(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Υλικά
3/4 της κούπας αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του.
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3/4 της κούπας ζάχαρη
4 αυγά μεγάλα
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
2 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο
Για το γλάσο
2 σοκολάτες γάλακτος
1 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
1 φλυτζανάκι αμύγδαλα κοπανισμένα και καβουρδισμενα
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά, το λάδι μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κακάο και το αλάτι και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σ’ ένα ταψάκι 15×15 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για 30 λεπτά περίπου.
Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρολίτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, το κατεβάζουμε από την φωτιά και του ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα.