in ,

Πως να Φτιάξετε ένα Κηροπήγιο Μαξιλαράκι

Το τσιμέντο και η γύψος είναι ευέλικτα υλικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία DIY κατασκευών. Ο χειρισμός τους είναι πολύ απλός και απαιτεί λίγη προσπάθεια. Αν θέλετε να ξεκινήσετε με αυτά τα υλικά δείτε πως μπορείτε να φτιάξτε ένα κηροπήγιο μαξιλάρι.



Υλικά:
Γύψος ή τσιμέντο για DIY κατασκευές ή έτοιμο κονίαμα τσιμέντου
Πλαστικό μπολ
Ανθεκτική αυτοκόλλητη ταινία
Κουτάλι
Νερό
Πλαστική σακούλα
Ψαλίδι
Βάρος
Ρεσώ

Πάρτε την πλαστική σακούλα και κόψτε την σε τετράγωνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και σακούλα σκουπιδιών. Το μέγεθος που θα επιλέξετε εξαρτάται από εσάς.

Εάν ανησυχείτε για τυχόν διαρροές, μπορείτε να καλύψετε το κομμάτι σακούλας με την ταινία ενισχύοντας τα ανοίγματα.

Αναμείξτε το υλικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και με την κατάλληλη αναλογία νερού. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα με συνοχή γιαουρτιού. Εάν χρησιμοποιήσετε ταχείας πήξης τσιμέντου θα πρέπει να εργαστείτε γρήγορα δεδομένου ότι θα στεγνώσει γρήγορα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, γεμίσετε τη σακούλα με το κουτάλι αφήνοντας κενό στο τέλος.

Το καλούπι πρέπει να σφραγιστεί με την ταινία. Με τον τρόπο αυτό θα πέτυχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να διώξετε τον εναπομείναντα αέρα, έτσι ώστε αργότερα μην  υπάρχουν τρύπες από τις φυσαλίδες στο κηροπήγιο. Αυτό απαιτεί λίγη εξάσκηση. Αν έχετε δυσκολίες, θα πρέπει να έχετε κάποιον να σας βοηθήσει με το καλούπι.

Αν το καλούπι έχει κλείσει καλά, τότε σχεδόν τελειώσατε. Πάρτε το ρεσώ, πατήστε το στο καλούπι και σταθεροποιήστε το με ένα βάρος (π.χ. μια πέτρα). Χρειάζονται τουλάχιστον 24 ώρες μέχρις ότου στεγνώσει τελείως, ωστόσο σε ταχείας πήξεως μείγματα μπορεί να ποικίλει.

Αυτή είναι ίσως η πιο συναρπαστική στιγμή, γιατί τώρα μπορείτε να ανοίξετε το καλούπι και να δείτε αν βγάλατε έξω τον αέρα από το μαξιλάρι σας. Μην απογοητευθείτε αν έχουν μείνει μερικές μικρές οπές από τις φυσαλίδες. Αν θέλετε να δώσετε μια μαγική όψη, μπορείτε να το χρωματίσετε με χρυσό ή ασημένιο ακρυλικό χρώμα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

15 έξυπνα εργαλειάκια – gadgets για την κουζίνα! Πρακτικά και χρήσιμα!

DIY Βιβλία από Τούβλα