in , , ,

5+1 Ιδέες για να Φωτίσεις «Κρυφά» την Κρεβατοκάμαρα σου!

Η κρεβατοκάμαρα είναι το δωμάτιο του σπιτιού που κατεξοχήν επιλέγεις για να χαλαρώσεις. Πόσες φορές, μετά από μια δύσκολη μέρα, δεν ονειρεύτηκες τη στιγμή που θα έμπαινες επιτέλους στην κρεβατοκάμαρα σου για να ξεκουραστείς; Η διακόσμηση της, λοιπόν, πρέπει να είναι η ιδανική για να σου καλύψει αυτό το αίσθημα ζεστασιάς και χαλάρωσης. Ο κρυφός φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα είναι ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να το πετύχεις.

Εκτός όμως από την αίσθηση γαλήνης που θα σου προσφέρει, ο κρυφός φωτισμός έχει και λειτουργική αξία. Αυτό που τον κάνει τόσο διαδεδομένο και περιζήτητο, είναι ότι τα καλώδια του δε φαίνονται, ώστε να χαλάει την αισθητική του χώρου σου. Συνεπώς μπορεί να μπει παντού, για να κρύψει ατέλειες, να τονίσει τη διακόσμηση και να αλλάξει το στυλ του υπνοδωματίου σου.

Κρυφός φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα: 5+1 ιδέες για να μεταμορφώσεις το υπνοδωμάτιο σου!

#1 Πρόσθεσε οροφή από γυψοσανίδα
Το πρώτο πράγμα που μπορεί να σε χαλαρώσει όταν μπεις στη κρεβατοκάμαρα και ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου είναι η οροφή. Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι γι αυτό αποφεύγουμε να βάφουμε το δωμάτιο με σκούρα και πολύ έντονα χρώματα. Αν λοιπόν θες να μεταμορφώσεις το δωμάτιο σου σε μία όαση χαλάρωσης, ξεκίνα από την οροφή. Βάψε την σε κάποιο απαλό χρώμα της επιλογής σου. Ο κρυφός φωτισμός, σε συνδυασμό με ένα χρώμα όπως απαλό ροζ, γαλάζιο, κίτρινο θα τη μεταμορφώσουν. Μην ξεχάσεις όμως ότι ο κρυφός φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα αφορά περισσότερο το διακοσμητικό κομμάτι του δωματίου και όχι τόσο το πρακτικό. Γι αυτό, καλύτερα μην αντικαταστήσεις με κρυφά σποτάκια τη μεγάλη λάμπα στο κέντρο της κρεβατοκάμαρας.

#2 Διακόσμησε με σχέδια τον τοίχο σου
Μία άλλη ιδέα για να προστεθεί κρυφός φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα σου και να γίνει αισθητή η αλλαγή, είναι με σποτάκια στο τοίχο. Αν οι τοίχοι σου, σου φαίνονται συνηθισμένοι και βαρετοί, δημιούργησε διαφορετικά επίπεδα και 3D σχέδια μέσω γύψινων διακοσμήσεων. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις πολλά σχέδια, ένα ή δύο μεγάλα σχέδια στο τοίχο, πάνω από το κρεβάτι, αρκούν για να αναδείξουν το χώρο σου. Σε συνδυασμό με μικρά σποτάκια στραμμένα προς τα σχέδια, θα τραβήξεις όλα τα βλέμματα εκεί. Αν σου αρέσει το λίγο πιο έντονο και κραυγαλέο στυλ, παίξε με τα χρώματα. Ο απλός και συνηθισμένος τοίχος σου, θα μετατραπεί στη στιγμή σε καμβά ζωγραφικής.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#3 Κάνε το κρεβάτι σου να αιωρείται
Στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, κυρίαρχο ρόλο πρέπει να αποτελεί το κρεβάτι. Αν σου αρέσουν λοιπόν τα ασυνήθιστα tips, δεν υπάρχει πιο εντυπωσιακό κόλπο από ένα κρεβάτι που μοιάζει να αιωρείται. Πώς θα το πετύχεις; Πρόσθεσε μερικά μικρά Led φωτάκια κάτω από το κρεβάτι σου. Αυτή η μορφή κρυφού φωτισμού στην κρεβατοκάμαρα θα δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση ότι το κρεβάτι σου αιωρείται και δώσει ένα ύφος πολυτελείας. Επιπλέον, αν δεν θες να είναι συνέχεια αναμμένα, μπορείς να ρυθμίσεις τα σποτ να ανάβουν με τη κίνηση στο σκοτάδι. Έτσι, δε θα χρειάζεται να ανάψεις το φως σε περίπτωση που θελήσεις να σηκωθείς, για να μη σκοντάψεις.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

#4 Φώτισε το καθρέφτη σου
Σε κάθε υπνοδωμάτιο υπάρχει ένας καθρέφτης ή ένα μπουντουάρ. Τοποθετώντας μικρά σποτάκια σε αυτό το σημείο του δωματίου, θα δώσεις extra φως για να βλέπεις και τη παραμικρή ατέλεια, κάθε φορά που θες να ετοιμαστείς. Το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις μερικά λευκά σποτάκια, σε κοντινές αποστάσεις, στις υψηλότερες γωνίες του καθρέφτη.  Αν το προσωπικό σου μπουντουάρ έχει ένα ιδιαίτερο στυλ, ο κρυφός φωτισμός είναι ότι πρέπει για να το αναδείξει χωρίς να γίνει υπερβολικό. Σε αυτή τη περίπτωση όμως βάλε τα σποτ σε πιο αραιές αποστάσεις στα σημεία που θες να τονίσεις. Ο υπερβολικός φωτισμός θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς.

#5 Δώσε ζωντάνια στα ράφια
Αν θες ένα ρομαντικό ύφος και συνάμα διακριτικό, ο κρυφός φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα σου πρέπει να τοποθετηθεί σε μέρη και έπιπλα που δεν έχουν μεγάλο όγκο. Το πιο κλασικό παράδειγμα είναι σε διάφορα μικρά ραφάκια, εσοχές ή στο κομοδίνο. Αυτή είναι μια μικρή πινελιά που μπορείς να προσθέσεις για να μαλακώσεις τις γραμμές του δωματίου. Η περιοχή γύρω από το κρεβάτι θα γίνει πιο ζεστό και χαλαρό look χωρίς να είναι υπερβολική η διακόσμηση. Επίλεξε ένα φως με δυνατότητα προσαρμογής της φωτεινότητας. Έτσι θα φωτίσεις το βράδυ, μόνο τη περιοχή του δωματίου που θες, για να διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο. Σε περίπτωση που έχεις βιβλιοθήκη, ο κρυφός φωτισμός ταιριάζει και εκεί. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να μην είναι υπερβολικά φορτωμένη με βιβλία.

Δείτε επίσης – Πώς Να Φτιάξετε Κρεβάτι Απο Ραφιέρες ΙΚΕΑ (Kallax – Expedit) – Ikea Hacks!

#6 Φώτισε το εσωτερικό της ντουλάπας.
Ένας τελευταίος τρόπος για να προστεθεί κρυφός φωτισμός στη κρεβατοκάμαρά σου, είναι το εσωτερικό της ντουλάπας. Αυτή η ιδέα έχει κυρίως πρακτική εφαρμογή για να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη και όχι τόσο για να αλλάξεις το ύφος και το στυλ του δωματίου. Το εσωτερικό της ντουλάπας είναι συνήθως πολύ σκοτεινό για να μπορέσεις να δεις με ακρίβεια τα ρούχα σου και τα χρώματα τους, ιδιαίτερα στο σκοτάδι. Γι αυτό, αρχίζεις να τα βγάζεις έξω ένα ένα για να βρεις το κατάλληλο συνδυασμό μπλούζας με φούστα ή γραβάτας με σακάκι, σωστά; Σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα, μπορείς να δώσεις λύση, τοποθετώντας μερικά δυνατά σποτάκια στο εσωτερικό της ντουλάπας σου.  Έτσι, η ντουλάπα σου θα φωτίζεται και δεν θα χρειάζεται να βγάζεις όλα τα ρούχα σου έξω για να βεβαιωθείς για τα χρώματα και να δεις αν ταιριάζουν.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο κρυφός φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σου, να φέρει φως και ρομαντική διάθεση. Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες μας! Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι, είναι πως οι ηλεκτρολογικές εργασίες είναι καλό να γίνονται από έναν επαγγελματία για σίγουρα αποτελέσματα.
via douleutaras

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Την τιμητική τους θα έχουν τα καλλιτεχνικά σεμινάρια στη φετινή Χειροτέχνικα!

Συμπλήρωσε Αντιψυκτικό Υγρό στον Ηλιακό Θερμοσίφωνα σε 6 Εύκολα Βήματα!