in , ,

Γεμιστά Ψωμάκια Γουρουνάκια με Λουκάνικο

Αυτά τα ψωμάκια γουρουνάκια είναι αξιολάτρευτα και νόστιμα. Η αλμυρή και πικάντικη γεύση του λουκάνικου συμπληρώνει τέλεια το αφράτο και ελαφρώς γλυκό ψωμί που απορροφά το λίπος από το κρέας. Ιδανικά για γιορτές και παιδικά πάρτι.

Υλικά για τη ζύμη:
1 κούπα γάλα
1/4 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπα  φυτικό λάδι
1 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:
4 λουκάνικα, μαγειρεμένα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
φασόλια, γαρίφαλο ή κόκκους μαύρου πιπεριού
1 αυγό
οδοντογλυφίδες

Οδηγίες:
Αρχικά μαγειρέψτε τα λουκάνικα έτσι ώστε να έχουν χρόνο να κρυώσουν πριν τα τυλίξετε με τη ζύμη.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε μαζί το γάλα, τη ζάχαρη και το φυτικό λάδι. Αφήστε το μείγμα μέχρι να είναι ακριβώς πριν το βρασμό. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει μέχρι να χλιάνει.
Πασπαλίστε τη μαγιά πάνω από το μείγμα και αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό.
Ρίξτε 2 κούπες αλεύρι και ανακατέψτε. Το μείγμα θα είναι πολύ κολλώδες και υγρό. Αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Αφού η ζύμη φουσκώσει, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αν η ζύμη είναι ακόμα πολύ υγρή για να δουλευτεί, προσθέστε λίγο αλεύρι.

Χωρίστε τη ζύμη ομοιόμορφα σε 13 μπάλες. Τυλίξτε τη μια σε μεμβράνη και βάλτε την στην άκρη.

Ανοίξτε κάθε μπάλα ζύμης σε έναν κύκλο με διάμετρο 10 εκατοστά, με τα άκρα του ελαφρώς πιο λεπτά από το κέντρο.
Τοποθετήστε ένα κομμάτι λουκάνικο στο κέντρο του κύκλου. Μαζέψτε τα άκρα του κύκλου γύρω από το λουκάνικο, έτσι ώστε να ενώνονται στη μέση. Πιέστε προς τα κάτω στις ενώσεις. Η ζύμη πρέπει να έχει σχήμα επιμήκους σφαίρας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τοποθετήστε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, με τη ραφή προς τα κάτω. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τις υπόλοιπες ζύμες.
Καλύψτε τις μπάλες ζύμης με ένα υγρό πανί ή πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τις σε ζεστό μέρος για 20-30 λεπτά, μέχρι ελαφρώς να φουσκώσουν.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Για να φτιάξετε τα γουρουνάκια είναι καλύτερο να τα δουλέψετε σε παρτίδες των τριών. Χτυπήστε το αυγό και αλείψτε 3 από τις μπάλες ζύμης.

Για να φτιάξετε τις μουσούδες των γουρουνιών, ξετυλίξτε την μπάλα ζύμη που αφήσατε στην άκρη. Κόψτε ένα κομμάτι ζύμης στο μέγεθος ενός μεγάλου μπιζελιού ή ενός μικρού βώλου και ισιώστε το σε ένα οβάλ σχήμα. Τοποθετήστε το σε ένα από τα στενότερα άκρα της επιμήκους σφαίρας. Περάστε δύο οδοντογλυφίδες για να φτιάξετε τα ρουθούνια. Θα τις κατά τη διάρκεια του ψησίματος ώστε να μην κλείσουν οι τρύπες.
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τις άλλες δύο ζύμες που αλείψατε με το αυγό.
Τοποθετήστε δύο φασόλια, γαρίφαλα ή κόκκους μαύρου πιπεριού πάνω από τη μουσούδα  για τα μάτια. Κάντε το ίδιο και για τις άλλες δύο ζύμες.
Κόψτε 2 κομμάτια ζύμης σε μέγεθος μπιζελιού και σχηματίστε τα σαν δάκρυ. Τοποθετήστε τα πάνω από τα μάτια για να φτιάξετε τα αυτιά του γουρουνιού. Κάντε το ίδιο και για τις άλλες δύο ζύμες.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος μπιζελιού στο πίσω μέρος του γουρουνιού για την ουρά. Κάντε το ίδιο και για τις άλλες δύο ζύμες. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τις άλλες 9 μπάλες ζύμης ανά 3.

Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν και αφαιρέστε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες από τις μουσούδες των γουρουνιών.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να Φτιάξετε ένα Καλάθι από εφημερίδες και Κορδέλα

15 Έξυπνοι Τρόποι για να Επαναχρησιμοποιήσετε Παλιά Κουζινικά Σκεύη