in , , , , , , ,

Σπιτικό σπρέι για να αφαιρέσουμε πλήρως τα φυτοφάρμακα από φρούτα & λαχανικά

Είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε στη αγορά φρούτα και λαχανικά που να μην έχουν έχουν καλλιεργηθεί με φυτοφάρμακα.
Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά διαδεδομένη η χρήση φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά που βαίνει αυξανόμενη σε ολοένα και περισσότερες χώρες με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τι φτάνει στο τραπέζι μας και αν αυτά που τρώμε καθημερινά είναι υγιεινά ή όχι, καθώς τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά (που υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να είναι από τις πιο υγιεινά τροφές) είναι γεμάτα φυτοφάρμακα. Με αποτέλεσμα η διστακτικότητα που έχουν οι καταναλωτές όταν πρόκειται να αγοράσουν φρούτα ή λαχανικά να είναι πλήρως δικαιολογημένη, καθώς έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Φυσικά υπάρχουν και τα μαγαζιά που προσφέρουν βιολογικά προϊόντα και εκεί μπορείτε να τα βρείτε απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα, όμως συνήθως είναι πιο ακριβά με αποτέλεσμα να μη μπορούν όλοι να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Το πλύσιμο τους μόνο με νερό, αφαιρεί μόνο ένα μικρό ποσοστό των φυτοφαρμάκων που περιέχονται σε αυτά.

Αν χρησιμοποιήσετε ένα απορρυπαντικό πιάτων και μια βούρτσα τότε σίγουρα θα αφαιρέσετε ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε κάτι τέτοιο δε θα ήταν και η καλύτερη επιλογή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Έρευνα απέδειξε ότι υπάρχουν μέθοδοι που μπορούν να μας βοηθήσουν να αφαιρέσουμε το 75% των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων από τα λαχανικά και ότι δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί το 100% , αφού αυτά εισχωρούν βαθιά στον πυρήνα του φρούτου.

Θα σας δώσουμε 2 συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σπρέι με φυσικά υλικά που μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα φυτοφάρμακα.

Καθαριστικό σπρέι λεμονιού

Υλικά:

    1 κ.σ. Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
    2 κ.σ. Ανθρακικό νάτριο
    1 Φλιτζάνι νερό

Το ανθρακικό νάτριο είναι η κοινή μας μαγειρική σόδα σε φαρμακευτική ποιότητα, πια καθαρή δηλαδή.

Ανακατέψτε σε ένα μπουκαλάκι όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί το νάτριο. Βάλτε το σπρέι σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού, ψεκάστε με αυτό το μείγμα τα φρούτα και τα λαχανικά περίπου 15 λεπτά πριν τα καταναλώσετε, μετά από ένα τέταρτο ξεπλένετε με νερό.
Καθαριστικό σπρέι με ξύδι

Υλικά:

    1 Φλιτζάνι νερό
    1 Φλιτζάνι λευκό ξύδι
    2 κ.σ. Ανθρακικό νάτριο
    Λίγες σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ (προαιρετικά)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά κατά τον ίδιο τρόπο και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού. Ψεκάζουμε τα φρούτα και λαχανικά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά πριν τα ξεπλύνουμε, αυτή τη φορά μόνο με νερό.

Tip: Το σπρέι με το ξύδι αφήστε το πάνω στα τρόφιμα περισσότερο από 15 λεπτά, αφού έτσι το ξύδι θα εξουδετερώσει τις περισσότερες βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στα φρέσκα φρούτα.
Τέχνασμα για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τα φυτοφάρμακα

Ας δούμε ένα ακόμη απλό τέχνασμα που θα μας βοηθήσει να καθαρίσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράσαμε και να απαλλαγούμε από τις χημικές ουσίες φυτοφαρμάκων που περιέχονται σε αυτά, έτσι θα είμαστε σίγουροι πως ότι τρώμε είναι απόλυτα καθαρό και υγιεινό.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Υλικά:

    500 ml μηλόξιδο
    5 λίτρα νερό

Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ ή μια λεκάνη ρίχνουμε το μηλόξυδο με το νερό, τοποθετούμε τα φρούτα, τα αφήνουμε για 15 λεπτά τουλάχιστον.
Αμέσως μετά αφαιρέστε και ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό, μπορείτε προαιρετικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα κατά τον καθαρισμό τους να τρίψετε με μαγειρική σόδα πριν το ξέβγαλμα (φροντίστε όμως μετά να ξεβγάλετε πολύ καλά με μπόλικο νερό).
Είστε πλέον έτοιμοι, μόλις αφαιρέσατε όλα τα ίχνη φυτοφαρμάκων και βακτηριδίων.

Tip: Το μηλόξιδο σκοτώνει το 98% των βακτηριδίων και απομακρύνει αποτελεσματικά τα φυτοφάρμακα, με αυτό τον εύκολο και απλό τρόπο θα ξέρετε ότι αυτά που τρώτε είναι πλέον καθαρά κι απαλλαγμένα από επικίνδυνες για την υγεία ουσίες και είναι πιο υγιεινά για εσάς και τα παιδιά σας.
via votanonkipos

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

«Αύγουστος»: Η άγνωστη ιστορία ενός από τα ομορφότερα ελληνικά ερωτικά τραγούδια

Ο καθηγητής Ν. Μάργαρης τα έλεγε απ’ το ’99: Πώς οι αναδασώσεις αλλοίωσαν την ταυτότητα των Ελληνικών δασών