in , , , ,

Πως να φτιάξεις καλάθι από εφημερίδα!

Τα καλάθια είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να διακοσμήσεις τον χώρο σου και ταυτόχρονα να κρατάς τα πράγματα που θέλεις σε ένα μέρος. Αν μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιείς κάποιο καλάθι είναι ευκαιρία, καθώς θα σε βοηθήσει πολύ στο να θυμάσαι που βάζεις τα μικρότερα αντικείμενα.

Ένα από τα αντικείμενα που πολλοί δε θυμούνται που αφήνουν και ψάχνουν είναι τα κλειδιά. Για να μην τα αφήνει ο καθένας στο πρώτο σημείο του σπιτιού που θα βρει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καλάθι. Έτσι θα βρίσκει ο καθένας πιο εύκολα τα κλειδιά του χωρίς να είναι πεταμένα σε οποιοδήποτε σημείο βολεύει τον άλλο.

Εύκολος τρόπος για να φτιάξεις καλάθι από εφημερίδα!

Πάρε ένα φύλλο εφημερίδας και κόψε το σε 3 ίσα μέρη. Πάρε ένα λεπτό ξυλάκι, βάλτο στην άκρη από το χαρτί και ξεκίνα να τυλίγεις διαγώνια. Μόλις το τυλίξεις ολόκληρο βάλε λίγη κόλλα στην άκρη για να μην ξετυλιχτεί. Φτιάξε τουλάχιστον 18 πριν συνεχίσεις στο επόμενο βήμα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μόλις τελειώσεις πάρε τα σωληνάκια και βάψ’τα με το χρώμα της επιλογής σου. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μονόχρωμο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερα χρώματα αν έχεις την υπομονή και την θέληση. Έπειτα, πάρε ένα στρόγγυλο μπολ στο μέγεθος που θέλεις να βγει το καλάθι σου και ένα κομμάτια χαρτόνι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βάλε το μπολ πάνω στο χαρτόνι και σχεδίασε την περίμετρο του μπολ. Μετά κάνε ένα σταυρό και ένα «Χ» μέσα στον κύκλο. Φτιάξε ένα τετράγωνο γύρω από τον κύκλο έτσι ώστε οι γραμμές του τετραγώνου να αγγίζουν τις άκρες του κύκλου. Τέλος, στις 4 άκρες του τετραγώνου τράβα 1 γραμμή έτσι ώστε να δημιουργηθούν 4 τρίγωνα και η γραμμή που θα φτιάξεις να ακουμπάει τον κύκλο.

Μόλις τελειώσεις με αυτό το βήμα, κόψε πάνω στις γραμμές που δημιούργησες και το αποτέλεσμα θα είναι ένα πολύγωνο με 8 πλευρές. Πάρε ένα χοντρό χαρτί και το χρώμα της επιλογής σου στην μία πλευρά και σχεδίασε το πολύγωνο που έφτιαξες. Κόψε το χαρτί περίπου 3 εκατοστά πιο μακριά από το σχέδιο.

Πάρε το χαρτόνι και τα σωληνάκια από εφημερίδα που έφτιαξες στην αρχή. Ξεκίνα από μία γωνία και βάλε 2 σωληνάκια σε σχήμα «Χ» όπως δείχνει στο βίντεο. Στις υπόλοιπες γωνίες βάζεις από ένα σωληνάκι. Βάλε αρκετή κόλλα και βάλε από πάνω ένα ακόμα χαρτόνι στο ίδιο ακριβώς μέγεθος με τη βάση.

Όταν στεγνώσει και έχει κολλήσει καλά, χρησιμοποίησε πάλι κόλλα για να το κολλήσεις στο χαρτί. Κόψε το χαρτί δεξιά και αριστερά από κάθε σωληνάκι και στη συνέχεια δίπλωσε την κάθε πλευρά και κόλλα στη βάση. Από πάνω βάλε ακόμα ένα χαρτί για να καλύψεις τις ατέλειες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ξεκίνα από τα 2 σωληνάκια και λύγισε το κάθε σωληνάκια στην έτσι ώστε να φτάνει στην επόμενη άκρη. Μόλις κάνει την πρώτη γύρα, βάλε το μπολ στην βάση και συνέχισε την διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο εύκολο. Όταν δεις ότι τα σωληνάκια φτάνουν προς το τέλος χρησιμοποίησε τα υπόλοιπα για να συνεχίσεις την διαδικασία κολλώντας τα σαν προέκταση. Μην ξεχάσεις να κολλήσεις τις τελευταίες πλευρές μόλις τελειώσεις.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μην πετάτε τα παλιά σας κολάν και καλσόν. Δείτε 14 έξυπνους τρόπους να τα ξαναχρησιμοποιήσετε

3 Τρόποι για να εξαφανίσεις την σκουριά από τα μεταλλικά αντικείμενα!