in , , , , ,

Φτιάξτε μοναδικά σουβέρ SteamPunk ψηφιδωτά

Φτιάξτε μοναδικά σουβέρ-SteamPunk ψηφιδωτά

Μας αρέσει να φτιάχνουμε ψηφιδωτά και ιδιαίτερα ψηφιδωτά με εποξική ρητίνη (ή υγρό γυαλί δύο συστατικών). Με τη χρήση ρητίνης αναδεικνύεται το σχέδιό σας και λάμπει περισσότερο. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν ρητίνη, μη φοβάστε. Είναι πολύ απλό, απλά αναμειγνύεις τα δύο συστατικά της. Και θα σας δείξουμε πώς.

Για να φτιάξουμε σουβέρ με την τεχνική της ρητίνης, πρέπει η βάση να έχει λίγο ύψος για να κρατήσει το υγρό γυαλί που θα βάλουμε. Έτσι, σκεφτήκαμε ως ιδανική λύση τα καπάκια από βάζα. Είναι και οικονομικά και το κατάλληλο μέγεθος για σουβέρ. Τα δικά μας τα βάψαμε με ασημί σπρέϋ μέσα και έξω.

Δείτε επίσης: Καπάκια από Βαζάκια: Υπέροχες Ιδέες για να τα Χρησιμοποιήσετε

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε το δικό μας ψηφιδωτό με μικρά κομμάτια γυαλιού, γρανάζια και άλλα μεταλλικά στοιχεία. Απλώς τα κολλήσαμε στο καπάκι με υγρή κόλλα (μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και σιλικόνη). Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάθε σουβέρ λίγο διαφορετικό από το άλλο.

Εποξική ρητίνη θα βρείτε σε πολλά καταστήματα. Αποτελείται από δύο μέρη: υγρό γυαλί και σκληρυντή. Η αναλογία είναι 1:1. Οπότε σε ένα κύπελλο βάλαμε 20γρ. υγρό γυαλί και σε ένα κύπελλο βάλαμε 20γρ. σκληρυντή. Έπειτε ρίξαμε τα δύο μέρη σε ένα τρίτο κύπελλο και ανακατέψαμε καλά για δύο λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο σε ένα τέταρτο κύπελλο και ανακατεύουμε για άλλα δύο λεπτά. Ρίχνουμε τη ρητίνη πάνω στο σχέδιό μας.

Δέκα λεπτά αφού ρίξουμε τη ρητίνη, στην επιφάνεια θα εμφανιστούν φυσαλίδες. Το κολπάκι για να φύγουν οι φυσαλίδες είναι να εκπνεύσετε πάνω από το σουβέρ (το διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνει τις φυσαλίδες). Αφήνουμε τα καπάκια να σκληρύνουν για 48 ώρες σε επίπεδη επιφάνεια που δεν συγκεντρώνεται σκόνη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο! Δοκιμάστε το!

φωτ.: hometalk

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Γλυκό ψωμί από τη Βραζιλία

Διαλειμματική νηστεία: Με αυτή την δίαιτα ο Ηλίας Μαμαλάκης κατάφερε να χάσει αρκετά κιλά!