in ,

Τυροκούλουρα αφρός

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΥΛΙΚΑ
700-800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml ηλιέλαιο
400 ml γάλα φρέσκο χλιαρό
1 σφηνάκι νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 φακ. Ξηρή μαγιά
600-700 γρ. Φέτα
Βιταμ
Σουσάμι
1 κροκο Αυγου και 1 κ.σ. νερό για το τελος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το ηλιέλαιο, το νερό, το γάλα, την μαγιά, το μισό αλεύρι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι… ζυμώνουμε ελαφρά ( Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή ), την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε την ζύμη μας την χωρίζουμε σε μπαλάκια ( προσπαθούμε να είναι ίδια) και τοποθετούμε πάνω τους λίγο βιταμ με τα δάχτυλα μας και ανοίγουμε με τα χέρια μας το φυλλο απλώνοντας παράλληλα το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με φέτα και διπλώνουμε, ενώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ένα κουλούρι… χτυπάμε τον κρόκο με το νερό, αλείφουμε τα κουλούρια μας και πασπαλίζουμε με σουσαμι… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα…
Βγαίνουν περίπου 12 κουλούρια….

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
via xryses-syntages

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Βόμβα για στεγνωτήρες χεριών: Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνετε εκεί τα χέρια.

Τα μυστικά της κατάψυξης! Μάθε τι είδους τρόφιμα μπορείς να συντηρείς στην κατάψυξη