in , , , , , , ,

8 είδη ρούχου που είναι πολύ επικίνδυνο να τα φοράτε καθημερινά

Ο George Bernard Shaw είπε κάποτε: «Η μόδα δεν είναι παρά μια επιδημία που εξαπλώνεται.» Αλλά πιθανότατα δεν είχε ιδέα πώς είχε δίκιο όταν συνέκρινε τη μόδα με μια ασθένεια.

Οι σφιχτοί κορσέδες αποτελούν παρελθόν, αλλά ακόμα και στον 21ο αιώνα, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας.

Παρακάτω σας δείχνουμε 8 πράγματα που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά και δεν συνειδητοποιούμε ότι ίσως προκαλούν βλάβη στην υγεία μας.

1.Εφαρμοστά τζιν

Ένα καλό ζευγάρι τζιν είναι το πιο διαδεδομένο ρούχο στον κόσμο. Πολλά κορίτσια και γυναίκες επιλέγουν εφαρμοστά τζιν για να αναδείξουν τα όμορφα οπίσθια και τα πόδια τους. Αλλά, δυστυχώς, αυτά τα τζιν διαταράσσουν την κυκλοφορία του αίματος που οδηγεί σε κιρσούς και κυτταρίτιδα. Το δέρμα δεν μπορεί να “αναπνεύσει” επειδή το ύφασμα είναι πολύ κοντά στο σώμα.

2.Ψηλά τακούνια

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Όταν μια γυναίκα βάζει παπούτσια με ψηλό τακούνι, μεταμορφώνεται αμέσως: γίνεται πιο θηλυκή και φαίνεται πιο γυμνασμένη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράει ψηλά τακούνια κάθε μέρα. Θα οδηγήσει σε οσφυαλγία, πόνο στα πόδια και πρήξιμο. Επίσης, η χρήση ψηλών τακουνιών συχνά μπορεί να προκαλέσει κήλη.

3.Παπούτσια με τελείως ίσια σόλα

Πιστεύουμε ότι τα ίσια παπούτσια μπορεί να είναι εντελώς ακίνδυνα. Αλλά οι γιατροί ισχυρίζονται ότι αυτά τα παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην υγεία σας, επειδή το βάρος στο πόδι σας θα είναι ανομοιογενές. Δεν θα υπάρχει απορρόφηση κραδασμών κατά το περπάτημα. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του μεγέθους των αγγείων σας και στην απώλεια της ελαστικότητάς τους με αποτέλεσμα και το ίδιο το πόδι να είναι επίπεδο. Μπορεί να προκαλέσει πόνο στα πόδια και πόνο στην πλάτη. Μια άλλη δυσάρεστη συνέπεια είναι όταν το πόδι γυρίζει προς τα μέσα, το οποίο οδηγεί σε παραμόρφωση των γόνατων και των γοφών.

4. Σουτιέν με ενίσχυση

Οι περισσότερες κοπέλες χρησιμοποιούν αυτά τα σουτιέν. Ωστόσο, ακόμα κι αν το στήθος σας φαίνεται μεγαλύτερο και πιο στητό, στην πραγματικότητα οι μπανέλες του σουτιέν παραμορφώνουν τα στήθη και τα κάνουν πιο εξαρτημένα από την τεχνητή υποστήριξη. Πάνω από αυτό, τα σουτιέν push-up μπλοκάρουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυτή η συνεχής πίεση στο στήθος μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καρκίνο.

Δείτε επίσης: Πώς να επαναφέρετε ρούχα που «ΜΠΗΚΑΝ» στο πλύσιμο!

5.Γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο ένα μοντέρνο αξεσουάρ, αλλά και μια απόλυτη ανάγκη για τον ήλιο που ενοχλεί τα μάτια μας. Ωστόσο, δεν κάνει να φοράτε γυαλιά ηλίου το βράδυ ή σε εσωτερικό χώρο όταν δεν υπάρχει αρκετό φως. Αυτό θα δώσει μια πρόσθετη πίεση στα μάτια σας, γεγονός που καθιστά τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη ακόμη υψηλότερο. Πέρα από αυτό, πρέπει να κρατάτε τα γυαλιά σας καθαρά και να μην χρησιμοποιείτε τα γυαλιά ηλίου που δεν εξασφαλίζουν 100% ασφάλεια από τις ακτίνες UV, καθώς μπορεί να βλάψουν τα μάτια σας.

6.Καλσόν

Τα καλσόν είναι απαραίτητα για κάθε γυναίκα. Κάνουν την εμφάνισή μας πιο ολοκληρωμένη και κομψή. Κάνουν τα πόδια μας να φαίνονται πιο όμορφα. Αλλά, δυστυχώς, αν τα φοράτε αρκετά συχνά, μπορεί να είναι επιβλαβή. Τα συνθετικά συστατικά του καλσόν κρατούν την υγρασία, δημιουργώντας ένα φαινόμενο θερμοκηπίου. Ως αποτέλεσμα, οδηγούν σε διάφορες κολπικές μολύνσεις και μερικά καλσόν έχουν επίσης αρνητική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε κιρσούς και κυτταρίτιδα.

7.Μεγάλες τσάντες που τις κρατάτε στον ένα ώμο

Μέσα στη γυναικεία τσάντα μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από καλλυντικά μέχρι ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι τσάντες είναι πραγματικά βολικές αλλά και επιβλαβείς για την υγεία μας. Επειδή μεταφέρουμε συνεχώς τσάντες σε έναν ώμο, η πίεση στον ώμο και η σπονδυλική στήλη γίνεται πολύ έντονη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σκολίωση και οστεοχόνδρωση. Λόγω της ανισορροπίας, μπορεί να έχετε μυϊκούς σπασμούς, να μπλοκάρετε αιμοφόρα αγγεία και να πιέζετε νεύρα.

8. Πυτζάμες

Πώς μπορεί κάποιος να ζήσει χωρίς τις άνετες πυτζαμούλες του, ειδικά το χειμώνα; Και πώς μπορούν να βλάψουν την υγεία σας; Το θέμα είναι ότι οι πιτζάμες που είναι πολύ σφιχτές ή πολύ ζεστές προκαλούν την ανάπτυξη διάφορων βακτηρίων που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό του δέρματος, φαγούρα ή μόλυνση. Οι γυναίκες που έχουν χρόνια μολύνσεις συνιστάται να κοιμούνται χωρίς πιτζάμες και ακόμη και χωρίς εσώρουχα.

via brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Πώς να φτιάξετε εύκολα, πρωτότυπα φωτιστικά για τον τοίχο σας από κλαδιά δέντρων

19 καταπληκτικές ιδέες για διακόσμηση εξωτερικού χώρου που θα σας ξετρελάνουν