόσκια – Προτάσεις αγοράς

4 εύκολα και πολύ διασκεδαστικά σχέδια με το την παλάμη, για παιδιά