in ,

Πώς να φτιάξετε Αρωματικά Κουκουνάρια

Βγείτε στο πάρκο της γειτονιάς σας και μαζέψτε όσα κουκουνάρια μπορείτε για να φτιάξετε ένα μοναδικό ποτ πουρί. Ξεκινήστε πολύ πριν το χρειαστείτε γιατί για να εμποτιστούν σωστά τα κουκουνάρια με το άρωμα χρειάζονται τέσσερεις με έξι εβδομάδες.

Θα χρειαστείτε:
Κουκουνάρια
Αλουμινόχαρτο (προαιρετικά)
Ταψί λαμαρίνα
Επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες (μεγάλες)
Αιθέριο έλαιο κανέλας
Μπουκάλι πλαστικό με αντλία ψεκασμού
Ξυλάκια κανέλλας (προαιρετικά)

1) Χρησιμοποιήστε ένα παλιό ταψί ή τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί που χρησιμοποιείτε συχνά. Τοποθετήστε τα κουκουνάρια σε μια στρώση. Βάλτε το ταψί στη μεσαία θέση σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Όσα κουκουνάρια είναι κλειστά θα πρέπει να ανοίξουν. Επίσης, έτσι θα σκοτωθούν τυχόν έντομα και άλλα βακτήρια που μπορούν να ζουν στα κουκουνάρια. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς.

2) Τοποθετήστε τα κουκουνάρια σε μια μεγάλη αεροστεγή πλαστική σακούλα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να την κλείσετε με ασφάλεια.

3) Ρίξτε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο και λίγο νερό στο μπουκάλι ψεκασμού, κουνήστε το και στη συνέχεια ψεκάστε τα κουκουνάρια. Κλείστε τη σακούλα και ανακινήστε την καλά. Επαναλάβετε την διαδικασία για μια ακόμη φορά.

4) Αφήστε την τσάντα ερμητικά κλειστή για τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να εμποτιστούν τα κουκουνάρια. Ανακινήστε την τσάντα κάθε εβδομάδα για να κατανέμετε σωστά το άρωμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Υποδείξεις:

  • Προσθέστε ξυλάκια κανέλλας για επιπλέον άρωμα.
  • Προσέξτε μην κάψετε τα κουκουνάρια στο φούρνο.

fotos via  ehow

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Μπλοκ Σημειώσεων από κουτί Δημητριακών

Φτιάξτε κορνίζες – Γκαλερί Τοίχου με Γύψινα πηχάκια!